Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierā turpināsies cīņa par iniciatīvu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierā turpināsies cīņa par iniciatīvu
Spēles lielāko daļu aizvadot bez Ingara Matisona (no labās), "Rubene" nespēja tikt pie uzvaras pār Arvi Kārkliņu un "FBK Valmiera/Betsafe", foto: Floorball.lv

Šovakar Elvi florbola līgā sāksies ceturtdaļfināla trešo spēļu cīņas un pilsētas debijā laukumā dosies “FBK Valmiera/Betsafe” un “Rubene”. Pēc pirmajām spēlēm tieši šī bijusi sīkstākā sērija, komandām uzvaras dalot uz pusēm.

Pagājušajā nedēļas nogalē komandas aizvadīja divas spēles Kocēnos, vispirms laukuma saimniekiem tiekot pie 7:6 uzvaras papildlaikā, bet pēc tam nespējot izraut neizšķirtu, mača galotnē zaudējot ar 8:9, lai gan viesi ilgāku laiku bija spiesti darboties trijatā. Iespējams, rezultāts būtu cits, ja jau pirmajā trešdaļā savainojumā neiedzīvotos Ingars Matisons, kurš turpinājumā laukumā tā arī neatgriezās.

Šajā pārī līdzīgs ir ne vien rezultāts sērijā, bet arī kopējais vadībā pavadītais laiks pirmajos divos mačos. Pirmajā spēlē vairāk vadībā bija laukuma saimnieki, kamēr otrajā tieši mājinieki pārsvarā bija spiesti atrasties iedzinēju pozīcijās. Kopumā vērtējot, valmierieši sērijā vadībā bijuši 38 minūtes un 28 sekundes, kamēr “Rubene” oponentiem priekšā atradušies 36 minūtes un 33 sekundes.

“Rubenei” bijušas daudz iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, jo pretiniekiem piešķirti 12 noraidījumi. Savas iespējas gan komanda diezgan bezzobaini ir izmantojusi, izmantojot četras iespējas. Tikmēr valmierieši vadībā pabijuši četras ar pusi minūtes, izmantojot divus no trim skaitliskajiem vairākumiem.

Līdera lomu “Rubenei” uzņēmis tās kapteinis Jēkabs Keišs, kuram divos mačos jau 7 (5+2) rezultativitātes punkti. Dāvis Zēmelis iekrājis 4 (2+2) punktus, bet Matisonam divi vārti un viena piespēle. Regulārās sezonas līderis Matīss Celms savu vārdu, visticamāk, vēl teiks, pašlaik atzīmējoties ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm. Jāpiezīmē, ka Celms pie vismaz viena rezultativitātes punkta ticis jau 19 spēlēs pēc kārtas, strauji pietuvojoties bijušajam komandas biedram Reinim Mirkšam, kurš pirms pāris sezonām rezultatīvs bija 21 cīņā pēc kārtas.

Tikmēr valmieriešiem teicams sniegums bijis Gvido Laugam, kuram 6 (5+1) rezultativitātes punkti. Vienlaikus, viņš arī nopelnījis jau astoņas soda minūtes (Latvijas Florbola savienības mājaslapā figurē desmit, jo pirmajā mačā vienā no epizodēm soda minūšu skaits pievienots dubultā). Pāvels Semjonovs guvis 5 (3+2) punktus, tostarp uzvaru nesošos otrajā spēlē. Valmieriešu kapteinim Mārtiņam Brokam, kurš bija rezultatīvākais regulārajā sezonā, pašlaik vieni vārti un viena rezultatīva piespēle.

Neatkarīgi no šīs spēles rezultāta, komandas 2. martā Valmierā tiksies ceturtajā spēlē, bet 9. martā Kocēnos ieplānota piektā spēle. Jāpiezīmē, ka šovakar “Rubenes” fani organizē fanu gājienu no Kocēnu sporta nama uz spēles norises vietu Valmieras Olimpiskajā centrā.

Spēļu kalendārs

#DatumsLaiksSpēleRezultātsSērijā
1.24.02.18:00Rubene – FBK Valmiera/Betsafe7:6 (OT)1:0
2.25.02.16:00Rubene – FBK Valmiera/Betsafe8:91:1
3.29.02.20:00FBK Valmiera/Betsafe – Rubene
4.02.03.18:00FBK Valmiera/Betsafe – Rubene
5.09.03.18:00Rubene – FBK Valmiera/Betsafe
6*.10.03.19:00FBK Valmiera/Betsafe – Rubene
7*.13.03.20:00Rubene – FBK Valmiera/Betsafe

     [+] [-]

, 2024-02-29 14:44, pirms 2 mēnešiem
Dāvi, Tu nopietni - 30% vairākuma realizācijas - tas ir bezzobaini?