Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Divu dienu laikā futbola pasauli pāršalc trīs traģēdijas

Divu dienu laikā futbola pasauli pāršalc trīs traģēdijas
Emiliano Dudars
Foto: www.20min.ch

Aizvadītās nedēļas nogalē futbola laukumos notikuši vairāki traģiski negadījumi - kamēr Emiliano Dudars un Evanders Sno lēnām sākuši atveseļoties, tikmēr Vācijā dzīvību zaudējis 30 gadus vecs amatieru futbolists.

Šveices Superlīgas mačā svētdien ar "Basel" vienību gaisa divcīņā ar galvām saskrējušies divi "Young Boys" futbolisti. Kamēr Fransuā Afotērs ticis cauri sveikā ar izbīli, Emiliano Dudars smagi satraumējis galvaskausu. Piesardzības nolūkos ārsti viņu iemidzināja mākslīgajā komā, no kuras jau dienu vēlāk, pirmdien, viņš pamodies. Negadījumā 29 gadus vecais argentīnietis lauzis degunu, kā arī guvis spēcīgu smadzeņu satricinājumu, taču viņa veselības stāvoklis tiek vērtēts kā stabils. "Pagaidām grūti pateikt, cik ilgs būs atlabšanas periods, parasti šāda tipa savainojumiem vajadzīgas vairākas nedēļas. Varu apstiprināt, ka Dudars jau uzsācis atveseļošanos,” kluba mājaslapā citēts komandas ārsts Kuno Vecels.

Tikmēr Nīderlandē Amsterdamas "Ajax”"pussargs Evanders Sno zaudēja samaņu jauniešu komandas spēlē. Sno devās laukumā uz maiņu otrā puslaika sākumā, taču jau spēles 63.minūtē saļima laukumā. 23 gadus vecajam futbolistam vairākas reizes nācās pielietot elektrošoku, lai atjaunotu sirdsdarbību, un kā apgalvo mediķi, tieši tas izglābis viņa dzīvību. Spēlētājs tika nogādāts vietējā slimnīcā, un kā vēstīja "Ajax" pārstāvji, "atkal elpoja un spēja parunāt”. Jaunākā informācija liecina, ka holandieša stāvoklis ir stabils un nav pasliktinājies kopš pirmdienas vakara.

Diemžēl kādam citam nav paveicies. Vācijas amatieru līgas mačā, kurā svētdien tikās "Queichhambach" un "Giesheim" vienības, viesu komandas 30 gadus vecais aizsargs Nduka Anianvu saļima laukumā tikai mirkli pirms pirmā puslaika beigām. Laukumā nekavējoties devās mediķu brigāde, kuri 45 minūtes centās atdzīvināt futbolistu - diemžēl neizdevās. Nāves iemesls pagaidām nav apstiprināts, taču visticamāk, ka futbolistu piemeklējusi sirdstrieka. "Nduka bija tik dzīvīgs, veselīgs un labā fiziskā formā. Tomēr mediķi nespēja viņu atgriezt dzīvē," atzina Geinsheimas kluba pārstāve Urzula Keštela.

Pēdējo gadu laikā futbola pasauli satricinājušas vairākas traģēdijas - sirdstrieka piemeklējusi tādus spēlētājus Marks-Vivjens Fo, Antonio Puerta un Daniels Harke.

Izmantotie resursi:
Aktuelle Nachrichten - Bild.de
AFP