Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ļašenko: "Gorkšs baidās uzņemties atbildību, budžeta deficīts ir kritisks"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ļašenko: "Gorkšs baidās uzņemties atbildību, budžeta deficīts ir kritisks"
LTFA prezidents Vadims Ļašenko un LFF prezidents Kaspars Gorkšs. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) šī gada budžeta deficīts ir kritisks, turklāt organizācijas prezidents Kaspars Gorkšs baidās uzņemties atbildību, uzskata Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) vadītājs Vadims Ļašenko, sarunā ar Sportacentrs.com komentējot desmitās daļas LFF biedru iesniegto vēstuli sasaukt ārkārtas kongresu un atstādināt Gorkšu no amata.

Ļašenko, kurš pērn LFF prezidenta vēlēšanās bija galvenais Gorkša konkurents, sarunas laikā norāda, ka vēstule ir nevis viņa, bet gan biedru iniciatīva, tomēr viņš atbalsta katru vēstulē esošo punktu un ir gatavs parakstīties zem katra vārda. Pašlaik viņš atrodas Moldovā, kur pilda UEFA delegāta funkcijas telpu futbola Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās.

"Nebrīnos, ka šāda vēstule tapusi. Jā, es redzēju Delfos ziņu, ka tā ir iesniegta, un zinu tās saturu, jo par šīm problēmām ir informēts katrs, kurš saistīts ar Latvijas futbolu. Katrs no vēstules punktiem ir nopietns apliecinājums problēmām, jo šobrīd LFF vadības bezdarbība ir graujoša. Visuzkrītošākā ir Gorkša melīgā attieksme pret atklātību. Viņa programma bija balstīta tieši atklātībā, bet tagad tiek slēpts katrs LFF valdes darbs, īpaši par budžetu un tā deficītu. Viņš pēc valdes sēdes pateica vien, ka ir vēsturisks 11 miljonu budžets, bet neinformēja par gandrīz 3 miljonu deficītu, kas var kļūt vēl lielāks, ja federācija nesaņem Jūrmalas "Spartakam" pienākošos UEFA naudu. No tās naudas "Spartakam" 150 000 eiro ir jāsamaksā federācijai, līdz ar to deficīts var būt vēl lielāks, bet viņi par to nestāsta," aizkulises atklāj Ļašenko. "Tāpat viņi nestāsta par vēlmi ņemt no UEFA kredītu, kaut iepriekš programmā tika solīta atklātība. Tā nedrīkst strādāt, tas nedrīkst turpināties. Savukārt, runājot par Staiceles bāzi, viņi sākumā publiski mazgāja veļu, bet pēc tam par tās vadītāju iecēla Indriksona cilvēku Keišu."

"Šodien federācija ir vēl aizklātāka nekā bija Indriksona laikā - viņi vilcina visus procesus. Tas redzams gan līguma slēgšanā ar Latvijas Telpu futbola asociāciju (LTFA), gan ar Virslīgu, gan ar izlases galveno treneri. Tas ir neprofesionāli. Mēs dzirdam tikai atrunas, ka tad darbu traucē laumiņas, tad pie vainas ir rūķīši. Šodienas bezdarbība negatīvā virzienā ietekmē visu Latvijas futbola nākotni," skarbs ir Ļašenko. "Parakstījušos biedru skaits būtu vēl lielāks, tomēr šobrīd futbola sabiedrībai ir bail runāt atklāti. Tā joprojām ir Indriksona ietekme. Tomēr, ja runāsim par problēmām, varam tās visi kopā risināt. Ja nerunāsim, nevarēsim."

Ļašenko stāsta, ka kā LTFA prezidents joprojām tiekas ar LFF biedriem visā Latvijā. "Mūsu sabiedrība ir maza, daudzi telpu futbola biedri iesaistīti arī lielajā futbolā. Domāju, ka vēstulei būs ļoti liels atbalsts ne tikai starp biedriem, bet arī sabiedrībā. Neizdarība ir jūtama arī ārpus LFF sienām, jo sociālajos medijos daudz jautājumu par Gorkša darbu uzdod arī līdzšinējie viņa atbalstītāji. Federācijas prezidentam būtu jābūt pieejamam visiem, nevis augstprātīgam vienpersonisku lēmumu autoram. Galvenās ir cilvēciskās attiecības un profesionālā kvalifikācija, bet tās var gūt tikai ar pieredzi. Es pats esmu piemērs - mēs pusgadu nevarējām ar LFF parakstīt līgumu un tikai tad, kad skaļi sāku runāt, viņš saprata, ka to vajag izdarīt. Tas ir viņa stils, viņš tā strādā ar visiem. Viņš negrib uzņemties atbildību un novilcina procesus, kas rada problēmas - šādā amatā nedrīkst baidīties pieņemt lēmumus. Mūsu futbola sabiedrība ir sašķelta, prezidentam būtu jābūt pieejamam visiem, bet šķiet, ka šodien viņam galvenais ir izdomāt attaisnojumus, kāpēc viņš nepilda savus solījumus, nevis būt pieejamam visiem. Tāpēc arī ir tāds budžeta deficīts."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2019-02-01 18:30, pirms 6 gadiem
ha-ha-ha.....vēstule nav mana......

  +4 [+] [-]

, 2019-02-01 18:36, pirms 6 gadiem
Turpāk mums visur būs prezidenti kuri Latvijas valodu knapi var saprast!

  +5 [+] [-]

, 2019-02-01 18:37, pirms 6 gadiem
Ha buus interesanti, bet nedomaaju, ka Gorkshu izdosies nomest nost 😌

  +4 [+] [-]

, 2019-02-01 20:02, pirms 6 gadiem
Man nav nekas pret krieviem, bet kamēr nebūs kārtīgs latviešu saimnieks LFF, tikmēr pārkrievotais Latvijas futbols būs pilnīgā pakaļā!!!

  +9 [+] [-]

, 2019-02-01 21:17, pirms 6 gadiem
Bažas ir par vienu - Kaspars ir godavīrs, bet diemžēl pavājš šādās spēlītēs. "Krievu frakcija" to jūt, tāpēc ofensīva nerimst. Novēlu izturēt, jo kamēr turpināsies šis dziļais konflikts augšās, nekas uz labo pusi Latvijas futbolā nemainīsies.

  -4 [+] [-]

, 2019-02-01 21:51, pirms 6 gadiem
Jāmet tas Gorkšs nost un jāliek vietā Nauris.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 22:22, pirms 6 gadiem
KG noēdīs, prokrieviskai opozīcijai ir lielāki spēki un vietām arī pats šefs mazsajēdz..

  +2 [+] [-]

, 2019-02-01 22:23, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Bažas ir par vienu - Kaspars ir godavīrs, bet diemžēl pavājš šādās spēlītēs. "Krievu frakcija" to jūt, tāpēc ofensīva nerimst. Novēlu izturēt, jo kamēr turpināsies šis dziļais konflikts augšās, nekas uz labo pusi Latvijas futbolā nemainīsies.
Jā, es domāju, ka opozīcija labi jūt, ka tagad ir īstais brīdis izmanto varbūt kādus Gorkša trūkumus un vēl tomēr ne pārāk lielo pieredzi un kādas pieļautās kļūdas, lai ar skaļiem, bet daļēji tukšiem saukļiem (nekas nav izdarīts, viss vēl ir sliktāk utt.) tikt no konkurenta vaļā. Ja tagad nemēģinās un vilcināsies, tad riskēs, ka Gorkšs tomēr iejutīsies, kļūdas labos un ar laiku kļūs par labu vadītāju un tad jau LFF biedru vairākuma atbalstu nevarēs iegūt vai būs daudz grūtāk to izdarīt. Tā es to redzu no malas.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-01 22:31, pirms 6 gadiem
Gorkšs, nedaudz par lēnīgu, bet vienalga malacis. Viņš jau nākot pie amata teica ka pieredze nav, bet gatavs mācīties, dosim laiku lai mācās. Protams ka vajadzīgs laiks lai visu iepazītu un saprastu. Visi viņa lēmumi izskatās nāk pēc kārtīgas apdomas un konsultācijām ar daudziem kolēģiem un speciālistiem -kādi nu mums tie ir Tas ir samērā labi jo ātri pieņemtiem muļķīgiem lēmumiem var būt tālejošas sekas. Opozīcija( Krivuņecs,Ļešenko) jūt ka Kaspara beņķis vēl nav ieguvis stabilus pamatus, tad pa visu varu cenšas to izbliezt ārā. Izskatās ka pašiem normālu ideju trūkst kā tālāk attīstīt savas pārvaldītās lietas, tālab pin intrigas...

  +3 [+] [-]

, 2019-02-01 23:34, pirms 6 gadiem
Jūs visi stiprie pēdiņās komentētāji.. esiet tik bravūrīgi bet vai Jūs domājat par sekām ja pie stūres sēdīsies nekas...

  +4 [+] [-]

, 2019-02-02 00:11, pirms 6 gadiem
Nekaunība gāžas laukā pa visām malām, ja Gorkšs neparaksta LFF neizdevīgu līgumu, kur reāli nauda tiek izsaimniekota no virslīgas un telpu futbolu veidojumiem, tad viņš uzreiz vainīgs, tjipa bezdarbība.
Patiesībā, vispār nevajadzētu naudu dot ne santīma, bet pašiem to visu organizēt, tad pati federācija gan kontrolēs izdevumus, gan uzreiz radīsies nauda jauniešiem, jo nebūs vairāk otkati un tamlīdzīgie Saskaņas centra veidojumi, par ko visa Rīga runā

  +1 [+] [-]

, 2019-02-02 08:03, pirms 6 gadiem
Atkal "saskaņa" uzdarbojās.

     [+] [-]

, 2019-02-02 19:16, pirms 6 gadiem
migrants mācīs latviešus ?

     [+] [-]

, 2019-02-05 10:27, pirms 6 gadiem
Kaspars jāatbalsta ar visām četrām ilgtermiņā. Tas, ko viņam piesien, pirmkārt ir pārāk agri no jebkāda veselā saprāta viedokļa un otrkārt iespējams nav taisnība.