Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Skonto" BFL pusfināla pirmajā spēlē ar 5:0 sakauj "Metalurgu"

Jānis Pārums

"Skonto" BFL pusfināla pirmajā spēlē ar 5:0 sakauj "Metalurgu"
Žuniors
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Super platu soli pretī Triobet Baltijas Futbola līgas finālam šovakar spēra Latvijas čempioni "Skonto", kas savā laukumā pirmajā pusfināla spēlē ar 5:0 sakāva "Liepājas metalurgs" komandu. Finālists tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Ne pārāk sen komandas savā starpā tikās Latvijas čempionātā, kad tajā pašā "Skonto" stadionā ar 2:0 pāraki bija liepājnieki. Tās dienas uzvarētāju sastāvs gan ievērojami atšķīrās no šovakar redzētā. Vladimirs Osipovs laukumā sūtīja vairākus jaunos, kas palielināja "Skonto" izredzes uz labvēlīgu iznākumu.

Spēles rezultāts tika atklāts tpirmā puslaika beigās, kad ar precīzu sitienu izcēlās pussargs Igors Tarasovs. Pirmais puslaiks tika noslēgts ar minimālu "Skonto" vadību, savukārt otrajā sākās pamatīgi brīnumi.

Pēc pārtraukuma "Skonto" pārākums vairs nekādas šaubas neradīja un mājinieki sarīkoja kārtīgu "uguņošanu". 54. minūtē aizsargs Renārs Rode panāca 2:0 rīdzinieku labā, bet pēc tam ar apbrīnojamu regularitāti tika gūti vēl trīs vārti – 12 minūtes pēc Rodes vārtu guvuma izcēlās Natans Žuniors (pirmie vārti pēc traumas sadziedēšanas), 11 minūtes pēc tā – Ruslans Mingazovs (arī pirmie vārti pēc atlabšanas no traumas), bet punktu spēlei vēl 11 minūtes vēlāk pielika Artūrs Karašausks, kurš laukumā devās vien 62. minūtē. "Skonto" graujoša uzvara ar 5:0.

Uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā, taču jau tagad praktiski skaidrs, ka lielajā finālā redzēsim rīdziniekus. Atbildes spēle notiks 25. maijā Liepājā. Otrajā pusfinālā sacenšas "Ventspils" un "Šiauliai". Abu komandu pirmajā spēlē Šauļos trešdien ar 2:0 uzvarēja ventspilnieki.

Triobet Baltijas līgas pusfināls

Skonto - Liepājas metalurgs

Vārti: Tarasovs 41', Rode 54', Žuniors 66', Mingazovs 77', Karašausks 88'.
Skonto : Māliņš, Rode, Smirnovs, Kačanovs, Siņicins, Laizāns, Koļesņičenko (Karašausks 62'), Mingazovs, Tarasovs (Ševeļovs 82'), Žuniors, Pereira (Pētersons 80').
Liepājas metalurgs: Spole, Kuzņecovs, Golovins (Punculis 75'), Kamešs, Tomošausks, Savļinieks, Hmizs, Surņins (Jemeļins 73'), Činiks, Mihadjuks, Soloņicins (Prohorenkovs 46').
Brīdinājumi: Siņicins 74' - Kuzņecovs 58', Činiks 73'.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-05-04 21:05, pirms 13 gadiem
nu bleeeeeeeeeeeeg 5-0 ka tas var but

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 21:07, pirms 13 gadiem
Nu re, pēc 2:0 tā atguvās. Šodien izgāja viss, skonto uzvarēja, es uzvarēju smiltenē, bet lv izlase zaudēja

  -2 [+] [-]

, 2011-05-04 21:07, pirms 13 gadiem
Nu ja Lv chempionaataa uz pirmo 3nieku grūti būs cerēt skonto, tad vismaz necilajā baltijas līgā jāpacīnās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 21:16, pirms 13 gadiem
Sveiciens visiem Skonto faniem, kas iedomājušies, ka viņu klubs tikuši pie baigās uzvaras.! Iepazīstieties ar sastāviem un salīdziniet to ar spēli, kad bija 0:2 Skonto stadionā! Vnk, cik vērts ir turnīrs - Baltijas līga - tāda attieksme no LM Bet apsveicu Skonto fanus ar uzvaru sētas turnīra pusfinālā! Paharu Starkova vietā izlasē!

"Skonto": 16 Germans Māliņš; 2 Renārs Rode; 4 Vitalijs Smirnovs; 8 Deniss Kačanovs; 20 Andrejs Siņicins; 5 Juris Laizāns; 21 Vladimirs Kolesņičenko; 6 Ruslans Mingazovs; 19 Igors Tarasovs; 7 Žuniors; 11 Fabiu.
Rezervē:31 Jānis Skābardis; 10 Artūrs Karašausks; 12 Elvis Stuglis; 18 Kirils Ševeļovs; 22 Bally Smart; 23 Alans Siņeļņikovs; 25 Armands Pētersons.

Liepājas metalurgs: 31 Viktors Spole; 5 Artjoms Kuzņecovs; 6 Jevgeņijs Golovins; 7 Vladimirs Kamešs; 9 Tomas Tamašauskas; 11 Roberts Savaļnieks; 12 Dmitrijs Hmizs; 13 Pāvels Surņins; 16 Marius Činikas; 18 Pāvels Mihadjuks; 20 Genādijs Soloņicins.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-04 21:17, pirms 13 gadiem
Jaatzist ka Skonto uzvareja pelniti.It ka spele bija lidziga,LM pat vairak uzbruka,bet skontiesi prasmigi aizstavejas un izmantoja gandriz visas savas iespejas uzbrukuma.Nesaprotu kapec BFL pusfinala,vel pret stipru prietinieku ir jasuta laukuma rezervistus,ja gribi sasniegt pozitivu rezultatu,tad izlaidiet vispar otro sastavu,lai patrenejas.

  +6 [+] [-]

, 2011-05-04 21:21, pirms 13 gadiem
Seši rezervisti, protams, nav attaisnojums zaudējumam ar 0:5, tomēr pēc saspringtā sezonas ievada daudzi spēlētāji bija pelnījuši atpūtu, turklāt pēc LM nesenās uzvaras ar 0:2 atslābināšanās ir neizbēgama. Ar tādu rēķinu zaudēt ir ļoti nepatīkami, tomēr ne jau BL ir prioritāte. Tuvākā svarīgākā spēle ir 15. maijā, bet 11.05 zaudēt punktus pret Gulbeni arī nevaram atļauties.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 21:23, pirms 13 gadiem
Acīm redzot arī LM Baltijas līga nav prioritāte,tikai viņiem tie daži rezervisti laikam tik vāji,ka novelk komandu uz grunti.Tā varētu saprast pēc rezultāta.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-04 21:32, pirms 13 gadiem
LM rezervisti ir ļoti tālu no pamatsastāva. Nu, varbūt 5:0 bija drusku par traku, "Skonto" otrajā puslaikā momentu realizācija sānāca augstā līmenī. Adekvātāk būtu 4:1. Bet lietas būtību tas nemaina - LM nespēj cīnīties visās frontēs ar tik īsu soliņu.
Atbildes spēlē droši vien abas komandas spēlēs ar rezervistiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-05-04 22:09, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: Acīm redzot arī LM Baltijas līga nav prioritāte,tikai viņiem tie daži rezervisti laikam tik vāji,ka novelk komandu uz grunti.Tā varētu saprast pēc rezultāta.
Diemžēl tā ir. Kā uz laukuma vienalicīgi ir vairāk kā par 2-3 rezervistiem, tā ir "sveiki". Ja godīgi, rezultāts nepārsteidz, zinot LM pēdējā mēnēneša triecienciklu un labi vien ir, ka tas ir BFL, kuras projekts jau nestrādā kopš tās dibināšanas brīža. Nesaku to, ka aizbildinos ar LM zaudējumu...Ne būt nē, bet būsim reālisti, BFL nekad nespēs konkurēt ar BBL, ja vien tās saimnieki grib to pielīdzināt šim projektam. Teikšu godīgi, "slava bogu", ka tas zāģis ir BFL...Var atvilkt elpu un uzkrāt spēkus..Nu neaizgāja tas projekts...Būsim objektīvi un nevajag tagad gvelzt, ka kasparello meklē ieganstus zaudējumam...Nav tas tā...Savulaik Grigarčuks šajā turnīrā dripāja tikai ar otro sastāvu, bet tolaik viņam tas otrais sastāvs bija tāds, kurš šogad uz vienas kājas zeltu kaklā kārtu.

  +5 [+] [-]

, 2011-05-04 22:21, pirms 13 gadiem
kanvit rakstīja: Jaatzist ka Skonto uzvareja pelniti.It ka spele bija lidziga,LM pat vairak uzbruka,bet skontiesi prasmigi aizstavejas un izmantoja gandriz visas savas iespejas uzbrukuma.Nesaprotu kapec BFL pusfinala,vel pret stipru prietinieku ir jasuta laukuma rezervistus,ja gribi sasniegt pozitivu rezultatu,tad izlaidiet vispar otro sastavu,lai patrenejas.
Sveiki. Es šo turnīru par nopietnu neuzskatu un kā jau uzrakstīju, paldies DIEVAM, ka šī mācība nāca Baltijas līgā. Nu nav LM tagad 'tik biezs sastāvs, lai varētu maukt pa četrām spēlēm nedēļā. Tāpat jau trumēti ir Vaļskis, ar lauztu kājas pirkstu spēlē Kalns...Personīgi man šajā situācijā ir vienalga, kas tajā projektā uzvar. Būtu vinnējuši, ok, malači, bet diemžēl, tagad ir citas prioritātes. Tā kā viss ir štokos un lai jau Skonto ņem to pusfinālu, ja jau viņiem vairāk gribējas, mums svarīgi bija atpūtināt spēlētājus un neiedzīvoties traumās. Protams, ja mums uz maiņu, kā Ventspilī sēdētu vēl 5-6 līdzvērtīgi spēlētāji pamatsastāvam, tad varētu kritizēt, bet pašlaik viss ir tā, kā tam jābūt. Esmu gatavs uz to, ka daži mani nosauks par to, ka atrunājos tikai...Ja jau viņiem tā tīk, lai jau sauc..

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 23:11, pirms 13 gadiem
Wow. Neredzēju spēli, bet, atklāti sakot, pēc 0-2 zaudējuma pagājušajā savstarpējā spēlē, neko tādu no Skonto gaidījis nebiju. Pahars laikam būs pateicis pāris labus vārdus komandai un uzkurinājis to. Prieks.

Šķiet, ka finālisti mums ir zināmi, ja reiz Šauļi nepaveiks brīnumus. Baltijas Līgas finālā - Kurzemes derbijs. Viens no Latvijas supermačiem.

     [+] [-]

, 2011-05-04 23:26, pirms 13 gadiem
Apsveicu Skonto.
Man vienalga, kā citi vērtē svarīgumu, bet BFL es pēdējā laikā pa Viasat esmu noskatījies vairākas spēles, bet neatceros, kad pēdējoreiz būtu skatījies vietējo virslīgu... Laikam pirms kāda gada. Žēl, ka daudzas komandas to uztver kā dublieru turnīru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-05 09:15, pirms 13 gadiem
Dj Bobo rakstīja: chalit,nu galigi neizstaas peec kurzemes derbija finaalaa,pietiks dzert
Jā, neizskatās gan. Mazliet nojaucu komandas.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-05 10:16, pirms 13 gadiem
gascoigne rakstīja: Žēl, protams, ka Baltijas līga ir tik zema līmeņa turnīrs, ka spēlē ar otro sastāvu, bet ar ir tomēr jābūt pašcieņai un ar 5:0 zaudēt vienkārši nedrīkst! Manis pēc lai spēlē kaut Intenbergs ar Osipovu, bet man kā līdzjutējam šis rezultāts sāp.
Ir jau dažkārt tā, ka rezultāts neatbilst spēles gaitai. Šis ir tas gadījums. Rezervisti jau sitās, bet ja Skonto uzbrūk ar 95% realizāciju, savukārt LM tas procents ir mīnusos, tad rezultāts kā uz delnas. Viss būs labi. Arī Osipovs šīs dienas Kurzemes Vārdā min, ka beidzot tas ir noticis, ņemot vērā LM kalendāru. Un jāsaka paldies tur augšā, ka tas notika tieši vakar.