Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Skolu futbola Ekstraklases jaunajā sezonā gaidāms rekordliels komandu skaits

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Skolu futbola Ekstraklases jaunajā sezonā gaidāms rekordliels komandu skaits
Foto: Ekstraklase

Sākoties skolēnu rudens brīvlaikam noslēgusies reģistrācija “Rīgas skolu Ekstraklases” jaunajai sezonai, kas jau 4.novembrī startēs Rīgas skolās.

Pirms 2024./25. gada sezonas “Latvijas skolu telpu futbola kauss” mainīja savu vizuālo identitāti un pārtapa par “Latvijas skolu Ekstraklasi”. Kā ierasts starpskolu futbols sāksies galvaspilsētā, kur tiks noskaidrota spēcīgākā Rīgas skola telpu futbolā. Tā pat pirmo reizi Rīgas reģions neietvers sevī tikai Rīgas pašvaldības skolas, bet klāt nāks arī Pierīgas skolu komandas - šajā gadā tādas būs 5 - Jūrmalas Majoru vidusskola; Babītes vidusskola; Ķekavas vidusskola; Ulbrokas vidusskola un Baložu vidusskola, kā arī pirmo reizi turnīrā piedalīsies arī tālmācības vidusskola.

Pēc aizraujošas 2023./24. gada sezonas sasniegts rekordliels dalībnieku skaits - šī gada “Ekstraklasei” pieteikušās 49 Rīgas un Pierīgas skolas - 48 komandas zēnu un 7 komandas meiteņu grupā.

Meitenes kā ierasts savu turnīru aizvadīs divās kārtās - pamatkārtā, kur skolas tiks sadalītas apakšgrupās, un izslēgšanas kārtā, kur komandas izspēlēs pusfinālus un spēles par vietām.

Savukārt zēniem, līdz ar lielo komandu skaitu mainījusies arī izspēles kārtība. Atlases kārtā 48 skolas tiks sadalītas 16 apakšgrupās pa 3 komandām, 1.vietām automātiski kvalificējoties pamatkārtai, bet 2. un 3.vietas aizvadīs vēl vienu spēli, lai noskaidrotu, kura komanda nodrošinās vietu nākamajā kārtā, tā pat šajā gadā netiks ievērots “Rajonu princips”. Pamatkārtā piedalīsies 32 komandas, kuras tiks sadalītas 8 apakšgrupās, no kurām katras grupas 2 labākās komandas iekļūs izslēgšanas kārtā, kura šoreiz sāksies no ⅛ fināla.

Grupu izloze, kā arī turnīra preses konferenci norisināsies nākamās nedēļas trešdienā, plkst. 14:00, bet pasākuma norises vieta vēl netiek atklāta.

Projekts tapis sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju

Informāciju sagatavoja:
Kārlis Podāns
Ghetto Games