Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāta pamatkārtu jaunie telpu futbolisti uzņems savā laukumā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) apstiprinājusi, ka viens no 2025. gada Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta kvalifikācijas pamatkārtas turnīriem nākamā gada martā notiks Latvijā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs nākamā gada septembrī un oktobrī notiks Moldovā. Tajā piedalīsies astoņas izlases, septiņas no kurām tiks noskaidrotas kvalifikācijas pamatkārtā – pie ceļazīmes tiks septiņu grupu uzvarētāji.

Latvijas izlase, pateicoties 17. vietai UEFA koeficientu rangā, kvalifikācijas sacensības sāks no pamatkārtas un priekšsacīkšu cīņas izlaidīs. Abām kārtām izloze gaidāma 31. oktobrī.

Pirmais šī vecuma Eiropas čempionāta finālturnīrs 2019. gadā risinājās Rīgā, bet nākamajiem diviem Latvijas izlase nekvalificējās, lai gan abas reizes komanda bija viena sekmīga rezultāta attālumā no mērķa. Pirmajos divos turnīros titulu izcīnīja Spānija, bet pērn labākā bija Portugāle.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija