Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" aizsargam Fofanā vēl viena nopietna trauma – krustenisko saišu plīsums

Agris Suveizda

"Chelsea" aizsargam Fofanā vēl viena nopietna trauma – krustenisko saišu plīsums
Veslē Fofanā. Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Londonas "Chelsea" pavēstījis, ka 22 gadus vecajam franču centra aizsargam Veslē Fofanā būs nepieciešama ceļgala priekšējās krusteniskās saites rekonstrukcijas operācija. Fofanā nav devies uz treniņnometni ASV.

Marseļā dzimušais Fofanā profesionālo karjeru sāka Sentetjēnā un, Francijas augstākajā līgā aizvadījis tikai 20 spēles, 2020. gadā par 35 miljoniem eiro pārcēlās uz Lesteru. Debijas sezonā Premjerlīgā viņš aizvadīja 28 spēles un arī palīdzēja iegūt FA kausu, finālā pārspējot tieši "Chelsea" (1:0), taču dažus mēnešus vēlāk salauza kājas mazo liela kaulu un izlaida 7,5 mēnešus.

Atguvies no ilgstoša savainojuma, Fofanā 2022. gada augustā par 70+5 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 81+5,8 miljoniem eiro pievienojās "Chelsea" un parakstīja septiņu gadu līgumu, bet oktobrī iedzīvojās ceļgala traumā, ko vēlāk atsvaidzināja, un izlaida kopumā četrarpus mēnešus. Atkal atgriezies ierindā, Fofanā jūnijā debitēja Francijas pieaugušo izlasē.

Fofanā pagājušajā Premjerlīgas sezonā aizvadīja 15 spēles un guva vienus vārtus, bet Čempionu līgā aizvadīja piecus mačus un arī guva vienus vārtus. "Chelsea" izstājās Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, savukārt Premjerlīgā finišēja tikai 12. vietā. "Chelsea" šovasar veic sastāva tīrīšanu un aizsardzības centrā šķīrusies no Francijas senegālieša Kalidū Kulibalī, kurš par 23 miljoniem eiro pārcēlās uz Saūda Arābijas "Al Hilal". Fofanā traumas dēļ "Chelsea" varētu meklēt jaunu centra aizsargu.

Starpsezonu "Chelsea" sāks naktī uz ceturtdienu, ASV tūrē tiekoties ar Anglijas 5. līgas čempioni "Wrexham".

Izmantotie resursi:
https://www.chelseafc.com/en/news/a...