Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Futbola spēle Indonēzijā izvēršas traģiskās nekārtībās ar 174 upuriem

Emils Ozerinskis

Futbola spēle Indonēzijā izvēršas traģiskās nekārtībās ar 174 upuriem
Foto: Reuters/Scanpix

Vismaz 174 cilvēku dzīvības zaudētas pēc fanu nekārtībām, kas izvērtušās Indonēzijā pēc "Arema" futbola komandas zaudējuma principiālajai pretiniecei "Persebaya Surabaya".

"Armea" komanda pirmo reizi 23 gadu laikā piedzīvoja zaudējumu savā laukumā pret turnīra tabulas vidusdaļā līdzās esošo "Persebaya Surabaya". 42 tūkstošus ietilpīgais stadions bija pārpildīts un viesu komandas līdzjutēji tajā netika ielaisti, lai novērstu drošības riskus, tomēr "Armea" līdzjutēji pēc neveiksmes lielā skaitā iebruka laukumā un uzbruka pretinieku futbolistiem.

Stadiona teritorijā fani apgāza un aizdedzināja piecas policijas automašīnas, bet kārtības sargi laukumā un tribīnēs raidīja asaru gāzi, kas radīja paniku un izvērtās traģēdijā. Tiekot sabradāti un nosmokot, bojā gājuši 174 cilvēki. Tāpat vairāki simti ievainoti un nogādāti slimnīcā.

Bijušais Indonēzijas izlases galvenais treneris Sky Sports ziņām norādījis: "Šī nav pirmā reize kad mums ir nāvējoši starpgadījumi. Parasti tie ir viens vai divi cilvēki pēc spēles. Man ir ļoti skumji, ka pirms spēles netika atrasti pareizie risinājumi. Šis nav cīņas starp divu komandu faniem, bet gan starp sarūgtinātiem faniem un policiju."

Huligānisms Indonēzijas futbolā nav nekas jauns un skatītāju iebrukšana laukumā esot teju iknedēļas parādība. 2018. gadā "Persija Jakarta" līdzjutējs tika nogalināts pretējās komandas "Persib Bandung" fanātiķu pūlī.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...