Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Farss bērnu cīņā par titulu: pēdējā kārtā atspēlēts 41 vārtu deficīts

Rolands Eliņš

Eiropas futbola sezona tuvojas beigām, un čempionu tituli maija otrajā pusē sadalīti arī vairākās Ungārijas līgās, ieskaitot amatieru un bērnu turnīrus, kur par uzvarām nekādi miljoni parasti tomēr nepienākas. Taču kārotais čempionu tituls tāpat izrādījies tik liels kārdinājums, ka pēdējās kārtās fiksēti - kā lai pieklājīgāk pasaka - aizdomīgi rezultātu.

Ungārijas sporta mediju redzeslokā šonedēļ nonāca Budapeštas futbola 4. līgas 4. grupas čempionāta izskaņa. Pirms pēdējās kārtas "Unione II" un "Szent Istvan II" bija ar vienādu punktu skaitu, taču, kad "Unione II" uzvarēja savā spēlē, tapa skaidrs, ka tai ir 14 vārtu priekšrocība turnīra tabulā. Kas notika "Szent Istvan II" sezonas pēdējā spēlē? Protams, uzvara ar 15 vārtu pārsvaru (17:2).

Lai gan skaidrs, ka amatieru futbolā komandu līmenis mēdz būt atšķirīgs un attiecīgi arī rezultāti lielāki, taču rezultāti 17:2 tomēr nav nekāda ikdiena arī šajā Budapeštas līgā. Proti, "Szent Istvan II" visās pārējās 17 spēlēs bija guvusi 80 vārtus jeb 4.7 vidēji spēlē, kamēr tās pretiniece "Udse-Gazgyar II" pirms pēdējās kārtas bija iekrājusi gandrīz neitrālu vārtu statistiku (56:58), taču brīdī, kad pretiniekiem bija nepiecieša futbolam gandrīz neiespējama uzvara, ielaida 17 vārtus spēlē.

Ungārijas Futbola federācija vietējiem medijiem norādīja, ka nav saņemti signāli par maču ietekmēšanu totalizatora spēlēšanas nolūkos, taču izmeklēs, vai šajā spēlē ievērotas Godīgas spēles prasības.

Rezultāts 17:2 gan izrādījās tikai ziediņi. Ungārijas U14 vecuma grupas Ziemeļu reģiona čempionātā "Miklosi GYFE" komanda pirms pēdējās kārtas bija vienāds punktu skaits ar "Kerekegyhazi" puišu komandu, taču 41 vārtu pārsvars turnīra tabulā.

"Miklosi" 14 gadus vecie un jaunākie puiši savā turnīra pēdējā spēlē uzvarēja ar 1:0 un grasījās svinēt pirmo vietu, bet tad tika saņemta ziņa no paralēlās spēles, kurā "Kerekegyhazi" uzvarēja, protams, ar 43:1 un ieguva turnīra čempionu titulu.

Protams, nav jāskaidro, ka tas ir nenormāls rezultāts jebkura līmeņa futbolā, kaut vai tāpēc, ka to ir fiziski grūti paveikt. Vēl jāierēķina, ka šajā Ungārijas U14 līgā spēles ir 80 minūšu garumā, turklāt vēl jau pēc katriem gūtajiem vārtiem bumba fiziski jānogādā laukuma centrā, kur to izspēlē pretinieki.

Matemātiski sanāk, ka, lai panāktu rezultātu 43:1, vārti jāgūst vidēji ik pēc pusotras minūtes spēles. "Kerekegyhazi" komandai izdevās ne tas vien - spēles protokolā Ungārijas Futbola federācijas mājaslapā norādīts, ka tā pamanījās gūt trīs (!) vārtus vienas minūtes intervālā. Kā to bija iespējams paveikt reālajā dzīvē? To mača tiesnesim un iesaistījām komandām vaicās turnīra organizatori, kuri, ņemot vērā neparasto situāciju, sākuši pārbaudi.

"Kerekegyhazi" U14 komandas galvenais treneris tikmēr sociālajos tīklos skaidroja, ka īpaši motivējis savu komandu un apsolījis noskriet maratonu, ja tā sezonas pēdējā mačā gūs vismaz 40 vārtus, kā arī mudinājis savus spēlētājus izrādīt cieņu pretiniekiem, lai tie lielās rezultāta starpības dēļ neatstātu laukumu priekšlaicīgi. Vēlreiz jāatgādina, ka šis ir stāsts par U14 vecuma grupas komandām.

"Kerekegyhazi" pieveiktā "Palmonostora" komanda turnīru pabeidza pēdējā vietā. Šīs komandas rēķinā gan bija vairākas lielas sakāves jau sezonas gaitā, rezultātiem nereti pārsniedzot desmit vārtu starpību, taču rezultāts 1:43, protams, izceļas un raisa jautājums par to, cik īsti svarīgam būtu jābūt rezultātam bērnu sportā.

Izmantotie resursi:
https://444.hu/2024/05/30/negyvenke...
https://www.mlsz.hu/

  +1 [+] [-]

, 2024-05-30 18:40, pirms 3 nedēļām
Šis labs

  +2 [+] [-]

, 2024-05-30 21:23, pirms 3 nedēļām
Brutāli viltots spēles protokols?!

  +1 [+] [-]

, 2024-05-30 22:11, pirms 3 nedēļām
Nekāds lielais brīnums🤣🥇🏆

  +1 [+] [-]

, 2024-05-31 03:41, pirms 3 nedēļām
Apsmiekls.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-31 10:30, pirms 3 nedēļām
Raksta pēdējā teikuma pēdējā daļa noved pie tā, ka LTS ieviestā sniegpārsliņu mode rezultējas ar to, ka neviens vairs nebrauc uz sacensībām tālāk par savām mājām jeb kvoruma neesamību, lai sacensības notiktu. Tās grupas, kuras izmaiņas nav skārušas, joprojām ir dalībnieku "perebors".

     [+] [-]

, 2024-05-31 15:19, pirms 3 nedēļām
Vienkārši uzzīmēja nenotikušas spēles protokolu vai nemanot piezīmēja kādus 10 vārtus tukšajās vietās. Par šo jādod diskābelis gan tiem "čempioniem", gan zaudētājiem + tiesnesim vai jebkuram, kurš rūpējās par protokola aizpildi.

     [+] [-]

, 2024-06-01 15:35, pirms 2 nedēļām
Latvijas LJBL 2008.gadu spēlēs arī 2 gadus pēc kārtas bija ļoti dīvainas sakritības un pārsteidzoši rezultāti.

Pēdējā kārtā izšķiras TOP-8 vietas. Sezonas Līderim Valmierai spēlē pret Juglu (kam uzvaru vajag tikšanai Top-8). Valmieras treneris Lišiks un Juglas treneris Jansons seni čomi.
Otrā pārī līderis Gulbene kapājas pret VEF, kam arī vajag uzvaru. Gulbene uzvar VEF overtaimā. vieni cīnījās līdz galam un otri.
bet Valmieras - Juglas spēlē pēkšņi ar +50 apmēram uzvar Juggla un tiek kārotajā Top-8 pēc šādas dāvaniņas.

Nakamajā sezonā atkal Valmiera ir līderos, un atkal pēdējā kārtā spēlē pret Juglu. Atkal Juglai vajag uzvaru, lai aizķertu 8.vietu un pastumtu malā Mārupi. Jugla šoreiz vinnē ar +1. Valmiera pēdējā sekundē iemet 1 no 2 sodos, Jugla atkal tiek Top-8.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-01 18:19, pirms 2 nedēļām
yankeezulu rakstīja: Vienkārši uzzīmēja nenotikušas spēles protokolu vai nemanot piezīmēja kādus 10 vārtus tukšajās vietās. Par šo jādod diskābelis gan tiem "čempioniem", gan zaudētājiem + tiesnesim vai jebkuram, kurš rūpējās par protokola aizpildi.
vienigais diskabelis ko kads dabus ir tu pa aci un gaisma ara! atbalstu sadas mahinacijas, jo jautrak sporta!