Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" un "Liepājas Metalurgs" noskaidros kausa otro pusfinālistu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Jelgava" un "Liepājas Metalurgs" noskaidros kausa otro pusfinālistu
"Jelgavas" fani par kausu sapņo arī šogad
Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv

Šodien plkst. 15:00 Zemgales Olimpiskā centra mazajā futbola laukumā notiks Latvijas kausa izcīņa ceturtdaļfināla spēle, kurā pašreizējā kausa īpašniece „Jelgava” uzņems „Liepājas Metalurga” futbolistus. Mačs tiešraidē Sportacentrs.com.

Kausa ieguvēja „Jelgava” astotdaļfinālā oktobrī ar 2:1 viesos pieveica „Metta/LU” komandu. Toreiz jelgavnieku sastāvā pa vieniem vārtiem guva Valērijs Redjko un Artis Lazdiņš. Savukārt liepājnieki ar 1:0 izbraukumā apspēlēja „Blāzmu”. Vienīgos vārtus 88. minūtē iesita Andrejs Prohorenkovs.

Interesanti, ka abas komandas kausā tikās arī pagājušajā sezonā, toreiz „Jelgava” pārsteidzoši pieveica „Metalurgu” dramatiskā spēlē, kurā uzvarētāju noskaidroja vien ar 11 m sitienu palīdzību. Pamatlaiks noslēdzās 1:1, bet papildlaikā liepājnieki neprata nosargāt divu vārtu pārsvaru – 3:3. Pēcspēles sitienu sērijā „Jelgava” uvarēja ar 5:4.

No tās spēles vārtu guvējiem šodien redzēsim tikai jelgavniekus – „Jelgavas” sastāvā pa reizei izcēlās Oļegs Malašenoks, Aivars Ķeris un Jevgēņijs Kazura, bet liepājnieku sastāvā divi vārti Ilijam Spasojevičam, bet vieni – Denisam Rakelam. Abi ir prom, tāpat kā vēl virkne vadošo spēlētāju, piemēram, Oskars Kļava, Maksims Rafaļskis...

„Jelgavas” galvenais treneris Dainis Kazakevičs atzīst, ka šodienas mačā izteikta favorīta nav: „Esam labi sagatavojušies gaidāmajai sezonai, komandas kodols ir saglabājies no pagājušās sezonas, kā arī klāt nākuši vairāki jauni un talantīgi spēlētāji. Sagatavošanās posmā tika veikts liels darba apjoms un sagatavotas vairākas jaunas taktiskās iestrādnes uz jauno sezonu. Mūsu pretinieks ir ļoti cienīgs un gaidāma sarežģīta spēle, kurā nebūs izteikta favorīta. Kurš uzvarēs, to noprognozēt ir ļoti sarežģīti, tomēr esmu pārliecināts, ka mēs izdarīsim visu no sevis atkarīgo, lai cīnītos par uzvaru un iekļūšanu nākamajā kārtā.”

Tikmēr viņa kolēģis pie „Metalurga” stūres Vladimirs Osipovs uzskata, ka sezonu sākt pret kausa īpašnieci ir labākais variants, kāds varēja būt: „Uzsākt sezonu pret kausa īpašnieku ir labākais, kas var būt, varam pārbaudīt spēkus! Viņi vinnēja Liepājā, mēs gribam to izdarīt Jelgavā, un izredzes ir 50:50. Ir darīts viss, lai komanda būtu labā fiziskā stāvoklī, paveikts taktiskais darbs. Komandā ir jauni spēlētāji, mainās lomas, prasības līnijās un pa posmiem. Par pamatsastāvu vēl ir agri runāt, bet viela pārdomām ir. Gribētos spēlēt asāk, lai spēle patiktu arī skatītājiem. Ir jāsit pa vārtiem – tas dod komandai punktus. Ceru, ka būsim cienīga komanda šajā sezonā.”

Spēle sāksies plkst. 15:00. Tiešraidē to varēs redzēt Sportacentrs.com piedāvātajā translācijā. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar „Jūrmala-VV” – „Valmiera” (26. marts) dueļa uzvarētāju. Spēli tiesās Vladimirs Čerņikovs, kura palīgi būs no Lietuvas – asistenti Viktors Čileckis un Vitiss Snarskis.

Latvijas kauss. Ceturtdaļfināli

DatumsLaiksNorises vietaSpēleRezultāts
19.03.15:00Skonto halleSkonto – Daugava0:0 (0:3 pen.)
20.03.15:00ZOCJelgava – Liepājas Metalurgs-
26.03.15:30Skonto halleJūrmala-VV – Valmiera-
26.03.18:00SN ArkādijaDaugava/RFS – Ventspils-

Izmantotie resursi:
LFF: IZRAĒLA - LATVIJA | 26.martā