Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Čīles leģenda Zamorano Krievijā aizvadījis paraugstundu un cer uz sadarbību

Čīles leģenda Zamorano Krievijā aizvadījis paraugstundu un cer uz sadarbību
Ivans Zamorano
Foto: euro.mediotiempo.com

Viens no leģendārākajiem Čīles futbolistiem Ivans Zamorano, kurš savulaik spēlējis tādos klubos kā "Inter" un Madrides "Real", bet profesionālo karjeru beidza pirms septiņiem gadiem, ciemojoties Krievijā, jaunajiem futbolistiem aizvadījis paraugstundu un atzina, ka cer ar krieviem uz turpmāku sadarbību.

Ilggadējais Čīles izlases spēlētājs, kurš savulaik pārstāvējis tādu klubus kā "Sevilla", Madrides "Real" un Milānas "Inter", bet daudzi viņu noteikti atceras pēc lieliskā dueta izlases rindās kopā ar vēl vienu Čīles leģendu Marselo Salasu (35, beidza karjeru 2008. gadā), pirmdien ieradās Krievijas pilsētā Jekaterinburgā. Zamorano apmeklēja Krievijas pēc spēka 2. līgas klubu "Ural" un "Khimki" maču. 43 gadus vecais čīlietis, kurš profesionālo karjeru beidza 2003. gadā, pašreiz ir kādas aģentu kompānijas līdzīpašnieks, bet "Ural" spēli apmeklēja, lai pavērotu darbībā vienu no saviem klientiem – čīliešu pussargu Gersonu Asevedo (22). Tāpat Zamorano atzinina, ka cer ar krieviem uz turpmāku sadarbību.

"Zamorano vēlas ar mums sadarboties. Asevedo šeit spēlē, jo mūs apmierināja visi nosacījumi. Proti, Ivans mums nāca pretim, cerot uz to, ka šis jaunais futbolists papildus pievērsīs mūsu klubu uzmanību Čīles tirgum. Čīles ir viena no labākajām sava kontinenta izlasēm, kura šogad spēlēs PK izcīņā, taču futbolistu no šīs valsts Krievijā praktiski nav. Tikai Asevedo, Marks Gonzalezs (25) no Maskavas "CSKA" un Eduardo Loboss (28) no "Krylia Sovetov". Zamorano cer šo situāciju mainīt," sacīja "Ural" kluba prezidents Grigorijs Ivanovs.

Tikmēr vizītes ietvaros Zamorano vietējiem bērniem paspējis aizvadīt arī paraugstundu. Pirms došanās laukumā Zamorano jaunajiem futbolistiem pastāstīja par savu karjeru, kā arī atbildēja uz neskaitāmiem jautājumiem. Pārsvarā bērniem esot interesējis, cik bieži karjeras laikā bijušajam futbolistam bijuši konflikti ar treneriem. Pēcāk Zamorano kopā ar bērniem devās laukumā, kur nodemonstrējis kā pareizi jāizpilda 11 metru soda sitiens, kā arī rādījis kā pareizi jāizpilda standartsituācijas.

Karjeras laikā, spēlējot "Real" rindās, Zamorano triumfēja Spānijas kausa izcīņā, Spānijas Superkausā un vietējā čempionātā, bet "Inter" rindās čīlietis 1998. gadā uzvarēja UEFA kausa izcīņā. Čīles izlasi Zamorano pārstāvēja 14 gadus (1987.-2001.g.), valstsvienības rindās aizvadot 69 spēles un gūstot 34 vārtus. 2000. gadā kopā ar izlasi Zamorano ieguva trešo vietu vasaras Olimpiskajās spēlēs Sidnejā.

Izmantotie resursi:
itar-tass.com