Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Početino pirms savstarpējās spēles: "Nav iespējams salīdzināt mūs un "Liverpool""

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Početino pirms savstarpējās spēles: "Nav iespējams salīdzināt mūs un "Liverpool""
"Tottenham" galvenais treneris Maurisio Početino. Foto AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas vicelīdere "Liverpool" šodien pulksten 18:30 uzņems trešajā vietā esošo "Tottenham Hotspur", kuras galvenais treneris Maurisio Početino uzskata, ka abas komandas nedrīkst salīdzināt, jo tām ir dažāda pieeja.

"Mūs nevar salīdzināt. Kad viņš [Jirgens Klops] ieradās Liverpūlē, galvenais uzdevums bija uzbūvēt komandu, kas varētu reāli sacensties ar citām vadošajām komandām par tituliem. Mūsu filozofija ir pavisam citāda, un abus projektus nav iespējams salīdzināt, jo katrs no tiem atrodas savā līmenī," skaidroja Početino.

"Divos iepriekšējos transfēru logos nevarējām parakstīt nevienu jaunu spēlētāju. It kā mums būtu aizliegums, kā tas tagad ir pāris komandām," teica "Tottenham" galvenais treneris, kuram kopā ar komandu nav izdevies izcīnīt nevienu kausu, lai gan progess bijis acīmredzams.

"Mēs katrs pievēršam uzmanību dažādām lietām, tieši tāpēc tās ir divas dažādas komandas. Mūsu organizācijā pats svarīgākais ir vienmēr būt konkurētspējīgiem laukumā," teica Početino. "Viņiem ["Liverpool"] ir neticams sastāvs, tāpēc viņi cīnās par titulu. Un viņi katru sezonu pievieno kvalitatīvus spēlētājus. Ir tikai normāli, ka "Liverpool", "Manchester City", "Manchester United" un "Chelsea" tiek būvētas kā komandas, kas cīnās par titulu."

Pirms savstarpējās spēles "Liverpool" ir tikpat kā neaizsniedzamā attālumā, tāpēc "Tottenham" vairāk jādomā par komandām, kas atrodas aiz muguras – "Arsenal" atpaliek tikai par punktu, bet piektajā vietā esošā "United" ir trīs punktus aiz muguras.

"Pievērsām uzmanību citām lietām, taču katru sezonu bijām starp labākajām komandām. Tagad, pēc jaunā stadiona pabeigšanas, centīsimies nākamajās sezonās būt komanda, kas reāli cīnās par tituliem," skaidroja Početino.

"Pārcēlāmies no "White Hart Lane" uz Vembliju, tika būvēts jaunais stadions un treniņu laukums. Un mēs visi zinām, ka laikā, kad uzmanība tiek veltīta dažādiem projektiem, ir ļoti grūti būt vienai no spēcīgākajām komandām. Taču, pateicoties tam, ka mums ir ļoti spēcīgs sastāvs, mēs cīnījāmies. Un sasniedzām vairāk, nekā varētu gaidīt, zinot apstākļus," uzslavas saviem futbolistiem veltīja Početino.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...