Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Sezonas rezultatīvākajā spēlē "Lielvārde" pārspēj baušķeniekus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sezonas rezultatīvākajā spēlē "Lielvārde" pārspēj baušķeniekus
Jāņa Jansona kontā pieci vārti, arī izšķirošie
Foto: Ritvars Raits

Šovakar notika viena Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, kurā tika uzstādīts šīs sezonas rezultativitātes rekords 23 vārti - "Lielvārde" savā laukumā tikai ar 12:11 pārspēja "Bausku". Uzvarētāju labā piecus vārtus guva lielvārdiešu spēlējošais treneris Jānis Jansons.

Lielvārdes novada sporta centrā aizvadītais mačs sākās ar ievērojamu laukuma saimnieku pārsvaru – tā vien šķita, ka bumbiņa pati meklē ceļu uz FK "Bauska" vārtsarga Elvja Holsta sargātajiem vārtiem. Pēc pirmā perioda jau 6:2 "Lielvārdes" labā, varēja pat domāt, ka spēles liktenis jau izšķirts. Tomēr jau nākamajā trešdaļā atklājās, ka "melnā diena" ir ne tikai Bauskas komandas vārtsargam, bet arī viņa amata brālim pretējos vārtos – Normundam Krūmiņam – 10:6. Tikai pateicoties tam, ka nevienai no komandām uz šīvakara spēli nebija otra vārtsarga, netika izdarīta maiņa.

Pēdējās trešdaļas vidū atklājās, ka lielvārdieši pazaudējusi spēles pavedienu – 53. minūtē viesi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 10:11. Pēc pusotras minūtes "Lielvārdes" spēlējošais treneris Jānis Jansons uzbrukumā izmantoja lielisku Toma Akmeņlauka piespēli, gūdams savus jau piektos vārtus šajā spēlē, kā vēlāk izrādījās, tas bija uzvaras gols – 12:10. Minūti pirms pamatlaika beigām baušķenieks Pēteris Zeltiņš vēlreiz samazināja pretinieku handikapu līdz minimumam – 11:12, bet pēdējās sekundes "Lielvārde" izmisīgi aizstāvējās, bumbiņu vienkārši raidot pēc iespējas tālāk no saviem vārtiem. Lielvārdiešiem izdevās nosargāt uzvaru ar 12:11, bet prieka pēc tik daudzām kļūdām aizsardzībā nebija...

Izcili rezultatīva šī spēle padevās J.Jansonam, kura kontā ne tikai pieci goli, bet arī viena rezultatīva piespēle. Par labāko lielvārdiešu rindās gan tika atzīts cits spēlētājs – Jānis Virsnītis. "Bauskas" sastāvā labākā un rezultatīvākā spēlētāja gods Pēterim Zeltiņam, kuram 6 (3+3) punkti. Šīs sezonas līdz šim rezultatīvāko spēli bija aizvadījuši "Ķekavas" un "Lekringa" spēlētāji, kopumā gūstot 20 vārtu. Ar 12:8 uzvarēja ķekavieši.

"Lielvārdes" treneris Jānis Jansons atzina, ka pēc šīs uzvaras priecāties nav par ko. Izskatījies, ka puiši pārāk ātri noticējuši savai uzvarai un atslābinājušies. Jansons nepārmeta savas komandas vārtsargam, kurš ir tikai 18 gadus vecs un pirmo sezonu nopietni spēlē Virslīgā. Iespējams, ka slodze viņam ir par lielu. Otrs vārtsargs Igors Ivanovs saslimis un pat ievietots slimnīcā. J.Jansons labi saprot, ka katrā spēlē lielvārdieši nevarēs gūt 12 vārtus, patiesībā ar 12 goliem būtu jāuzvar divas spēles. Pretiniekiem bija tikai desmit laukuma spēlētāju, kamēr "Lielvārdei" – 18. Ja ar tādu sastāvu nevar baušķeniekus noskriet, tad jājautā, ko lielvārdieši dara virslīgā? Jaunatnes florbols jau sen ir beidzies... Par savu sniegumu laukumā J.Jansons pastāstīta, ka pirmajos mačos viņš tomēr bija pārāk uztraucies, tāpēc tā spēle tik labi vēl nevedās. Šovakar viņš beidzot sajutis spēli un arvien labāk saprotas ar maiņas partneriem, sevišķi ar Tomu Akmeņlauku.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 28. septembris

"Lielvārde" – FK "Bauska" 12:11 (6:2, 4:4, 2:5)

Metienu attiecība:
36:34 (14:9, 12:11, 10:14)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Jānis Jansons 6 (5+1), Juris Gribusts 3 (2+1), Sandris Virsnītis 3 (1+2), Toms Akmeņlauks 3 (0+3), Toms Delviņš 2 (1+1), Aivis Kusiņš 2 (1+1), Artūrs Skadiņš 1 (1+0), Artis Savins 1 (1+0), Mikus Valpēters 1 (0+1).
FK "Bauska" – Pēteris Zeltiņš 6 (3+3), Ģirts Laugalis 4 (1+3), Toms Niedre 3 (2+1), Andis Levītis 2 (1+1), Jānis Akmentiņš 2 (1+1), Gints Velmunskis 1 (1+0), Toms Grunckis 1 (1+0), Toms Mengots 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2011-09-28 23:20, pirms 13 gadiem
Jansons pilnīgi traks! Izskatās, mūs gaida viena no visu laiku interesantākajām florbola sezonām. 19-tā!

  +2 [+] [-]

, 2011-09-28 23:32, pirms 13 gadiem
zaljais43 rakstīja: Jansons pilnīgi traks! Izskatās, mūs gaida viena no visu laiku interesantākajām florbola sezonām. 19-tā!
interesantākā, ja skatās tikai uz turnīra tabulu un ignorē spēli.