Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Pārbaudes spēles: Uzvar Serbija, Nīderlande, DĀR, ASV

Pārbaudes spēles: Uzvar Serbija, Nīderlande, DĀR, ASV
Serbijas izlases futbolisti atzīmē vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Vakardien kopumā tika aizvadītas deviņas pārbaudes spēles pirms gaidāmā Pasaules kausa (PK) finālturnīra Dienvidāfrikā. Jau ziņojām, ka Latvijas izlase zaudēja Ganai ar 0:1. Citās spēlēs DĀR pārspēja dāņus, bet Serbija rezultatīvā spēlē pieveica Kamerūnu.

Pēc Austrālijas futbolista Vinsa Grellas kļūdas bumbu pārtvēra ASV uzbrucējs Edsons Badls, kurš pēc trīs soļiem raidīja bumbu garām Markam Švarceram. Laikam ejot, austrālieši ieguva teritoriālo pārsvaru, kamēr ASV futbolisti spēlēja uz pretuzbrukumiem. 19. minūtē austrālieši pamanījās izlīdzināt - pēc stūra sitiena veiklākais izrādījās Tims Keihils, kurš guva savus 21. vārtus Austrālijas izlases rindās. ASV turpināja spēlēt ar pretuzbrukumu taktiku un par tās pielietošanu nopelnīja otros vārtos - pēc Stīva Čerundolo piespēles ar galvu vārtus vēlreiz guva Badls. Pirmajā puslaikā iespējas izlīdzināt rezultātu bija ozījiem, bet rezultāts saglabājās 2:1 ASV labā. Otrajam puslaikam sākoties abu izlašu treneri veica vairākas maiņas. Vienā no tājām ASV vārtsargu Timu Hovardu nomainīja Markuss Hanemans, kuram vairākas rezies nācās glābt savu vienību otrajā puslaikā. Pēc austrāliešu spiediena vienā no ASV uzbrukumiem pa vārtu stabu trāpīja Findlejs. Spēles pēdējos vārtus ar kompensācijas laikā guva ASV uzbrucējs Herkulezs Gomezs, nodrošinot ASV uzvaru ar 3:1.

Tikmēr Vācijā Alžīrija izaicināja Apvienotos Arābu Emirātus. Alžīrijas futbolisti neradīja daudz vārtu gūšanas momentu. Pirmajā puslaikā nespēja izcelties ne Rafiks Džebūrs, ne Abdelkaders Gezals, un rezultāts palika neskarts. Otrā puslaika sākumā Alžīrijas futbolisti gandrīz nonāca iedzinējos, bet labu meistarību rādīja Ziemeļāfrikas valsts vārtsargs Faozi Čaoči. Spēles 49. minūtē AAE futbolists savā soda laukumā nospēlēja ar roku, un Alžīrijas līdzjutēji varēja uzgavilēt, jo Karims Ziani realizēja 11m soda sitienu. Les Fennecs (Alžīrijas izlases iesauka - aut.) neizdevās palielināt pārsvaru un tika izcīnīta pavāja uzvara ar 1:0 pret AAE. Ar šo uzvaru Alžīrija pārtrauca savu četru pēc kārtas zaudēto spēļu sēriju.

Amsterdamā vietējā Nīderlande saspieda Ungārijas izlasi. Lai gan ungāri iesita pirmie , Holandes vienība izlīdzināja pēc 14 minūtēm un otrajā puslaikā pierādīja savu pārākumu, beigās uzvarot ar graujošo 6:1. Arjens Robens šajā spēlē guva ne tikai divus vārtus, bet arī savainojumu, kas var liegt viņam piedalīties PK.

Citā spēlē Dienvidāfrika turpināja pārsteigt ar savu sniegumu. Tā uzņēma dāņu futbolistus. Par spīti Dānijas izlases kvalitātei, pirmos un vienīgos vārtus guva Dienvidāfrikas uzbrucējs Mpela. Aizraujošajā Serbijas un Kamerūnas duelī pārāki ar 4:3 izrādījās vietēji serbu futbolisti, kamēr Slovākijas-Kostarikas spēlē savainojumu guva viens no aizsardzības balstiem Martins Škrtels.

Pārbaudes spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Nīderlande - Ungārija6:1Van Persijs; Sneijders; Robens 2; Van Bommels; Elia - Dzudšaks
Dienvidāfrika - Dānija1:0Mpela
Austrālija - ASV1:3Keihils - Badls 2; Gomezs
Gana - Latvija1:0Ovosu-Abeje
Slovākija - Kostarika3:0Solano (s.v.); Viteks; Sestaks
Algeria - A.A.E.1:0Ziani
Rumānija - Hondurasa3:0Nikulae; Floresku; Radojs
Serbija - Kamerūna4:3Krasičs; Stankovičs; Miljašs; Panteličs - Vebo 2; Šupo-Motēns
Šveice - Itālija1:1Inlers - Kvaljarella
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-06-06 01:07, pirms 14 gadiem
"kamēr Slovākijas-Kostarikas spēlē savainojumu guva viens no aizsardzības balstiem Martins škrtels."

Tomēr bez traumām neiztika arī šodien.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-06 01:09, pirms 14 gadiem
Un Robens protams.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-06 01:11, pirms 14 gadiem
Nīderlade plosa visus Vismaz pārbaudes spēlēs...
Ja tā turpinās ir izredzes čaļiem

  +1 [+] [-]

, 2010-06-06 01:12, pirms 14 gadiem
Dark_Side rakstīja: nu re... a daudzi bažījās ka DĀR nopērs visi kam nav slinkums...
Kamerūna un itāļi pārsteidz negatīvi...
Tas gan! Ļoti ceru,ka DĀR nospēlēs labi un nebūs pirmā mājiniece, kas neizkļūs no grupas PK.. lai gan viegli nebūs, kā ne kā pretī būs FRA,MEX, URU!

  +7 [+] [-]

, 2010-06-06 01:35, pirms 14 gadiem
Dark_Side rakstīja: nu re... a daudzi bažījās ka DĀR nopērs visi kam nav slinkums...
Kamerūna un itāļi pārsteidz negatīvi...
Par Kamerūnas zaudējumu Serbijai runājot, tas nav pārsteigums. Serbiem uz šo brīdi ir ļoti laba komanda ar Stankoviču priekšgalā. Un kvalifikācijas ciklā ļoti pārliecinoši aizgāja pa priekšu gan frančiem, gan austriešiem, gan rumāņiem un leišiem. Serbiem ir visas iespējas sagādāt kādu pārsteigumu arī Dienvidāfrikā. Jāsāk ar 3 punktiem pret Ganu.

     [+] [-]

, 2010-06-06 01:55, pirms 14 gadiem
tomer divaini, ka rumaanji nespeles PK..stipra izlase tomer..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-06 02:09, pirms 14 gadiem
Italija vismaz pagaidaam parbaudees neko paarliecinoshu neraada..bet arii iepriekseejaa 06 gadaa nekaa nebij bet tika liidz pasam galvenajam titulam. daudziem nepatiik ka tie spelee bet es uskatu vinji spelee gudri ne ka brazilija vai spanija.taktika iekalta un gaida momentu.bet sogad diez vai buus jo italijas liiga vairs nav taa kas bija pirms 4 gadi ,un veel tagad lielaaka dalja ir juventus speleetaaju kuri pat netiek chempionu liigaa...nu lab lai veicas.es buushu kaut gan par ismieto Argentinu un novajinaato Italiju.lai veicas

  +1 [+] [-]

, 2010-06-06 02:11, pirms 14 gadiem
Robens iznāca 2. puslaikā un vienkārši ārdija ārā ungārus, bez viņa diemžēl būs daudz daudz grūtāk.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-06 02:16, pirms 14 gadiem
Pēc snieguma 1. puslaikā neizskatījās, ka 2. puslaikā NED pēkšņi varētu 5 golus iesist, kaut gan pārsvars bumbas kontrolē, šādi tādi momenti, centrējumi, līdz kuriem neviens neaizsniedzas, tomēr ungāri ļoti organizēti aizstāvējās.
Bet laikam ungāriem spēka pietika tikai tam 1. puslaikam.
Pret Dāniju varētu būt līdzīga muļļāšanās, līdzīga komanda, arī labi organizēta ar grūti caursitamu aizsardzību.

     [+] [-]

, 2010-06-06 10:53, pirms 14 gadiem
Cik žēl ka Robenam trauma. Nīderlandei bez viņa būs grūti

     [+] [-]

, 2010-06-06 11:47, pirms 14 gadiem
Patiesi negaidīti labs sniegums no DĀR puses. Jo interesantāk... Kārtējie savainojumi atkal parādās. Cerams, ka vismaz kāds paspēs atlabt līdz PK un iet laukumā, jo savādāk mēs neredzēsim daudz labu spēlētāju!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-06 12:00, pirms 14 gadiem
Par Angliju un Serbiju!!!

  -2 [+] [-]

, 2010-06-06 12:52, pirms 14 gadiem
Janciks rakstīja: Par Angliju un Serbiju!!!
slāvs . Par Itāliju

     [+] [-]

, 2010-06-06 14:27, pirms 14 gadiem
Janciks rakstīja: Par Angliju un Serbiju!!!
Par Angliju, Vāciju un Grieķiju.

     [+] [-]

, 2010-06-06 14:34, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Par Angliju, Vāciju un Grieķiju.
Par Brazīliju Spāniju Nīderlandi