Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Gutkovskim rezultatīva piespēle, "Rakow" vēlreiz sarūgtina čempioni "Legia"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gutkovskim rezultatīva piespēle, "Rakow" vēlreiz sarūgtina čempioni "Legia"
Vladislavs Gutkovskis (pirmais no labās) ar komandas biedriem. Foto: rakow.com

Polijas Ekstraklases devītās kārtas vienā no centrālajām spēlēm Latvijas izlases futbolista Vladislava Gutkovska pārstāvētā Polijas kausa un superkausa īpašniece Čenstohovas "Rakow" izbraukumā ar 3:2 pārspēja pašreizējo čempionvienību Varšavas "Legia".

26 gadus vecais Gutkovskis devās "Rakow" sākumsastāvā, 36. minūtē pie rezultāta 1:1 nopelnot dzelteno kartīti. Čenstohovas klubam padevās lielisks otrā puslaika sākums, kad horvāts Frans Tudors un spānis Ivi Lopess, kuram tie bija otrie vārti šovakar, ļāva viesiem izvirzīties vadībā ar 3:1. Tudoram rezultatīvu piespēli atdeva tieši Gutkovskis. Turpinājumā "Legia" rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, savukārt 72. minūtē Gutkovskis tika nomainīts no laukuma, nespējot turpināt divu maču rezultatīvo sēriju.

"Rakow" izcīnījusi trīs panākumus pēc kārtas, katrā no pēdējām trīs spēlēm iesitot vismaz pa trīs vārtiem. Čenstohovieši ar 14 punktiem septiņās spēlēs pakāpās uz Ekstraklases kopvērtējuma piekto vietu, no līderes Poznaņas "Lech" atpaliekot vairs tikai par četru punktu tiesu, turklāt "Rakow" ir divi mači rezervē. Turpretim "Legia" ar septiņās cīņās iekrātiem deviņiem punktiem atrodas 14. vietā. Jāmin, ka "Rakow" un "Legia" iepriekšējā savstarpējā spēlē (Polijas superkausā) sezonas sākumā Čenstohovas vienība bija pārāka.

Ukrainas Premjerlīgā uz uzvaru takas atgriezusies Latvijas valstsvienības aizsarga Kaspara Dubras (laukumā bija visu spēli) "Oleksandriya", mājās atspēlējoties un ar 2:1 pieveicot "Mariupol". Ar 17 punktiem deviņās spēlēs "Oleksandriya" pakāpās uz ceturto vietu.

Igaunijas Meistarlīgā vārtsargs Ivans Baturins atvairīja trīs no pieciem pa viņa sargāto cietoksni izdarītajiem sitieniem, neglābjot Tallinas "Legion" no zaudējuma pret turnīra līderi Tallinas "Levadia". 25 kārtās 34 punktus nopelnījusī "Legion" saglabā piekto pozīciju.

Šveices pēc spēka otrajā jeb "Challenge" līgā joprojām ārpus Lozannas "Ouchy" pieteikuma tika atstāts cits izlases aizsargs Mārcis Ošs, Lozannas klubam ar 5:0 sagraujot "Kriens" un ar 13 punktiem astoņās cīņās ierindojoties piektajā vietā.