Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ar prognozējami saistošām cīņām turnīru atsāks arī vīru komandas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar prognozējami saistošām cīņām turnīru atsāks arī vīru komandas
Niks Ķuzulis (#94)
Foto: FS Masters

Šodien pirmās divas spēles pēc ļoti ilga pārtraukuma tiks aizvadītas Elvi vīriešu florbola čempionātā. Jau pulksten 13:00 Ulbrokas vienība uzņems viesus no Irlavas, savukārt vēlāk pēcpusdienā pie “Rubenes” ciemosies “Lielvārde/FatPipe”.

“Oxdog Ulbroka” - “Irlava/Avant” pulksten 13:00 Ulbrokā

Laukuma saimnieki “Oxdog Ulbroka” ar 17 punktiem deviņās spēlēs pašlaik atrodas ceturtajā vietā turnīra tabulā. Tiesa, no līderiem viņi atpaliek tikai par četriem punktiem, līdz ar to visa cīņa vēl priekšā. Pēdējā spēlē pirms pandēmijas ulbrokieši savās mājās ar rezultātu 4:5 piekāpās “FBK Valmiera”, bet pēdējās trijās spēlēs komandai tikai viena uzvara. Īsu brīdi pirms spēles sākuma vairāki no komandas vadošajiem spēlētājiem (Atis Blinds, Kaspars Šķēls, Lauris Zaicevs) bija atrodami starp neaktīvajiem spēlētājiem, kuriem nav negatīvs Covid-19 tests. Līdz ar to viņu spēlēšana ir zem lielas jautājuma zīmes. No aktīvajiem spēlētājiem rezultatīvākais sezonā bijis Niks Ķuzulis ar 11 (7+4) punktiem. Viņš atgriezās laukumā pēc teju vienas sezonas prombūtnes, bet sezonas ievadā demonstrēja lielisku rezultativitāti. Vēl 10 punktu robežu izdevies sasniegt vienīgi allaž rezultatīvajama Rolandam Kovaļevskism (4+6). Ulbrokiešiem par labu var nākt fakts, ka vairāki komandas spēlētāji ilgāku laiku atradās Čehijā šīs valsts Ekstralīgas komandu sastāvos brīdī, kad Latvijā sports bija praktiski slēgts. Lai sastāvā nebūtu pārāk lieli iztrūkumi, pieteikumā iekļauti vairāk “LU/FS Masters” spēlētāji, kuriem sezona 1. līgā joprojām ir apturēta.

Mainīgām sekmēm sezonas pirmo pusi aizvadījuši “Irlava/Avant” spēlētāji, kuri arī paspēja aizvadīt deviņas spēles, ar 11 iekrātajiem punktiem pašlaik noslēdzot vadošo sešnieku. Arī irlavnieki ilgu laiku gaidījuši, lai izcīnītu kārtējo uzvaru Latvijas čempionātā, jo pirms ārkārtas situācijas izsludināšanas vienība savās mājās ar 3:4 papildlaikā piekāpās Cēsu “Lekrings”. Komandai ir skaitliski mazāk spēlētāju ar neaktīvo statusu, taču ir būtiski robi, jo šodienas spēlē, visticamāk, nāksies iztikt bez abiem pamatvārtsargiem - Māra Roņa un Jāņa Gožas. Tāpat nevarēs spēlēt komandas kapteinis Uldis Purvišķis-Priede. Pieteikumā atgriezies kādreizējais irlavnieku pamatvārtsargs Ulvis Ansbergs, kurš šosezon vēl nav spēlējis. Rezultatīvākais šosezon ar 16 (9+7) punktiem bijis Kristaps Kazlovskis, bet Mareks Stančiks iekrājis 13 (7+6) punktus.

Abām komandām šī būs jau otrā savstarpējā spēle sezonā. Oktobra pēdējā dienā irlavnieki burtiski sagrāva savus titulētākos pretiniekus, savās mājās triumfējot ar 9:3. Pieci dažādi spēletāji tajā mačā uzvarētājiem savāca pa trim punktiem, bet kārtējā labā spēle pret savu bijušo klubu padevās Ronim, kurš neitralizēja 43 (!) sāncenšu metienus. Zaudētājiem labākais ar diviem punktiem bija Tristans Priedols. Atceroties, ka arī pirmajā sezonā kopš atgriešanās līgā irlavnieki sagādāja Ulbrokas komandai pamatīgas galvasssāpes, šīs dienas spēle varētu izvērsties ļoti spraiga.

“Rubene” - “Lielvārde/FatPipe” pulksten 16:30 Kocēnos

Kocēnu komanda sezonas pirmo pusi nevar uzskatīt par pārlieku izdevušos, jo deviņās spēlēs izdevies tikt pie 11 punktiem, kas dod vien septīto vietu turnīra tabulā. Tāpat vienība zaudēja pēdējās divas spēles pirms pandēmijas. Pozitīvais ir parādītais sniegums savās mājās, jo uzvarēt izdevies visās trijās mājas cīņas. Tiesa, tikai vienā pie panākuma izdevās tikt pamatlaikā, kad ar vienu vārtu pārsvaru uzvarēti talsinieki. Komandai praktiski nav iztrūkumi sastāvā Covid-19 rezultātu dēļ. Turklāt komandā atgriezies Ritvars Bērziņš pēc priekšlaicīgi apturētā Norvēģijas čempionāta. Tāpat komandai izdevies piesaistīt “Ķekavas” florbolistu Kristeru Babri, kurš savā debijas sezonā virslīgā pērn tika pie sešiem punktiem 11 mačos, bet šajā sezonā spēlēja 1.līgā, četrās spēlēs sakrājot septiņus punktus. Vienības rezultatīvākie spēlētāji ir Reinis Mirkšs (10+6) un Arnijs Kuratņiks (7+9), abiem iekrājot pa 16 punktiem.

Gana sekmīgi sezonas pirmo daļu paspēja aizvadīt “Lielvārde/FatPipe” spēlētāji, kuriem sakrāti 15 punkti septiņās spēlēs, kas ļauj atrasties piektajā vietā. Visām priekšā esošajām komandām ir par vienu vai divām nospēlētām spēlēm vairāk, līdz ar to cīņa par labāko kvartetu joprojām ir priekšā. Savā pēdējā spēlē līdz šim vienība savās mājās ar 4:3 uzvarēja ambiciozo “Ķekavu”. Komandai praktiski nav zaudējumi Covid-19 ierobežojumu dēļ, bet vienīgas rindas papildinājuši “Ogres vilku” florbolisti Edgars Birkenfelds un Stefans Roberts Dimza, kuri var izrādīties gana vērtīgi papildinājumi. Sezonas rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Rūdis Žukelis, kuram 16 (11+5) punkti. Tikai par punktu mazāk ir Jurim Sandim Jēgeram (7+8).

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle, jo otrā apļa cīņa Lielvārdē pašlaik ieplānota maija otrajā pusē.