Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni mēģinās sašķobīt vadošo kvartetu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni mēģinās sašķobīt vadošo kvartetu
Rūdolfs Vilmanis pret Niku Blumfeldu pirmā apļa spēlē, foto: Māris Greidāns (FS Masters)

Elvi florbola virslīgā šovakar tiks aizvadīta svarīga spēle, kurā pašreizējā čempionvienība “Lielvārde/FatPipe” savās mājās uzņems pašlaik trešajā vietā esošos “FS Masters/Ulbroka”. Spēles sāums pulksten 20:30 un mača tiešraide arī TV4.

“Lielvārde/FatPipe” (#5) – “FS Masters/Ulbroka” (#3) (pulksten 20:30 Lielvārdes SC un TV4)

Pašreizējie čempioni “Lielvārde/FatPipe” praktiski visu sezonu atrodas ārpus vadošo komandu kvarteta un arī sezonas beigās tajā iekļūt nebūs viegli. Brīdī, kad komandai atlikušas trīs spēļu kārtas, vienība ar 28 punktiem ieņem piekto vietu, no ceturtajā vietā esošajiem Cēsu “Lekrings” un “FS Masters/Ulbroka” atpaliekot par sešiem punktiem. Cēsnieki ir nospēlējuši par vienu spēli vairāk, taču viņi uzvarējuši abas savstarpējās spēles, līdz ar to, vienāda punktu skaita gadījumā, čempioni paliks aiz titulētākās valsts komandas. Šovakar ir iespējams regulārās sezonas izskaņā palielināt intrigu tieši pret saviem šodienas pretiniekiem. Lielvārdes komanda pēdējā mačā prata nosargāt 5:3 uzvaru pār “FBK SĀC/ENFRIHO”, kad teicamu maču aizvadīja Niks Blumfelds (14+13), gūstot vienus vārtus un izdarot trīs piespēles, kas viņam ļāvis nostiprināties par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Sandis Mihailovskis iekrājis 21 (16+5) punktu, bet Oskaram Tūtānam ir 19 (10+9) punkti.

Ulbrokas komanda lūko kā nosargāt vismaz trešo pozīciju, taču noteikti nav atmesta doma par otro vietu, kas nodrošinātu sava laukuma priekšrocības potenciālajā pusfināla sērijā. Komandai, kas pēdējos divos mačos savās mājās zaudēja gan Talsu, gan Irlavas komandām, atlikušais spēļu kalendārs gan nav tas vieglākais, jo bez šodienas spēles Lielvārdē vēl gaidāma cīņa savās mājās ar valmieriešiem, bet regulārā sezona tiks noslēgta Cēsīs. Pret irlavniekiem pa trim punktiem individuālajā kontā ierakstīja visi trīs komandas rezultatīvākie florbolisti – Kristers Babris (18+21), Kevins Šmits (24+13) un Toms Bitmanis (14+22). Pēdējos mačos savainojuma dēļ nav spēlējis Rolands Kovaļevskis (28+4),bet Matīss Kristiāns Morozovs (10+19) spēlēja vien noslēdzošajā trešdaļā.

Abu komandu pirmā apļa spēlē, kas tika izspēlēta oktobra pēdējā dienā, māca 48. minūtē rezultāts bija neizšķirts 4:4, taču turpinājumā divus vārtus guva Šmits, reizi izcēlās arī Babris, tādējādi “FS Masters/Ulbroka” tika pie 7:4 uzvaras. Tas nozīmē to, ka “Lielvārde/FatPipe” komandai šovakar nepieciešama uzvara pamatlaikā ar vismaz četru vārtu pārsvaru, lai, vienāda punktu skaita gadījumā, tabulā nostātos priekšā oponentiem.

Šovakar spēles sākums pulksten 20:30 un mača tiešraide arī kanālā TV4. Spēli vadīs tiesnešu pāris Mārtiņš Larinovs un Pēteris Freimanis.