Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Corinthians" kļūst par pirmo Pasaules klubu kausa finālisti

Agris Suveizda

"Corinthians" kļūst par pirmo Pasaules klubu kausa finālisti
Vienīgo vārtu autors Paolo Gerero
Foto: AP/Scanpix

Šodien Japānas pilsētā Tojotā tika aizvadīta Pasaules klubu kausa pirmā pusfinālspēle. Tajā savā starpā tikās Ēģiptes "Al Ahly" un Brazīlijas "Corinthians" futbolisti. Mačā tika gūti tikai vieni vārti, un tos guva dienvidamerikāņi - Paolo Gerero precīzais sitiens "Corinthians" nodrošināja iekļūšanu finālā (1:0).

Pasaules klubu kausā, kas tiek aizvadīts Japānā, piedalās septiņas komandas. Eiropas un Dienvidamerikas spēcīgākajām vienībām bija garantēta vieta pusfinālā, Ziemeļamerikas, Āfrikas un Āzijas čempiones turnīru sāka no ceturtdaļfināla, savukārt pati izcīņa sākās ar Okeānijas un Japānas čempioņu tikšanos.

Hirosimas "Sanfrecce" ar rezultātu 1:0 pieveica "Auckland City", savukārt ceturtdaļfinālā mājinieki japāņi ar 1:2 piekāpās "Al Ahly". Šajā mačā uzvaras vārtus 57.minūtē guva 34 gadus vecais Mohameds Abutrika. Otrajā ceturtdaļfinālā Meksikas "Monterrey" pārliecinoši ar 3:1 pieveica Dienvidkorejas "Ulsan Hyundai". Meksikāņiem divus vārtus guva argentīnietis Sesars Delgado, bet dienvidkorejieši goda vārtus guva divas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās "Corinthians" un "Al Ahly". Kamēr brazīlieši pēdējo Brazīlijas "A Sērijas" spēli aizvadīja pirms desmit dienām, kad ar 1:3 zaudēja "Sao Paulo", Ēģiptes klubam nopietnas spēļu prakses nebija vispār - Ēģiptes Premjerlīgā neviens mačs nav aizvadīts kopš šā gada februāra sākumā notikušās traģēdijas Portsaīdā, kur masu nekārtībās pēc spēles mira vairāk nekā 70 cilvēki.

Pirmajā puslaikā dominēja "Corinthians", kas 30.minūtē pelnīti izvirzījās vadībā. "Al Ahly" atvairīja stūra sitienu, taču uzbrukums turpinājās, un pēc Duglasa centrējuma precīzi ar galvu sita Paolo Gerero (1:0). Jāatzīmē, ka peruāņu uzbrucējs pirms "Corinthians" pārstāvēja Artjoma Rudņeva pašreizējo komandu "Hamburg". Ēģiptieši varēja pārtraukumā doties ar vēl lielāku deficītu, bet otrajā puslaikā uz maiņu devās jau pieminētais Abutrika, un viņš nekavējoties radīja bīstamus momentus.

"Al Ahly" neizmantoja vairākas izdevības, izdarīja labus sitienus no distances, tomēr "Corinthians" spēja nosargāt minimālo pārsvaru un iekļūt finālā. Otra fināliste tiks noskaidrota rīt, kad Jokohamā tiksies "Monterrey" un Londonas "Chelsea". Arī fināls un spēle par trešo vietu notiks tieši Jokohamā. Jāpiebilst, ka spēle par piekto vietu jau ir aizvadīta - tajā Hirosimas klubs ar 3:2 apspēlēja dienvidkorejiešus.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +3 [+] [-]

, 2012-12-12 16:54, pirms 12 gadiem
Nu nedomaaju ka cheļsī uzvarees turniiraa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja