Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Matēuss autobiogrāfijā atklāj, ka viņa vadītais "Partizan" savulaik atdevis spēli

Agris Suveizda

Matēuss autobiogrāfijā atklāj, ka viņa vadītais "Partizan" savulaik atdevis spēli
Lotārs Matēuss
Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais Lotārs Matēuss 2012. gadā izdotajā autobiogrāfijā atklājis kādu nepatīkamu faktu no viņa trenera laikiem Belgradas "Partizan" komandā. Matēuss pastāstīja, ka, viņam nezinot, spēlētāji esot apzināti zaudējuši pretiniekiem (0:1 pret "Rada"), tādējādi atdodot parādu no kādas iepriekšējās sezonas.

"Atpakaļceļā uz ģērbtuvi vārtsargu treneris [pēc spēles beigām] pateica man, ka likmju pieņemšana uz spēli tika apturēta vēl divas stundas pirms tās sākuma. Cilvēki bija kaut ko uzzinājuši. Biju satriekts no šīs ziņas. Kad iegāju ģērbtuvē, vairums spēlētāju jau bija pabijuši dušās un bija gatavi doties uz mājām. Palūdzu aizkavēties vienu no viņiem, kuram ticēju vairāk nekā citiem," teikts grāmatā.

"Kad pārējie puiši izgāja, prasīju viņam, vai vari man vismaz tagad paskaidrot, kas šodien notika. Viņš teica, ka pirms diviem gadiem, kad spēlēja pret to pašu komandu, mums vajadzēja uzvarēt par katru cenu, lai turpinātu cīņu par čempionu titulu, savukārt "Rada" vairs nekas nebija vajadzīgs. Tagad mums punktu rezerve bija liela, bet viņiem bija vajadzīgi punkti par izdzīvošanu. Viņš sacīja, ka pēc abu pušu mutiskas piekrišanas atbildējām ar abpusēju dāvanu," Matēuss turpināja.

"Atbildēju viņam ar nelielu daļu sarkasma: "Lūk kā, nākamreiz man pasakiet, kad jums vajadzēs zaudēt, labi? Es vismaz tad nepārdzīvotu tik ļoti, riskējot piedzīvot infarktu." Manī parādījās ziņkāre, un dabūju kaseti no 2001. gada spēles pret "Rada". Neskatoties uz "Rada" spēlētāju skaitlisko pārsvaru, "Partizan" uzvarēja ar 2:1. Izšķirošos vārtus guva "Partizan" uzbrucējs, kurš apspēlēja sešus pretiniekus. Tad kļuva skaidrs, kāpēc viņiem zaudējām 2003. gadā," rakstīja Matēuss.

"Tāda ir Serbija. Domāju, daudzos čempionātos ir tādas vienošanās. Tu uzvari savās mājās, es – savās. Tā katrs saņem pa trim punktiem. Kad ir seši septiņi tādu klubu, kuriem nav čempionu ambīciju un kuri vienkārši vēlas palikt augstākajā līgā, lai saņemtu naudu no reklāmām, tev rezervē jau ir 21 punkts. Šodien kumosu maizes iedošu tev, jo tev tā nav, bet rīt tu man to atgriezīsi atpakaļ, jo esmu kļuvis izsalcis," Matēuss noslēdza.

Vācu futbolists Matēuss spēlētāja karjeru noslēdza 2000. gadā, savukārt trenera karjerā viņš ir vadījis tādus klubus kā Vīnes "Rapid", Belgradas "Partizan", Brazīlijas "Atletico Paranaense", Zalcburgas "Red Bull" un Netanjas "Maccabi". Savukārt izlašu līmenī Matēuss ir vadījis Ungāriju un Bulgāriju, kas 2011. gadā kļuva par viņa pagaidām pēdējo pieturvietu galvenā trenera arodā.

2003. gadā, kurā "Partizan" atdeva uzvaru "Rada", Matēusa vadītais klubs kļuva par pārliecinošu čempionu, savukārt "Rada" tā arī nespēja izglābties no izkrišanas līgu zemāk.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

     [+] [-]

, 2014-03-11 17:25, pirms 11 gadiem
Fair Play savā spožumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-11 17:45, pirms 11 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja