Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" atspēlējas pēdējā minūtē un pendelēs pieveic "Chelsea"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Arsenal" atspēlējas pēdējā minūtē un pendelēs pieveic "Chelsea"
Alvaro Morata un Petrs Čehs. Visos dueļos pārāks bija vārtsargs
Foto: PA Images/Scanpix

Starptautiskā čempionu kausa ietvaros tiekoties diviem Londonas klubiem, "Arsenal" izglābās pēdējā minūtē un pendelēs ar 2:1 pieveica "Chelsea", kas spēles ievadā dominēja.

Londonas "Arsenal" līdzjutēji nepatīkamas ziņas saņēma vēl pirms spēles sākuma – iesildīšanās laikā savainojumā iedzīvojās Ārons Remzijs, kurš līdz ar to tika izņemts no starta sastāva. Un arī spēles ievads "Arsenal" komandai bija nepatīkams, jo pretinieki dominēja.

Lai izvirzītos vadībā, Londonas "Chelsea" bija nepieciešamas tikai piecas minūtes. Petrs Čehs tika galā ar Seska Fabregasa sitienu no 17 metriem, bet sekoja stūra sitiens, Fabregasa centrējums un Antonio Rīdigera netraucēts sitiens ar galvu, un šajā epizodē glābējs nebija arī Čehs – 1:0 "Chelsea" labā.

Drīz vien "Chelsea" varēja dubultot pārsvaru, bet uzbrucējam Alvaro Moratam neizdevās sodīt tautieti Ektoru Belerinu par pārkāpumu soda laukumā un realizēt pendeli – spānis sita pa kreisi, bet Čehs uzminēja virzienu un bumbu atvairīja. "Arsenal" aizsardzībā caurumu bija daudz, bet Čehs vēl vairākas reizes glāba komandu no briesmām.

"Arsenal" tikai otrā puslaika otrajā pusē izdevās uzspiest savu spēli, un pacietīgie centieni nesa rezultātu, kompensācijas laika ceturtajā minūtē 1:1 panākot Aleksandram Lakazetam, kurš vārtos ievirzīja piespēli gar cietoksni.

Tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro pendeļu sērijā, un abas komandas realizēja piecus sitienus pēc kārtas. "Chelsea" sestajā pendelē kļūdījās, ar Rubena Loftusa-Čīka sitienu galā tiekot Čeham. Savukārt Alekss Ivobi bija aukstasinīgs un nodrošināja "Arsenal" uzvaru ar 2:1.

Aizvadītajā naktī Starptautiskā čempionu kausa ietvaros satikās arī "Lyon" un "Benfica", un Francijas klubs bija pārāks ar 3:2. Uzvaras vārtus 83. minūtē iesita Martēns Terjē – 21 gadu vecs uzbrucējs, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Strasbourg" komandu. Liona pirmā puslaika beigās guva divus vārtus, taču "Benfica" izcēlās 59. un 64. minūtē, panākot izlīdzinājumu.