Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: "United" viesosies Ukrainā, "Real" sagaidīs Dānijas čempionus

Rolands Eliņš

ČL: "United" viesosies Ukrainā, "Real" sagaidīs Dānijas čempionus
Mančestras "United" treneris Deivids Moizs
Foto:AFP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas UEFA Čempionu līgas otrās kārtas spēles A un B grupās. Daudz ko pierādīt būs slavenajiem Mančestras „United” un Madrides „Real” klubiem, taču bez uzmanības nepaliks arī Roberto Mančīni debija pie „Galatasaray” komandas stūres pret „Juventus”. Visu maču sākums 21:45 pēc Latvijas laika.

Futbola pasaules grandi Mančestras „United” un Madrides „Real” sezonu nav iesākuši tā, kā to būtu vēlējušies. Ja „Real” rezultāti vēl ir apmierinoši un lielāko satraukumu rada komandas sniegums laukumā, tad „United” šobrīd 12. vieta Premjerlīgā neiekļaujas nekādos rāmjos, un kritikas vilnis pār sera Aleksa Fergusona pēcteci Deividu Moizu kļūst arvien lielāks.

Pirmajā kārtā abas komandas gan izcīnīja uzvaras, turklāt ļoti rezultatīvas. „United” ar 4:2 pieveica Leverkūzenes „Bayer” un pēc otrās uzvaras A grupā Mančestras komanda brauc uz Doņecku Ukrainā. Arī „Shakhtar” jau ir trīs punkti kabatā, turklāt ukraiņu labā runā arī vēsturē – savās mājās viņi uzvarējuši visās trijās ČL spēlēs pret angļu klubiem (divreiz „Arsenal” un vienreiz „Chelsea”).

„Shakhtar” galvenais treneris Mirča Lučesku arī nav vairījies izteikt kritiku par Moiza vadības stilu, kas novedis pie „United” sliktākā sezonas sākuma pēdējo 24 gadu laikā: „Moizs pārāk bieži veic pārkārtojumus sastāvā, „United” arī nav izveidojusies laba saikne starp spēlētājiem. Esmu gan drošs, ka Moizs šīs problēmas atrisinās, taču ceru, ka pēc spēles Doņeckā.”

„Shakhtar” šovakar laukumā gatavi sūtīt savu spēcīgāko sastāvu, bet „United” rindās nebūs redzams aizsargs Rio Ferdinands. Moizs ir apstiprinājis, ka spēlei ir gatavs arī Robins van Persijs, taču viņa vieta sākumsastāvā nav garantēta.

A grupas pirmās kārtas zaudētāju duelī Leverkūzenē tiksies vietējā „Bayer” un spāņu „Real Sociedad”, turklāt otrā pilnīgi droši var sacensties ar „United” vājā sezonas sākuma ziņā. Pirmajās septiņās „La Liga” spēlēs „Real Sociedad” izcīnījusi tikai vienu uzvaru un šobrīd atrodas necilajā 13. vietā, taču treneris Arasate panikai neļausies arī zaudējuma gadījumā: „Zaudējums pret „Bayer” neizdzēsīs mūsu cerības – vēl tik un tā būs jāspēlē četras spēles. Mūsu pretinieki ir tipiska Vācijas komanda, viņiem ir vairāki gari un atlētiski spēlētāji, taču šis ir futbols, nevis basketbols, un mēs zinām, kā ar viņiem cīnīties.”

Arasates piesauktās zināšanas gan nevarēs izmantot pussargi Prieto un Estebans Granero, kuri savainojuma dēļ nav devušies uz Vāciju, tāpat nespēlēs arī aizsargs Dani Estrada, savukārt „Bayer” nometnē šobrīd vienīgās šaubas ir par Larsa Bendera dalību spēlē. Vācu pussargam tikai pirms mača tiks veiktas pēdējās pārbaudes, lai izlemtu par viņa piedalīšanos.

B grupā pirms divām nedēļām Madrides „Real” uzstādīja kluba ČL rekordu, izbraukumā uzvarot ar iespaidīgo 6:1. Tiesa, tie, kas redzēja mača pirmo puslaiku un pēc tam televizoru izslēdza, nez vai varēja noticēt šādam gala iznākumam. Proti, pirmajā puslaikā pret „Galatasaray” karaliskā kluba pārstāvji spēlēja samērā slikti, taču otrajā puslaikā Karīms Benzemā un Krištianu Ronaldu kopā sasita piecus vārtus un nospieda turkus uz ceļiem.

Taču „Real” pavisam nesen saņēma atgādinājumu, ka lietas nemaz nav tik rožainas (0:1 pret „Atletico” Spānijas čempionātā), un šovakar viņiem būs jāuzmanās, lai šo atgādinājumu Dānijas „Kobenhavn” nepārvērstu brīdinājumā. Dānijas čempioni gan arī šobrīd nevar lepoties ar iespaidīgu sniegumu savas valsts čempionātā, taču pirmajā kārtā B grupā pamanījās atņemt punktus Turīnas „Juventus” (1:1), turklāt gandrīz pusi mača atradās vadībā. „Kobenhavn” treneris Stāls Solbakens arī norādījis uz savas komandas priekšrocību, proti, atšķirībā no „Real” tai šajā mačā nav ko zaudēt, iespējams tikai iegūt.

„Kobenhavn” sastāvā iztrūks pieredzējušā zviedru aizsarga Ūlofa Melberja, savukārt „Real” savainojumi traucēs spēlē piedalīties vasaras jaunieguvumam Garetam Beilam, taču iespējams, ka atgriezīsies Rafales Varāns, kuram tika veikta ceļgala operācija.

Par pirmo uzvaru cīnīsies arī „Juventus” un „Galatasaray” vienības, turklāt šis mačs būs debija itāļu trenerim Roberto Mančīni, kurš tikai pirmdien stājās pie turku kluba stūres. Interesanti, ka Mančīni bērnībā bija kaismīgs Turīnas kluba līdzjutējs.

„Galatasaray” pēc iepriekšējās sagrāves, kas varbūt arī nebija pilnībā pelnīta, ir gatavi šovakar reabilitēties. Viņiem par laimi, „Juventus” treneris Antonio Konte paziņojis, ka negrasās riskēt ar Karlosa Tevesa potītes savainojumu un argentīnietis laukumā dosies tikai tad, ja būs pilnībā vesels, taču citu nopietnu trūkumu sastāvā vecajai sinjorai nav, turklāt itāļu klubs nez vai ir noskaņots zaudēt vēl kādus punktus pēc tam, kad pirms divām nedēļām nespēja līdz galam salauzt „Kobenhavn” aizsardzību.

A grupa un B grupa

V.KlubsSp.UNZVAPV.KlubsSp.UNZVAP
1.United11004:231.Real11006:13
2.Shakhtar11002:032.Kobenhavn10101:11
3.Bayer10012:402Juventus10101:11
4.Real10010:204.Galatasaray10011:60

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-02 09:34, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: tabula pagalam aplama!!
paraudi

  -1 [+] [-]

, 2013-10-02 10:34, pirms 11 gadiem
Gan karaliskajam ''real'' gan ''sarkanajiem'' buus smagas speelees, jo abas komandas vismaz savaas liigas izskataas pavaaji, bet nu buus interesanti paskatiities.

     [+] [-]

, 2013-10-02 10:39, pirms 11 gadiem
reals izaardiis 5-0

     [+] [-]

, 2013-10-02 14:45, pirms 11 gadiem
A grupā šodien grūti prognozējami mači
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja