Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas un spēlētāju arodbiedrība vēršas Eiropas Komisijā pret FIFA

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiropas līgas un spēlētāju arodbiedrība vēršas Eiropas Komisijā pret FIFA
Rodri. Foto: Imago/Scanpix

Eiropas spēcīgāko futbola klubu apvienība un spēlētāju arodbiedrība vērsušies Eiropas Komisijā, apsūdzot FIFA interešu konfliktā – pasaules futbola jumta organizācija ne tikai uzrauga futbola norises, bet pati arī ir rīkotāja.

Eiropas līgu asociācija sastāv no 39 līgām, starp kurām ir Anglijas Premjerlīga, Vācijas Bundeslīga, Itālijas A sērija, Francijas čempionāts. Starp dalībniecēm ir arī Latvijas Virslīga. Lai gan Spānijas "La Liga" nav asociācijas dalībniece, tā pievienojusies prāvai, kas vērsta pret FIFA.

Sūdzībā, kas iesniegta Eiropas Komisijā un ir par spēļu kalendāru, FIFA tiek apsūdzēta interešu konfliktā – organizācija reizē ir sacensību rīkotāja un pārraugošā iestāde. Nevēlēšanās iesaistīties dialogā ar partneriem nav saskaņā ar Eiropas Savienības likumiem, teikts sūdzībā.

Sūdzības centrā ir 2026. gada Pasaules kauss un 2025. gadā paredzētais Pasaules kauss klubiem, kas piesātinājis kalendāru. Ņemot vērā apstākļus, tas ir risks spēlētāju drošībai un veselībai, vienlaikus radot ekonomiskus un sociālus draudus svarīgām nacionālajām sacensībām, kas iedibinātas vairāku paaudžu griezumā, pausts sūdzībā.

Piemēram, Anglijas Premjerlīgas sezona noslēgsies 25. maijā, Čempionu līgas fināls paredzēts 31. maijā, bet no 2. līdz 10. jūnijam būs izlašu pauze. Savukārt Pasaules kauss klubiem sāksies jau 15. jūnijā un notiks līdz 13. jūlijam. Anglijas čempione Mančestras "City" vērsusies pie Premjerlīgas ar aicinājumu pārcelt nākamās sezonas sākumu, tomēr nesagaida pretimnākšanu. 2026. gadā gaidāms Pasaules kauss Ziemeļamerikā.

Spānijas un "City" zvaigzne Rodri pagājušajā sezonā izlases un kluba rindās laukumā devās 63 spēlēs, uzvarot Eiropas čempionātā un Premjerlīgā. Pussargs atzina, ka spēlētāji ir tuvu streikam, jo nav apmierināti ar spēļu skaita pieaugumu. Eiropas čempionāta finālā Rodri nācās nomainīt puslaikā. Pārstāvot "City", viņš 22. septembrī iedzīvojās smagā ceļgala savainojumā, kas jau pielicis punktu sezonai.

Izmantotie resursi:
https://www.fifpro.org/en/who-we-ar...

  +1 [+] [-]

, 19:34, pirms 3 stundām
Es par Pasaules kausa futbolā!

Bez faniem nebūtu naudas viņiem algās, esi futbolists, tātad esi mans klauns un ciet, ja ir turnīrs tad spēlē!!!!!!!!!!
Nevis čiksti un pinšķi!

     [+] [-]

, 20:01, pirms 2 stundām
EMERSON DEOCLECIANO rakstīja: Es par Pasaules kausa futbolā!

Bez faniem nebūtu naudas viņiem algās, esi futbolists, tātad esi mans klauns un ciet, ja ir turnīrs tad spēlē!!!!!!!!!!
Nevis čiksti un pinšķi!
To saka dīvāna pirdējs! Spēlētāji nav tavi vergi!

     [+] [-]

, 20:04, pirms 2 stundām
Boston United rakstīja: To saka dīvāna pirdējs! Spēlētāji nav tavi vergi!
Gribētos tā domāt, bet diemžēl realitātē ir tā, nevari pavilkt, izmetīsim mēslainē.

     [+] [-]

, 20:23, pirms 2 stundām
Boston United rakstīja: To saka dīvāna pirdējs! Spēlētāji nav tavi vergi!
Nav tads bostons uniteds

     [+] [-]

, 21:51, pirms 21 minūtes
EMERSON DEOCLECIANO rakstīja: Nav tads bostons uniteds
Anglijā zemākajās līgās ir