Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Matrevica pēc uzvaras kausā: "Ir diezgan grūti noticēt tam, kas ir noticis"

Emils Ozerinskis

Matrevica pēc uzvaras kausā: "Ir diezgan grūti noticēt tam, kas ir noticis"
FS "Metta" vārtsardze Madara Matrevica. Foto: FS Metta

Latvijas futbola federācija savā mājas lapā publicējusi komentārus pēc Latvijas kausa izcīņas sievietēm, kurā pirmo reizi par trofejas ieguvējām kļuva "Mettas" futbolistes.

Svētdienas vakarā Daugavas stadionā notikušajā Latvijas kausa izcīņā sievietēm par uzvarētājām kļuva "Metta". Pēc diviem skaistiem vārtu guvumiem pirmajās 20 minūtēs, mettietes spēles gaitā pārsvaru izlaida un pagarinājumā nonāca skaitliskajā mazākumā. Tomēr zaļibaltās komandas meitenes izturēja līdz pēcspēles sitienu sērijai, kurā bija pārākas pār liepājniecēm.

"Mettas" vārtsardze Madara Matrevica: "Ir diezgan grūti noticēt tam, kas ir noticis. Domāju, ka uzvara bija pelnīta, jo, lai šeit nonāktu, mēs esam izgājušas cauri daudz kam. Meitenes cīnījās līdz pēdējai minūtei. Arī pretinieces sevi labi parādīja. Lai arī tā ir 1. līgas komanda, domāju, Liepājai noteikti ir jāspēlē augstākajā līgā. Mēs esam ļoti jauna komanda, un šī uzvara, kā arī panākums pusfinālā ir mūsu ieguldītā darba rezultāts. Paldies maniem treneriem, it īpaši Artūram Biezajam, par dažādu psiholoģisko nianšu pamācīšanu, kas ļoti palīdzēja pēcspēles sitienu sērijā."

Kausa ieguvēju galvenais treneris Ņikita Kovaļčuks: "Šis ir brīnišķīgs mirklis, kura sasniegšanai komanda ir strādājusi visu sezonu. Protams, mēs sapņojām par uzvaru, tomēr zinājām, ka esam jauna komanda, bet pretinieces ir ļoti spēcīgas. Manas futbolistes bija īstas kareives, viņas visu laiku cīnījās. Arī mazākumā. Mēs centāmies spēlēt ar augstu presingu un tikt pie otrajām bumbām, kas mums ļāva gūt ļoti skaistus vārtus. Pēc tam gan mums bija problēmas, devām pretiniecēm pārāk daudz vietas. Taču futbolu veido gan uzbrukums, gan aizsardzība. Mums bija jātiek ar to galā."

Liepājnieču treneris Raivo Varažinskis: "Ļoti vāji aizvadījām spēles sākumu, meitenes bija pārāk satraukušās. Nebijām arī gaidījuši tik daudzskaitlīgu presingu no pretiniecēm. Pēc tam tā bija fantastika. Cepuri nost! Nepadevāmies, nenolaidām rokas. Mums ir bijis tik daudz problēmu, arī spēles dienā, taču meitenes bija lieli malači. Baigais prieks par viņām! Var teikt, ka 100 minūšu garumā mēs kontrolējām spēles gaitu. Sanāca, ka pusfinālā tādā pašā scenārijā uzvarējām spēli, kuru nebijām pelnījuši uzvarēt, bet finālā zaudējām spēli, kuru bijām pelnījuši uzvarēt. Ja mēs būtu uzvarējuši, mēs to būtu paveikuši gan ar visu laiku gados jaunāko spēlētāju (Annija Gabriela Andersone), gan ar visu laiku vecāko spēlētāju (Sintija Čamane) sastāvā. Šī psiholoģiski ir bijusi smaga sezona ar lieliem sastāva komplektēšanas izaicinājumiem. Liepājā mēs joprojām saskaramies ar stereotipiskiem uzskatiem par sieviešu futbolu, kas ir jāmaina ar fanātisku un azartisku cilvēku palīdzību."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14407/komentar...

     [+] [-]

, 2022-10-17 14:02, pirms gada
Futbolistēm jāņem par piemēru volejbolistes un jāuzlabo apģērbs

     [+] [-]

, 2022-10-17 14:18, pirms gada
Istais eksperts rakstīja: Futbolistēm jāņem par piemēru volejbolistes un jāuzlabo apģērbs
par apģērba dizainu nezinu, bet par bumbas un laukuma izmēriem gan ir diskusija, ko pētījuši arī zinātniskā līmenī. Publikācijā, kura iesākas ar Zlatana citātu

https://www.frontiersin.org/article...

  -1 [+] [-]

, 2022-10-17 14:46, pirms gada
Ir diezgan grūti noticēt, ka tam tiek pievēsts tik daudz uzmanības.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-17 15:23, pirms gada
Kam Liepājā nepatīk sieviešu futbols? Paskatieties hailaitus - vienkārši ekselenti goli.

     [+] [-]

, 2022-10-17 18:18, pirms gada
Svarīgi īpaši pateikties A.Biezajam. Viņš ir īpaši svarīgs psihologs , speciālists sieviešu komandās.