Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Čempioni izcīna otro uzvaru

Čempioni izcīna otro uzvaru
"Nikars" līderis Oļegs Matvejevs

Otro uzvaru divās Rīgas telpu futbola čempionāta spēlēs izcīnījuši pašreizējie valsts čempioni "Nikars". Otrajā kārtā "Nikars" vīri ar 4:0 atstāja "sausā" pērnās sezonas bronzas medaļniekus JFC "Kauguri".

Divi vārti Igora Dacko rēķinā, pa vieniem – Oļegam Matvejevam un Sergejam Zolotuhinam. Pēc izcīnītās uzvaras "Nikars" kļuvuši par vienīgajiem turnīra līderiem.

Bez punktu zaudējuma pagaidām cīnās arī "Monarch" komanda, kas otrajā kārtā ar 5:2 pārspēja "Glasget", taču pirmajā kārtā, komandu nepāra skaita dēļ, "Monarch" vīri varēja atpūsties, līdz ar to komandas pūrā tikai trīs punkti. Aizvadītajā mačā pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Jurijs Idionovs un Vitālijs Pojarkovs.

Citā spēlē "Raba" tikai ar 6:4 pārspēja RTU. Šajā mačā "hat-trick" vicečempionu uzbrucēja Andreja Šustrova, divi – RTU uzbrukuma līdera Māra Līpenīša rēķinā. Abi ar divos mačos gūtiem pieciem vārtiem uzsākuši cīņu par līgas labākā vārtu guvēja titulu. Pa trim precīziem sitieniem Matvejeva un Iļjas Afanasjeva (FC "Raita") kontā.

Pēdējais savu gūto vārtu "bagāžu" ar diviem precīziem raidījumiem papildināja otrās kārtas mačā, kurā FC "Raita" cīnījās neizšķirti 3:3 ar "ISMA/Ubak". Debitanti FC "Raita" joprojām cīnās bez zaudējumiem, savukārt "studentiem" tas bija pirmais punkts.

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesPunkti
1. Nikars 2 6
2. Monarch 1 3
3. Raba 2 3
4. Glasget 2 3
5. JFC Kauguri 2 3
6. Raita 2 2
7. Kauguri-PBLC 1 1
8. ISMA/Ubak 2 1
9. RTU 2 0

Rezultatīvākie:
A.Šustrovs („Raba”), M.Līpenītis (RTU) pa 5, O.Matvejevs („Nikar”), I.Afanasjevs (FC „Raita”) pa 3.

Sāk arī amatieri

Augstākās līgas ēnā klusāk nekā citus gadus sākušās arī cīņas zemākajās, t.s. – amatieru līgās. Ar visiem rezultātiem iespējams iepazīties turnīra mājas lapā - fta.lv bet īpašas pieminēšanas vērti ir divi mači ar FTA rīkotā ziemas čempionāta debitantu piedalīšanos.

Brokeru sabiedrības „Ducascopy” komanda iepriekš bija startējusi FTA organizētajā Banku turnīrā, bet ziemas čempionātam šoruden pieteicās pirmo reizi. Debijas spēlē pretiniekos ļoti pieredzējusi amatieru komanda – „Husqvarna”, taču tas netraucēja brokeriem izcīnīt ļoti pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 7:3. Šī bija Trešās līgas A grupas spēle. Piecus vārtus guva „Ducascopy” līderis Aleksandrs Viskubs.

Vēl pārliecinošāku uzvaru izcīnīja citi debitanti – „New Project”, kas Otrās līgas A grupas mačā ar 10:3 sagrāva Biznesa augstskolas „Turība” studentus. Pa diviem vārtiem guva brāļi Konstantīns un Vladislavs Golubeckiji, Vadims Sidorovs un Ruslans Ahmetovs.

Informāciju sagatavoja:
FTA