Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Šveices līgas pērnās sezonas labākais futbolists Dumbija pievienosies "CSKA"

Šveices līgas pērnās sezonas labākais futbolists Dumbija pievienosies "CSKA"
Seidu Dumbija
Foto: AFP/Scanpix

Kotdivuāras izlases uzbrucējs Seidu Dumbija, kurš pašreiz pārstāv Šveices klubu "BSC Young Boys" un pagājušajā sezonā tika atzīts par labāko futbolistu Šveices līgā, parakstījis līgumu ar Krievijas Premjerlīgas klubu Maskavas "CSKA". Jāpiemin gan, ka savai jaunajai komandai spēlētājs pievienosies tikai vasarā.

Šodien jau ziņojām, ka brazīliešu pussargs Daniels Karvaljo (26), kurš Maskavas "CSKA" rindās spēlēja kopš 2003. gada, karjeru nolēmis turpināt Katārā.
Tāpat kļuvis zināms, ka Maskavas "CSKA" kluba vadība vienojusies ar Šveices klubs "Young Boys" vadību par Kotdivuāras izlases uzbrucēja Seidu Dumbijas pārcelšanos uz Krievijas klubu. "Pēc abpusējas vienošanās starp abiem klubiem kotdivuāriešu uzbrucējs sezonu pabeigs, spēlējot "Young Boys", bet šī gada jūlijā pievienosies "CSKA"," sacīts Maskavas kluba paziņojumā. Savukārt Šveices klubs jau atklājis, ka maskavieši līgumu ar Dumbiju esot noslēguši uz pieciem gadiem.

"Mans kvēlākais sapnis šobrīd ir noslēgt savu karjeru Šveices kluba rindās ar triumfu vietējā čempionātā. Tā es vēlos pateikties līdzjutējiem un klubam par atbalstu un ticību man," sacīja Dumbija, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par Šveices čempionāta labāko spēlētāju. Jāatzīmē gan, ka spēlētājs nav iekļauts izlases rindās gaidāmajā Āfrikas Nāciju kausa izcīņā, kas sāksies 10. janvārī. Viņu apsteiguši tādi spēlētāji kā Didjē Drogba, Salomons Kalū (abi "Chelsea"), Bakarī Kone ("Marseille"), pašreiz Francijas rezultatīvākais spēlētājs Gervinjo ("Lille") un Aruna Dindane ("Portsmouth").

Dumbija, kuram decembrī palika 22 gadi, profesionālo karjeru uzsāka 2003. gadā. Pirmos trīs gadus futbolists pārstāvēja Kotdivuāras klubus, bet vēlāk divas sezonas spēlēja Japānā. Uz Šveici Dumbija pārcēlās 2008. gadā, kur jau pirmajā sezonā kļuva par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, 32 spēlēs (tikai astoņās uzsācis spēli pamatsastāvā) gūstot 20 vārtus. Kopumā pusotras sezonas laikā Dumbija visu turnīru ietvaros "Young Boys" (pašreiz pārliecinoša čempionāta līdere) rindās aizvadījis 56 spēles, kuru laikā guvis 42 vārtus (šosezon spēlētājam 16 mačos 17 gūti vārti). Kotdivuāras izlasi Dumbija pārstāv kopš 2008. gada un izlases rindās ir aizvadījis piecus mačus, gūstot divus vārtus.

Interesanti, ka ''Youn Boys'' komandas divās cīņās pret ''Sion'', kuru, kā zināms, pārstāv Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins, Dumbijam mūsu vārtsargu nav izdevies pārspēt. Katrai komandai šosezon izdevies pa reizei tikt pie uzvaras savstarpējos mačos ar identisku rezultātu - 3:1.

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +1 [+] [-]

, 2010-01-04 23:50, pirms 15 gadiem
Nu CSKA šoziem nesnauž, tas ir fakts. Honda, tagad Dumbija - nekas, ka varēs tikai vasarā spēlēt. Pašam spēlētājam jau arī izdevīgi. Varēs drošvien ČL kapāt uz nebēdu, kas, protams, paver durvis plašāk uz izlasi. Vairāk maksās un līmenis jau ar ir laikam augstāks Krievijā. CSKA ir vienīgā Krievijas komanda, kas man tā nopietni simpatizē, jo viņi zina, ko grib un kā to sasniegt + vēl prot savai komandai piesaistīt labus spēlētājus, dažkārt pat tādā veidā apsteidzot Eiropas lielos grandus!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 00:52, pirms 15 gadiem
reikons rakstīja: Nu CSKA šoziem nesnauž, tas ir fakts. Honda, tagad Dumbija - nekas, ka varēs tikai vasarā spēlēt. Pašam spēlētājam jau arī izdevīgi. Varēs drošvien ČL kapāt uz nebēdu, kas, protams, paver durvis plašāk uz izlasi. Vairāk maksās un līmenis jau ar ir laikam augstāks Krievijā. CSKA ir vienīgā Krievijas komanda, kas man tā nopietni simpatizē, jo viņi zina, ko grib un kā to sasniegt + vēl prot savai komandai piesaistīt labus spēlētājus, dažkārt pat tādā veidā apsteidzot Eiropas lielos grandus!
ČL Nākamsezon diemžēl CSKA nespēlēs, no Rus: Rubin, Spartak, Zenit... EL gan varēs

     [+] [-]

, 2010-01-05 09:49, pirms 15 gadiem
kopš kura laika Vaņins ir aizsargs...

     [+] [-]

, 2010-01-05 11:21, pirms 15 gadiem
Autoram doma ir pareiza , tikai vārds nepareizs.

     [+] [-]

, 2010-01-05 12:17, pirms 15 gadiem
Lai veicas !!!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 13:59, pirms 15 gadiem
perspektiivs jaunklis armijnieki labi darbojas speletaju tirgu

     [+] [-]

, 2010-01-05 23:14, pirms 15 gadiem
Tad jau skatīs kā vasārā un uz priekšu spēlēs Seidu Dumbija! Vēl neko parāk nevar spriest.