Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Paketas pāreja uz "Manchester City" briesmās – sākta izmeklēšana par derību pārkāpumiem

Agris Suveizda

Paketas pāreja uz "Manchester City" briesmās – sākta izmeklēšana par derību pārkāpumiem
Lukass Paketa. Foto: Reuters/Scanpix

Čempionu līgas kausa ieguvēja "Manchester City" jau pēc šķiršanās no Ilkaja Gindoana meta acis uz vienu no "West Ham" līderiem Lukasu Paketu, bet nepieciešamība pastiprināt vidējo līniju vēl akūtāka kļuvusi pēc Kevina De Breines savainojuma. Tomēr brazīlieša pārcelšanās uz Mančestru ir apdraudēta.

"Manchester City" un "West Ham" neilgi pirms pāreju perioda beigām bija tuvu tam, lai panāktu vienošanos par 70 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 82 miljoniem eiro, taču process nu ir apturēts. Kā ziņo brazīliešu, britu un citi ārzemju mediji, iemesls ir uzsāktā izmeklēšana par iespējamiem derību pārkāpumiem. Ja transfēra nākotne vēl ir miglā tīta, tad Paketa ir svītrots no Brazīlijas izlases kandidātiem pirms Pasaules kausa atlases sākuma pret Bolīviju un Peru.

Neoficiāla informācija liecina, ka Paketam pietuvinātas personas izveidojušas derību kontus Brazīlijā un veikušas apvienotās likmes sešciparu summas vērtībā uz to, ka vienā un tajā pašā dienā 12. martā Eiropas vadošajos čempionātos brīdinājumus saņems gan Paketa (pret "Aston Villa"), gan arī "Real Betis" pussargs Luiss Enriki (pret "Villarreal"). Tā arī notika – Paketa tika brīdināts 70. minūtē, bet viņa tautietis – 89. minūtē. Arī Enriki izmeklēšana maksājusi vietu valstsvienībā – Brazīlijas U23 izlasē. Simboliski, likmes izdarītas bukmeikeru kantorī "Betway", kas ir "West Ham" kreklu sponsors.

Pats Paketa esot pārsteigts par uzsākto izmeklēšanu un savu dalību vai vainu kategoriski noliedz. Jāatgādina, ka pagājušā gada nogalē lērumā derību pārkāpumu tika apsūdzēts "Brentford" uzbrukuma līderis Aivens Tounijs, kurš bija veicis likmes uz paša pārstāvētām sacensībām un arī savas komandas spēlēm un beigās saņēma astoņu mēnešu diskvalifikāciju.

"Flamengo" audzēknis Paketa, kuram drīzumā apritēs 28 gadi, 2019. gada ziemā par 38,4 miljoniem pievienojās "Milan", 2020. gadā par 23,4 miljoniem pārcēlās uz Lionas "Olympique", bet pirms gada par 43 miljoniem nokļuva "West Ham". Debijas sezonā Premjerlīgā brazīlietis 28 spēlēs guva četrus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Šo sezonu "West Ham" sāka ar izlaistu vadību Bornmutā (1:1, Paketa gāja pamatsastāvā un kompensācijas laikā saņēma dzelteno kartīti, pēc tam tika nomainīts), bet rīt uzņems "Chelsea".

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.espn.com.br/futebol/lal...

     [+] [-]

, 2023-08-19 15:56, pirms gada
sc, kas ir Gindoana? Google neko neuzrāda, āksti!

     [+] [-]

, 2023-08-19 16:45, pirms gada
Betway un sešciparu summas, turklāt uz kaut kādu *uiņu? Izklausās neticami. Man tur jau sen ir piegriezti limiti līdz dažiem centiem (uz lielākiem notikumiem gan, šķiet, varēju uzlikt drusku vairāk - dažus eiro).