Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Milānas izcilnieks Žirū grasās iet Lorisa pēdās un tuvojas pārejai uz MLS

Agris Suveizda

Milānas izcilnieks Žirū grasās iet Lorisa pēdās un tuvojas pārejai uz MLS
Olivjē Žirū. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Francijas futbola izlases uzbrucējs Olivjē Žirū, kurš vasarā kļūs par brīvo aģentu, ir panācis principiālu vienošanos ar MLS klubu "Los Angeles", vēstī žurnālists Fabricio Romāno.

Par Losandželosas kluba interesi tiek ziņots jau kopš rudens, taču Žirū arī 37 gadu vecumā turpina spīdēt Itālijas A sērijas vicelīderē "Milan", 26 spēlēs izceļoties ar 12 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, un joprojām ir stabila figūra arī Francijas valstsvienībā, "Euro 2024" atlasē sākot četras no astoņām spēlēm un gūstot trīs vārtus. Arī nupat aizvadītajās pārbaudes spēlēs Žirū bija ierindā un guva vārtus pret Čīli, tomēr vasarā gan visdrīzāk viņš karjeru turpinās otrpus okeānam.

Lai gan līgums vēl nav parakstīts, Žirū ar Losandželosas klubu esot panācis mutisku vienošanos uz pusotru gadu jeb līdz 2025. gada beigām. "Los Angeles", kā pamatvārtsargs nu ir bijušais Francijas izlases kapteinis Igo Loriss, sezonu sācis ar septiņiem punktiem piecās spēlēs un Rietumu konferencē ieņem sesto vietu.

Žirū pirmoreiz skaļi sevi pieteica Monpeljē rindās, 2010. gadā no Tūras pārejot par diviem miljoniem eiro un 2012. gadā palīdzot izcīnīt sensacionālu Francijas titulu. Žirū par 12 miljoniem tika pārdots Londonas "Arsenal", kur pavadīja sešus gadus, līdz nokļuva "Chelsea" par 17 miljoniem eiro, bet 2021. gadā par 2,85 miljoniem pārcēlās uz Milānu.

A sērijā Žirū visās trijās sezonās guvis vairāk par 10 vārtiem, 88 spēlēs atzīmējoties 36 reizes. Premjerlīgā Žirū 255 spēlēs guva 90 vārtus, Francijas augstākajā līgā 73 spēlēs guva 33 vārtus, Francijas otrajā līgā 84 spēlēs guva 31 vārtus, bet Francijas trešajā ligā 33 spēlēs guva 14 vārtus. Klubu karjerā Žirū ir Francijas un Itālijas tituli, četri Anglijas kausi, viena Čempionu līgas un viena Eiropas līgas trofeja. Francijas izlasē Žirū 131 spēlē guvis 57 vārtus, kļuvis par pasaules čempionu, pasaules vicečempionu un Eiropas vicečempionu.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/FabrizioRomano/...