Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"United" izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas, "Chelsea" nespēj iesist "Southampton"

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"United" izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas, "Chelsea" nespēj iesist "Southampton"
Markuss Rešfords. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas 21. kārtas spēlēs "Manchester United" pieveica "Newcastle" ar 2:0, taču tās konkurente "Chelsea" spēlēja neizšķirti pret "Southampton".

Chelsea 0:0 Southampton

Londonas “Chelsea” savā laukumā uzņēma “Southampton” vienību, kuru pirmajā sezonās tikšanās reizē pieveica ar rezultātu 3:0, kad vārtus guva Edens Azārs, Ross Bārklijs un Alvaro Morata. Uzvara šajā cīņā ļautu “Chelsea” pietuvoties līgas labākajam trijniekam, kā arī atgriezt iepriekšējo pārsvaru pār piekto vietu, kamēr “Southampton” pirms spēles ieņēma nedrošo 17. pozīciju. Šodienas mājiniecei bija daudz uzbrukuma spēlētāji ar savainojumiem – Olivjē Žirū, Pedro Rodrigess, Kalums Hudsons-Odoi, kā arī pussargs Mateo Kovačičs.

Spēle iesākās aktīvi ar augstu “Southampton” futbolistu presingu, taču “Chelsea” tāpat spēja sagādāt bīstamus momentus uz pretinieku vārtiem. Astotajā minūtē Markoss Alonso no labas pozīcijas izpildīja brīvsitienu spēlētāju mūrī. Neilgi pēc tam mājinieku uzbrukumi turpinājās ar Sesara Azpilikvetas teicamu centrējumu uz Moratu, kurš neprasmīgi sita bumbu ar galvu virsū vārtsargam. Uz kādu laiku “Southampton” futbolistiem izdevās noslāpēt pretinieku uzbrucējus, taču ik brīdi “Chelsea” spēlētāji centās ar ātrām piespēlēm tikt tuvāk vārtiem. 35. minūtē Azārs no tuvas distances izdarīja ļoti spēcīgu un bīstamu sitienu pa vārtiem, taču viesu vārtsargs atvairīja bumbu ar galvu. Pēc tam spēli turpināt traumas dēļ nevarēja “Chelsea” futbolists Viljans, pievienojoties plašajam savainoto spēlētāju sarakstam. Puslaika noslēgumā pie vēl vienas izdevības tika Morata, taču šoreiz viņa sisto bumbu bloķēja “Southampton” aizsargs.

Otrā spēles daļa iesākās ar negaidītu “Southampton” uzbrukumu, kur Stjuarts Ārmstrongs izdarīja tālsitienu vārtu stūrī, kuru teicami atvairīja mājinieku vārtu vīrs Kepa Arrisivalaga. “Chelsea” sagādāja pamatīgu spiedienu uz pretinieku vārtiem, taču viesi turpināja ļoti centīgi aizstāvēties un limitēt pēc iespējas vairāk “Chelsea” uzbrukumus. 59. minūtē “Southampton” vārtsargs Anguss Gans, kuram šī bija Premjerlīgas debija, atvairīja kārtējo Azāra sitienu. “Chelsea” futbolisti turpināja klauvēt pie viesu durvīm, taču iekšā netika laisti. Laukumā no maiņas devās Sesks Fabregass, kuram šī, visticamāk, bija pēdējā spēle “Chelsea” kluba kreklā. Veiksme nepalīdzēja arī 70. minūtē, kad Moratas vārtu guvums netika ieskaitīts minimālas aizmugures dēļ. Mājinieki turpināja pavadīt ilgu laiku uzbrukumā, taču nespēja noslēgt izdevības ar precīzu sitienu.

“Chelsea” tā arī ne reizi nespēja līdz galam uzlauzt “Southampton” aizsardzību, un spēle noslēdzās ar rezultātu 0:0, kas ļauj pietuvoties “Arsenal” līdz trīs punktu deficītam, taču “United” līdz sešu. “Southampton” iegūst ļoti vērtīgu punktu, taču konkurentu uzvaru dēļ tā noslīd uz 18. vietu. Nākamās spēles komandas aizvadīs Anglijas kausā.

Newcastle United 0:2 Manchester United

“Manchester United” izbraukumā pret “Newcastle” devās cīņā par ceturto uzvaru četrās cīņās Ūles Gunnara Sulšēra vadībā. Komandas tikās arī rudenī, kad “United” atspēlēja divu vārtu deficītu un izcīnīja uzvaru ar 3:2. Nevienam nebija noslēpums, ka “United” atradās teicamā formā, taču līdz labāko četriniekam pirms spēles vēl joprojām bija astoņi punkti. Sulšērs komandas sākumsastāvā veica trīs izmaiņas, laukumā laižot Filu Džounsu, Huanu Matu un komandas kapteinu Antonio Valensiju.

Spēle, kā jau paradzēts, iesākās ar lielu “United” bumbas kontroli, kurai “Newcastle” spēlētāji pretī stājās ar ātriem pretuzbrukumiem, izmantojot zibenīgo Kristianu Atsu, kurš gan vairākkārt neizmantoja savas izdevības. Devītajā minūtē viesu spēlētājs Markuss Rešfords izmēģināja veiksmi, sitot no distances, taču teicami vārtos stāvēja Martins Dubravka. Pēc tam Džounss pazaudēja bumbu aizsardzībā, taču pirms Salamona Rondona sitiena viņš ar precīzu izklupienu laboja savu kļūdu. Mančestras futbolisti daudz uzbruka, kamēr viesi turpināja aizsargāties. Rešfordam bija vienā uzbrukumā divas iespējas atklāt rezultātu, tomēr veiksme un prasmīgās Dubravkas darbības paglāba “Newcastle” no vārtu zaudēšanas. Notikumu epicentrā vēlāk atkal bija “United” aizsargs Džounss, kad Mata izpildīja centrējumu tieši uz viņu, taču angļa sistā bumba ar galvu lidoja tālu no vārtiem.

Otrās spēles daļas ievadā “United” spēlētāji turpināja savus uzbrukumus, kad Rešfords izkārtoja sev kārtējo iespēju, taču viņš sita garām vārtiem. Viesu spiediens tikai palielinājās, un spēle kļuva ātrāka un aizraujošāka. “United” turpināja stiprināt uzbrukumu, no maiņas laižot Romelu Lukaku un Aleksi Sančezu, kuram šī bija pirmā spēle pēc savainojuma izārstēšanas. Uzreiz pēc tam Rešfords izpildīja brīvsitienu, kuru atvairīja Dubravka, taču nespēja nokontrolēt bumbu, pie kuras pirmais bija Lukaku, izvirzot vadībā “United” ar 1:0. Uz neilgu brīdi uzbrukumā sāka doties arī “Newcastle” spēlētāji, taču viņu centieni ātri tika apspiesti un tiem nācās atgriezties aizsardzībā. 80. minūtē pēc ilgstošajiem centieniem Rešfords beidzot sita precīzi, kad viņš tika vārtu priekšā atstāts pilnīgi brīvs, no kurienes angļu futbolists palielināja Mančestras pārsvaru, 2:0.

Atlikušajā laikā abu komandu futbolisti jau zināja spēles iznākumu, un tie varēja noslēgt šo cīņu vieglā treniņa režīmā ar “United” 2:0 uzvaru, kas ir ceturtā Sulšēra vadībā tik pat spēlēs. Mančestras sarkanā vienība saglabā sesto vietu, taču, pateicoties “Chelsea” neizšķirtam, tās deficīts līdz četriniekam nu ir tikai seši punkti.

Anglijas Premjerlīga, 21. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Everton – Leicester0:1 (0:0)Vārdijs 58’
Arsenal – Fulham4:1 (1:0)Džaka 25’ Lakazets 55’ Remzijs 79’ Obamejangs 83’ – Kamara 69’
Cardiff – Tottenham0:3 (0:3)Keins 3' Ēriksens 12' Sons 26'
Bournemouth – Watford3:3 (3:3)Ake 34’ Vilsons 37’ Freizers 40’ – Dīnijs 14’ 27’ Sema 38’
Chelsea – Southampton0:0
Huddersfield – Burnley1:2 (1:1)Mounijs 33’ – Vuds 40’ Bārnss 74’
West Ham – Brighton2:2 (0:0)Arnautovičs 66’ 68’ – Stefenss 56’ Dafijs 58’
Wolverhampton – Crystal Palace0:2 (0:0)Ajū 83’ Milivojevičs (11m) 90+5’
Newcastle – Man United0:2 (0:0)Lukaku 64’ Rešfords 80’
Man City – Liverpool22:00

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.Pjērs Emeriks ObamejangsArsenal14
Harijs KeinsTottenham14
3.Mohameds SalāhsLiverpool13
4.Edens AzārsChelsea10
5.Rahīms StērlingsMan City9
RišarlisonsEverton9
Serhio AgveroMan City9
Kalums VilsonsBournemouth9

  -1 [+] [-]

, 2019-01-03 00:03, pirms 5 gadiem
Chelsea normāli piekakāja dvēseli.

     [+] [-]

, 2019-01-03 00:07, pirms 5 gadiem
Chelsea ar katru spēli sūdigak un sūdigak,kas būs tālāk nezinu.

     [+] [-]

, 2019-01-03 00:10, pirms 5 gadiem
maurinjo ir palicis par tik sliktu trenneri ka pipec kaa sis aizgaaja taa mancha atkal plaukst

  +4 [+] [-]

, 2019-01-03 00:13, pirms 5 gadiem
Prieks skatīties spēles, kad MU uzbrūk, gūst vārtus un uzvar.

     [+] [-]

, 2019-01-03 09:06, pirms 5 gadiem
Tad sapņosim ka uzvilks arī PSG
Nu vismaz līdz CL aizsniegties PL

     [+] [-]

, 2019-01-03 10:40, pirms 5 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2019-01-03 11:54, pirms 5 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Tad sapņosim ka uzvilks arī PSG
Nu vismaz līdz CL aizsniegties PL
Pret organizētu uzbrukumu aizsardzībai joprojām var klāties plāni, tā ka lielas cerības uz PSG kapitulēšanu gan neliktu, bet jebkurā gadījumā tās ir lielākas nekā ar to The Ego One.

     [+] [-]

, 2019-01-03 15:47, pirms 5 gadiem
Jāsameklē pareizais CB pāris bez tā būs auzas. Jones jātur pēc iespējas tālāk no laikuma....