Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Gusārs: "Daļai meiteņu ir lieliska pieredze"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Gusārs: "Daļai meiteņu ir lieliska pieredze"
Publicitātes foto

Līdz pasaules čempionātam pludmales frisbijā, kurā startēs arī Latvijas sieviešu izlase, atlicis nedaudz vairāk nekā pusgads, darba daudz, laika maz. Lai noskaidrotu vairāk par sagatavošanās plānu, vērsāmies pie izlases galvenā trenera Mārtiņa Gusāra.

Mārtiņš Gusārs frisbijam pievērsies jau skolas laikā - pirms desmit gadiem. M.Gusārs šobrīd spēlē "Salaspils WT" komandā un ir tās kapteinis. Kā spēlējošais treneris savu karjeru M.Gusārs sāka nu jau vairs neesošā komandā "Salaspils Butterflies", vēlāk jau minētajā "Salaspils WT". Par trenera palīgu strādājis arī pēdējos lielajos Latvijas vīrieša izlases startos uz pasaules frisbija skatuves: 2013.gadā Eiropas čempionātā pludmales frisbijā, 2015.gadā Eiropas frisbija čempionātā, 2016.gadā pasaules frisbija čempionātā.

Par savu lielāko panākumiem treneris atzina komandas "Salaspils WT" pagājušā gada 3.vieta Eiropas frisbija klubu čempionātā. M.Gusārs ir lepns par Salaspils jaunajiem talantiem: "Minēšu arī Salaspils Frisbija kluba jaunos spēlētājus - jauno paaudzi, kas jau šobrīd ir vieni no vadošajiem spēlētājiem Latvijā, un ticu, ka nākotnē panākumi Eiropas un, iespējams, pasaules līmenī neizpaliks."

Sagatavošanās laikā un turnīrā ir gaidāmi dažādi šķēršļi, kā vienu no tiem M. Gusārs min segumu: "Pēdējos gados esam maz spēlējuši pludmalē, tas noteikti nebūs viegli." "Daļai meiteņu ir lieliska pieredze 2013.gada Eiropas čempionātā pludmales frisbijā, kur tika izcīnīta augstā 6.vieta, tas mums noteikti noderēs!", par komandas priekšrocībām stāsta treneris. Sarunā ar M. Gusāru noskaidrojām arī sagatavošanās plānu: "Aktīvi treniņi sāksies pēc telpu sezonas beigām, līdz tam paredzēti divi līdz trīs treniņi, kuru laikā "izsijāsim" 25 kandidātes. Cerams, laika apstākļi būs labvēlīgi, un no maija varēsim trenēties pludmalē - smiltīs. Daudz plānots strādāt pie komandas darba un spēlētāju savstarpējās sadarbības, šobrīd ir paredzēti trīs treniņi nedēļā, bet pagaidām galvenais mājas darbs - strādāt pie piespēļu tehnikas un kvalitātes."

Intervijas laikā apspriedām arī iepriekšējo gadu panākumus - pirms četriem gadiem Spānijā Latvijas meitenes izcīnīja augsto 6.vietu Eiropas čempionātā pludmales frisbijā. Kad vaicājām par čempionāta prognozēm un mērķiem, M.Gusārs atteica: "Par konkrētu vietu grūti spriest, jo pārāk maz pieredzes, spēlējot pasaules mērogā. Viens no mērķiem būtu saglābāt šo sesto līdz astoto vietu starp Eiropas valstīm. Svarīgi ir spēcīgi iesākt, tad arī turpinājums būs veiksmīgs!" 2017.gada pasaules čempionāts pludmales frisbijā kalpos par atlasi pirmajām pasaules pludmales spēlēm, bet M. Gusārs uzskata, ka spēlētājām par to nav jāsatraucas: "Kaut kāda mērā tas, protams, uzliek papildus slogu, bet komandai par to nav jādomā. Pirmkārt, jāizdara savs darbs sagatavošanās procesā, tad spēlēs - ja šo izdarām par 100%, tad būs arī rezultāti, un, kas zina, varbūt arī iespēja piedalīties pirmajās pasaules pludmales spēlēs!"

Jau aprīlī Pasaules lidojošo disku federācija (WFDF) paziņoja, ka no 18. līdz 24.jūnijam Francijas pilsētā Ruajānā norisināsies pasaules čempionāts pludmales frisbijā, bet septembrī tapa zināms, ka tajā piedalīsies arī Latvijas sieviešu izlase.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |