Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieces Velsas kapteinis Remzijs atgriežas Kārdifā

Agris Suveizda

Latvijas pretinieces Velsas kapteinis Remzijs atgriežas Kārdifā
Vladislavs Gutkoskis pret Ēronu Remziju. Foto: AP/Scanpix

Anglijas Čempionāta jeb otrās spēcīgākās futbola līgas klubs "Cardiff" pavēstījis par vienošanās panākšanu uz divām sezonām ar 32 gadus veco Velsas izlases kapteini un centra pussargu Ēronu Remziju, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Francijā.

Remzijs ir Kārdifas kluba audzēknis un tajā arī sāka profesionālo karjeru, bet 17 gadu vecumā devās uz Premjerlīgu – pussargu par 6,4 miljoniem eiro nopirka Londonas "Arsenal". Ar Londonas grandu viņš ieguva trīs Anglijas kausus, Premjerlīgā aizvadīja 262 spēles un guva 40 vārtus, un tam piederēja līdz pat 2019. gadam. Karjeras sākumposmā Remzijs arī tika sūtīts īrēs un 2011. gada sākumā uz mēnesi jau atgriezās Kārdifā.

Pēc "Arsenal" 11 gadu posma beigām Remzijs 2019. gada vasarā nonāca Turīnas "Juventus", ar ko ieguva Itālijas titulu un kausu, taču arī tika aizsūtīts īrē uz Glāzgovas "Rangers". Iepriekšējo sezonu Remzijs pavadīja Nicā, sākot 18 no 27 spēlēm un ar 1+1 palīdzot izcīnīt devīto vietu Francijas čempionātā.

2019. gadā izkritusi no Premjerlīgas, "Cardiff" otrajā piramīdas pakāpienā spēlēs piekto sezonu pēc kārtas un šosezon ieņēma tikai 21. vietu 24 komandu konkurencē, par pieciem punktiem apsteidzot "Reading", kurai finanšu problēmu dēļ tika atņemti seši punkti.

Velsas izlasē Remzijs ir aizvadījis 82 spēles un guvis 20 vārtus. Velsa martā "Euro 2024" atlasi sāka ar četriem punktiem, nospēlējot 1:1 Horvātijā un mājās uzvarot Latviju (1:0), taču jūnijā zaudēja gan Armēnijai (2:4 mājās), gan Turcijai (0:2) viesos. Velsa ar četriem punktiem četrās spēlēs ieņem ceturto vietu un uz Rīgu dosies 11. septembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.cardiffcityfc.co.uk/new...