Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

''West Ham'', ''Bolton'' un ''Livorno'' cīņā par Nuno Gomešu

''West Ham'', ''Bolton'' un ''Livorno'' cīņā par Nuno Gomešu
Nuno Gomešs
Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais portugāļu uzbrucējs Nuno Gomešs, kurš pārstāv Portugāles klubu ''Benfica'', mazās spēļu prakses dēļ varētu pamest Lisabonas klubu transfēru periodā. Nopietnu interesi par spēlētāju izrāda Anglijā un Itālijā.

Tiek lēsts, ka 33 gadus vecais futbolists tuvākajā laikā varētu pamest ''Benfica'' komandas rindas. Šajā sezonā komandas galvenais treneris priekšroku spēlēt uzbrukumā dod Havjeram Saviolam (28) un Oskaram Kardozo (26), kuri savu darbiņu līdz šim paveikuši godam (vietējā čempionāta ietvaros 15 spēlēs abi guvuši 22 no komandas 39 vārtiem. Kardozo pašreiz čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, bet Saviola ar astoņiem vārtiem ieņem dalītu 3./4. vietu), kā rezultātā Gomešam, kurš ir ''Benfica'' kapteinis, spēļu prakse šosezon ir samērā maza. Šosezon Gomešs visu turnīru ietvaros piedalījies 13 mačos, kuros guvis četrus vārtus.

Gomešs, kurš savulaik labi spēlējis itāļu kluba ''Fiorentina'' rindās (2000.-2002.g.), izmisīgi vēlas saglabāt savu vietu Portugāles izlasē, kuras rindās plāno spēlēt šī gada Pasaules kausa izcīņā. Tieši tāpēc viņš vēlas regulāru spēļu praksi. Interesi par portugāli izrāda divi Anglijas Premjerlīgas klubi – ''West Ham United'' (17.v.) un ''Bolton Wanderers'' (18.v.), kuriem pašreiz neiet diez ko stabili, itāļu klubs ''Livorno'' (14.v., tikai 13 gūti vārti 19 mačos – sliktākais rādītājs visā A Sērijā), kā arī grieķu ''PAOK'' (3.v.) un kāds Turcijas klubs.

Tiek minēts, ka no šiem klubiem visnopietnāk Gomeša virzienā lūkojās trīs - ''West Ham'', ''Bolton'' un ''Livorno''. ''West Ham'' komandas galvenais treneris Džanfranko Dzola vēlas sastādīt konkurenci meksikānim Giljermo Franko (33, trīs gūti vārti, nesen guva savainojumu) un Karltonam Koulam (26, septiņi vārti, tikai nesen uzsācis treniņus pēc savainojuma izārstēšanas) un, protams, pēc iespējas ātrāk attālināties no izkrišanas zonas (tāpat arī ''Bolton''), savukārt ''Livorno'', kā jau minējām, ir lielas problēmas uzbrukumā. Tāpat Dzola izrāda interesi arī par Eiduru Gudjonsenu (31, ''Monaco'').

Portugāles izlases rindās kopš 1996. gada Gomešs ir aizvadījis 77 spēles un guvis 29 vārtus. 2004. gadā izlases rindās Gomešs kļuva par Eiropas vicečempionu.

Izmantotie resursi:
mirrorfootball.co.uk
football-italia.net