Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā dominē ASV

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pasaules čempionātā dominē ASV
Publicitātes foto

Pasaules frisbija čempionātā visās divīzijās zelta godalgas izcīnīja Amerikas Savienotās Valstis, divas sudraba un divas bronzas godalgas Kanādai, bet Latvija, piedaloties tikai vīriešu divīzijas turnīrā, ierindojās 17. - 20. vietā.

Vīriešu turnīra finālā tikās ASV un Japānas izlases. Spēles sākumā Japāna spēja izvirzīties vadībā (4:3), bet jau pirmā puslaika vidū amerikāņi guva trīs punktus pēc kārtas (6:4) un saglabāja šo pārsvaru līdz pārtraukumam - 8:6. Arī otrajā puslaikā bija vērojama salīdzinoši līdzīga spēle, kas noslēdzās ar ASV komandas uzvaru - 15:11. Bronzas godalgas ieguva Austrālija, kas spēlē par trešo vietu pārspēja Kanādu (15:10).

Sieviešu divīzijā par zeltu cīnījās ASV un Kolumbijas komandas. Jau pašā spēles sākumā ASV spēja izvirzīties pārliecinošā vadībā ar 6:1. Arī turpmākajā spēles gaitā labākas izrādījās ASV spēlētājas, kuras pārliecinoši pārspēja savas pretinieces - 17:7. Spēlē par 3.vietu Kanāda sakāva Japānu - 15:6.

Jaukto komandu turnīra finālistes bija Austrālija un ASV. Pirmo spēles punktu guva Austrālija, bet ASV atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas - 5:1. Līdz puslaika beigām amerikāņu frisbijisti palielināju savu pārsvaru vēl par punktu (8:3). Arī otrajā puslaikā pārliecinoši dominēja ASV, izcīnot ne tikai uzvaru spēlē, bet arī zelta godalgas čempionātā -15:6.

Arī abās "Master" divīzijās Zelta godalgas tika ASV izlasēm. "Master" divīzijā var spēlēt ikviens, kura vecums sasniedzis 33 gadus. Gan vīriešu, gan sieviešu "Master" finālos tikās ASV un Kanāda, un abās šajās spēlēs ar rezultātu 15:10 pārāki bija ASV frisbijisti. Trešo vietu vīriešu konkurencē ieguva Lielbritānija, bet sievietēm – Austrālija.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |