Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:776, Did:0, useCase: 3

Iespaidi par DĀR apmeklējumu PK2010 laikā (koriģēts)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Iespaidi par DĀR apmeklējumu PK2010 laikā (koriģēts)
Valdis Siksnis Nīderlandes - Kamerūnas spēlē

"Nordea" vadītājs Valdis Siksnis devās uz DĀR, lai klātienē apmeklētu trīs spēles trīs dažādās pilsētās. Mačus, visticamāk, katrs redzēja TV ekrānos, tāpēc šeit vairāk par ārpusfutbola lietām - pilsētām, faniem, atmosfēru utt.

Viss tālākais - Valda Sikšņa stāstītā pa tālruni aptuvens atreferējums. Paldies viņam par sadarbību un dalīšanos iespaidos! P.S. Sākotnēji atreferējumā pieļāvu dažas neprecizitātes - piemēram, mača beigu daļā vietējiem piepildot tribīnes, biļetes viņiem tika pārdotas noteikti lētāk par 200 USD - tādā cenā tās bija sākotnēji.

V.Siksnim ceļojums DĀR sākās ar Johanesburgas apmeklējumu - šeit 20. jūnijā tika apmeklēts Brazīlijas un Kotdivuāras mačs (3:1). Johanesburga - bagāta, pārtikusi pilsēta, taču vienlaikus arī jāatzīst, ka savā ziņā degradējusies un daudzu nelegālu imigrantu pilsēta. Kāpēc? Cilvēki no Āfrikas tur strādājuši zelta ieguvē un labi nopelnījuši. Tāpēc par Johanesburgu izplatījusies slava, kā pilsētu, kur ātri tikt pie naudas. Tādējādi laika gaitā izspiesta vecā godība un jāsaka arī, ka lai gan jūtama Johanesburgas vecā bagātība, šobrīd pilsēta noteikti ir gājusi uz leju. Tāpēc par Johanesburgu droši var teikt - kontrastu pilsēta. No vienas puses - bagāta pilsēta, no otras puses šeit valda izteikta sociālā spriedze. Īpaši tas attiecas uz pilsētas vēsturisko centru, kurš šķita degradējies. Katrā ziņā stundas brauciena laikā caur šo vēsturisko centru neradās vēlme pavadīt tajā vairāk laika vai kādreiz atgriezties - sajūtas šeit nebija omulīgas. Johanesburgas vēsturiskajā centrā arī absolūti nevarēja just futbola atmosfēru - tā bija vien jaunajos pilsētas rajonos, kur daudzviet uzstādīti lielie ekrāni, pārsvarā ārzemnieku ērtībām. Runājot par faniem, katrā pilsētā varēja just to izlašu atbalstītājus, kuras spēlēja attiecīgajā vietā. Johanesburgā īpaši aktīva bija Brazīlijas līdzjutēju armija. Lai nu kā, stadions "Soccer City" bija patiesi iespaidīgs. Tāpat jauks bijis Krīgera nacionālā parka apmeklējums, kur dabiskā vidē bija apskatāmi dažnedažādi dzīvnieki - ziloņi, bifeļi, leopardi, degunradži utt. utt.

Ja Johanesburga atstāja divējādas izjūtas, tad pavisam citādāk bija ar Keiptaunu - tā bija patiesi spilgta, krāšņa, šarmanta, moderna pilsēta. Loģistika - ļoti ērta. Kā pastāstīja V.Siksnis, tad šo pilsētu tūrisma nolūkos noteikti ir vērts apmeklēt! Varbūt tieši šī reize (pašā futbola čempionāta karstumā... - aizēno futbols, cenas sakāpinātas, īpaši viesnīcu un lidsabiedrību pakalpojumiem) nebija pati atbilstošākā, taču tāpat Keiptauna patika. Tika apciemots arī Labās Cerības rags. Ar Keiptaunu varētu lepoties jebkura valsts pasaulē. Un arī futbola atmosfēru šeit varēja izjust visspilgtāk - ielas pilnas ar karogiem utt. Lai gan Keiptaunā tika apmeklēts no sportiskā viedokļa neaktuāls mačs starp Nīderlandi un Kamerūnu (vieni jau bija tikuši tālāk, otriem cerības zudušas), laikam jau pilsētas uzskaitīto labumu dēļ Keiptaunas apmeklējums bija aizraujošākais. Vēl jāpiebilst, ka Keiptaunā iespaidīgs bija Nīderlandes oranžais fanu pulks.

Visbeidzot tika apciemota arī Portelizabete, kurā daudz patīkamāks bija klimats (siltās Indijas okeāna vēsmas atšķirībā no Atlantijas okeāna ietekmes Johanesburgas gadījumā). Šajā pilsētā tika skatīts Urugvajas - Dienvidkorejas 1/8 mačs (2:1), spēles laikā pamatīgi lija. Kā atzīmēja V.Siksnis, tad tribīnes pārsteidzošā kārtā bija pustukšas un tikai mača beigu daļā brīvo vietu palicis pamaz - iespējams, pēdējā brīdī stadionā tika salaisti vietējie iedzīvotāji par salīdzinoši simbolisku samaksu... Paši biļetes pirka par 200 USD. Portelizabetē labi varēja just klimata kontrastus - ja dienā bija 20+ grādi, tad vakarā temperatūra strauji tuvojās nullei un kā smēja V.Siksnis, tad jau prasījās arī vilkt cepuri. DĀR šobrīd ir ziema un brīžiem tiešām bija vēsi, taču ziema tur tik un tā bija daudz zaļāka nekā tas ir Latvijā - drīzāk šī ziema atgādināja mūsu rudeni, jo pilsēta palika zaļa, taču lapas kokiem gan bija nobirušas.

Par slavenajām vuvuzelām - V.Siksnis atzina, ka tās varēja dzirdēt visur (ne tikai stadionā, bet arī citviet pilsētās) un vienmēr, taču spēles laikā nemaz nebija tā, ka tās dikti traucētu. V.Siksnis pirms tam bija iegādājies ausu aizbāžņus, taču vēlāk saprata, ka nemaz nav nepieciešams tās lietot. Vuvuzelas ir diezgan lētas, to konstrukcija ir pavisam vienkārša, tikai samontētas divas sastāvdaļas.

V.Siksnim tas jau ir trešais klātienē apmeklētais lielais futbola čempionāts un salīdzinoši DĀR bijusi lētāka, cenas pieņemamas. Piemēram, stadiona iekšienē nopērkamais "Budweiser" 0.5l alus cena eiro izteiksmē ir tikai nedaudz lielāka par trim eiro.

Vietējie ļoti pārdzīvoja par Bafana Bafana (tā dēvē DĀR izlasi) neizkļūšanu no grupas, taču izteikti varēja sajust, ka visi pārmetušies uz Ganas izlases sirsnīgu atbalstīšanu. Ganieši kā vienīgie Āfrikas pārstāvji turpināja cīņas "play-off". Āfrika vienojusies kā nekad!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2010-06-28 00:48, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Šo baņķieri krīze neskar. Devies uz DĀR un pat alu par 3 eiro paņēmis.
Tavus jokus krīze arī nav skārusi...

 +69 [+] [-]

, 2010-06-28 00:48, pirms 14 gadiem
ribīnes pārsteidzošā kārtā bija pustukšas un tikai mača beigu daļā brīvo vietu palicis pamaz - iespējams, pēdējā brīdī stadionā tika salaisti vietējie iedzīvotāji par salīdzinoši simbolisku samaksu (150-200 dolāriem)...

tas ir joks?
Slēpts komentārs: donijs

 +97 [+] [-]

, 2010-06-28 00:54, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: ribīnes pārsteidzošā kārtā bija pustukšas un tikai mača beigu daļā brīvo vietu palicis pamaz - iespējams, pēdējā brīdī stadionā tika salaisti vietējie iedzīvotāji par salīdzinoši simbolisku samaksu (150-200 dolāriem)...

tas ir joks?
katram dienvidāfrikānim taču pie rokas vienmēr līdzi ir lieki 1000 dolāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2010-06-28 01:06, pirms 14 gadiem
Kāds tam vispār sakarsdomā kādam interesē ko viens biezais ēdis dzēris vai redzējis

 +25 [+] [-]

, 2010-06-28 01:10, pirms 14 gadiem
Witness_Go CAVS rakstīja: Kāds tam vispār sakarsdomā kādam interesē ko viens biezais ēdis dzēris vai redzējis
Vai interesee vai nee, bet tas biezais dalaas pieredzee lai taads kaa tu zinaatu kaada ir futbola chempionaata gaisotne klaatienee!!!

  +6 [+] [-]

, 2010-06-28 01:13, pirms 14 gadiem
Witness_Go CAVS rakstīja: Kāds tam vispār sakarsdomā kādam interesē ko viens biezais ēdis dzēris vai redzējis
Ja jau Tu lasi, tad izskatās, ka Tev arī interesē.

 +22 [+] [-]

, 2010-06-28 01:37, pirms 14 gadiem
par salīdzinoši simbolisku samaksu (150-200 dolāriem)..

Pat priekš R-Eiropas tā nav simboliska samaksa.
Autor, beidz dzert, pjāņi tā kā beigušies!

 +16 [+] [-]

, 2010-06-28 02:09, pirms 14 gadiem
optimuss rakstīja: par salīdzinoši simbolisku samaksu (150-200 dolāriem)..

Pat priekš R-Eiropas tā nav simboliska samaksa.
Autor, beidz dzert, pjāņi tā kā beigušies!
Ja pirms spēles tajās vietās biļetes cena ir 2000 dolāri, tad 200 dolāri tiešām ir simboliska samaksa..

  -1 [+] [-]

, 2010-06-28 02:35, pirms 14 gadiem
Maijs Klemijs rakstīja: Ja pirms spēles tajās vietās biļetes cena ir 2000 dolāri, tad 200 dolāri tiešām ir simboliska samaksa..
2k biļete? Parādi man kur maksā 2k biļete.

  +8 [+] [-]

, 2010-06-28 02:36, pirms 14 gadiem
Denisam Ivanovam ir paveicies ar apmešanos Keiptaunā kā redzams...

  +7 [+] [-]

, 2010-06-28 03:22, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: 2k biļete? Parādi man kur maksā 2k biļete.
Pats paskaties cik maksā biļetes... labi, mazliet pārspīlēju, 1000-1600 dolāri. Kaut gan sākot jau no 1/4 fināliem 2000 ir vidējā cena.. ir arī krietni dārgākas biļetes.

  +5 [+] [-]

, 2010-06-28 04:45, pirms 14 gadiem
Es par Ganu ...

  +8 [+] [-]

, 2010-06-28 09:40, pirms 14 gadiem
ilwerz rakstīja: 2k biļete? Parādi man kur maksā 2k biļete.
Taada sajuuta ,ka daudzi te noplaukta noveelsushies... Jaa, patieshaam biletes uz PK ir astronomiski lielalas(par to jau pirms cehmpionaata staastiiija) , bet tas taa pat nebaida daudzus taas iegaadaaties. Vnk ljoti daudziem shii ir vieniigaa iespeeja redzeet PK dziivajaa, un tapeec vinji arii censhas to izmanto.
Runaajot par alu ,tad 3 eiro ir NORMAALA cena. Tajaas pashaas Dinamo spelees alus maksaa 1,5ls, kas ir ~2eiro.
Un vispaar galu galaa PK nav KHL ,kur biletes var dabuut pa5ls

  +2 [+] [-]

, 2010-06-29 11:53, pirms 14 gadiem
Par 200 USD - mana kļūda. Tik biļete maksāja defaultā.

     [+] [-]

, 2010-06-29 13:39, pirms 14 gadiem
eu......bildeee tacu kameruna pret niderlandi spelees!!!