Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Atliek noskaidrot play-off pārus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Atliek noskaidrot play-off pārus
"Apelsīns/oxdog Ulbroka" pret "FBK Valmiera"
Foto: FS Masters

Elvi vīriešu florbola virslīgas regulārās sezonas beigas būs izdevies pabeigt ieplānotajā laikā. Šodien paredzēts aizvadīt pēdējās piecas cīņas pirms izslēgšanas turnīra. Astoņas labākās komandas ir noskaidrotas, bet vēl jāsadala komandas pa pāriem. Spēles no Valmieras un Lielvārdes tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV, bet maču no Talsiem - "Best4Sport TV".

“Bauska” - “Ķekava” pulksten 16:00 Bauskā

Bauskas komandai priekšā pēdējā spēle šajā sezonā, savās mājās uzņemot “Ķekavu”, kuri iepriekšējā mačā tika pie laimīgas uzvaras Talsos, tādējādi atrisinot savu likteni un neatliekot visu uz pēdējo maču. Baušķenieki savukārt tradicionāli līdz spēles vidum spēja izrādīt pretestību vadošajām čempionāta komandām, beigās gan ar 3:8 zaudējot Cēsīs. Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Felikss Žieds, bet kārtējo sekmīgo spēli aizvadīja Everts Janušauskis, kuram vieni gūtie vārti nozīmē to, ka pie punktiem šis florbolists ticis jau astoņās pēdējās spēlēs pēc kārtas. Par labāko spēlētāju gan tika atzīts Kristers Ķūrēns-Repša, kurš spēles izskaņā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. Jāpiezīmē, ka savā pēdējā mājas spēlē baušķenieki pārliecinoši ar 11:4 apspēlēja “Irlava/Avant” vienību un par to derētu aizdomāties arī “Ķekavai”. Šo sezonu baušķenieki noslēgs 11.vietā.

Jāņa Bramaņa trenētā “Ķekava” šīs nedēļas pirmajā pusē izbraukumā mača izskaņā prata atspēlēt divu vārtu deficītu, vēlāk papildlaikā ar 8:7 pieveicot “Talsu NSS/Krauzers”, tādējādi tiekot pie tik ļoti kārotajiem diviem punktiem, kas nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā. Pašlaik ar 33 punktiem “Ķekava” atrodas sestajā pozīcijā, bet pēdējā spēļu dienā viņi var finišēt amplitūdā no piektās līdz astotajai pozīcijai. Talsos lielisks bija komandas kapteinis Klāvs Jansons, gūstot trīs vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli, bet par uzvaras vārtu autoru kļuva Renāts Degins, kuram spēlē divi skaisti vārtu guvumi.

“Talsu NSS/Krauzers” - FK “Kurši” pulksten 16:00 Talsos

Šī ir vienīgā spēle regulārās sezonas noslēdzošajā dienā, jo abas komandas jau zina savu turpmāko likteni. Pēc viena izcīnītā punkta par zaudējumu papildlaikā pret “Ķekavu” Talsu komanda nodrošināja sev ceturto pozīciju. Viņu rēķinā ir 38 punkti, kas ir par septiņiem mazāk nekā priekšā esošajām pretiniecēm. Arī zemāk Arta Raituma komanda nokrist vairs nevar. Viņus var noķert “Lielvārde/FatPipe”, taču talsinieki bijuši pārāki savstarpējās cīņās, kā rezultātā, vienāda punktu skaita gadījumā, tieši “Talsu NSS/Krauzers” atradīsies augstākā pozīcijā. Pret “Ķekavu” kārtējo lieliksko spēli aizvadīja Andrejs Šķerbergs, kuram divi vārtu guvumi un divas piespēles. Andrejs pie punktiem ticis jau pēdējās 15 cīņās. Tikmēr Andris Blumbahs guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, tādējādi sasniedzot 200 gūto punktu robežu savā karjerā Latvijas čempionātā.

Pēc tam, kad liepājnieki pagājušajā nedēļā spēja atspēlēt sešu vārtu deficītu pret Ulbrokas komandu un uzvarēt pēcspēles metienu sērijā, kurzemnieki saglabāja puslīdz labas izredzes ielauzties vadošo astotniekā. Lai to paveiktu, pēdējās divās spēlēs noteikti bija nepieciešami seši punkti un viņiem labvēlīgi rezultāti citos mačos. Atrisinājums gan pienāca ļoti ātri, jo vakar komanda ar 1:7 bezcerīgi zaudēja “Lielvārde/FatPipe”, Ralfam Polim goda vārtus iemetot vien mača pašā izskaņā. Līdz ar to liepājnieki pirmo reizi kopš 2017./18. gada sezonas paliek ārpus izslēgšanas spēļu zonas. Pašlaik viņu rēķinā ir 26 punkti, kas dod desmito pozīciju. Izcīnot uzvaru pamatlaikā, liepājnieki tabulā var noķert Stalbes “Pārgauju”, konkurentus arī apsteidzot, pateicoties labākām spēlēm savstarpējos dueļos. Ņemot vērā ievērojami atjaunināto sastāvu, palikšana ārpus astotnieka nav uzskatāma par traģēdiju, vēl jo vairāk - iespēja tur iekļūt līdz pat pirmspēdējai spēļu kārtai uzskatāma par atzīstamu rezultātu.

“Lielvārde/FatPipe” - “Rubene” pulksten 16:00 Lielvārdē

Valsts čempioni vien vakar nodrošināja savu līdzdalību izslēgšanas turnīrā, triumfējot Liepājā. Pašlaik komanda ar 35 punktiem atrodas piektajā vietā un, panākuma gadījumā, šo vietu arī nosargās. Pie nelabvēlīgiem rezultātiem “vardes” var noslīdēt līdz septītajai pozīcijai. Tas nozīmē, ka ceturtdaļfinālā izpaliks spēkošanās ar regulārās sezonas uzvarētājiem no Cēsīm. Komanda spējusi uzvarēt pēdējās četrās spēlēs, demonstrējot vienu no labākajiem sniegumiem regulārās sezonas noslēgumā. Liepājā par labāko tika atzīts vārtsargs Reinis Kirilko, kurš salīdzinoši nesen atgriezies ierindā. Viņam 18 atvairīti metieni, kas sekmēja 7:1 uzvaru. Pēdējā laikā rezultatīvi darbojas Oskars Tūtāns, kuram vakar divi vārtu guvumi. Savukārt Aivis Kusiņš ar vienu rezultatīvu piespēli savu punktu sēriju pēc kārtas pagarinājis līdz sešām cīņām.

Kocēnu komanda zaudējusi pēdējās divās spēlēs, piekāpjoties Ulbrokas un Cēsu komandām Tomēr iekrātie 33 punkti ļāvuši neuztraukties par vietu play-off. Pēc zaudējuma pēdējā cīņā vieta astotniekā vēl nebija droša, taču rezultāti konkurentu spēlēs bija labvēlīgi Ivara Jēkabsona vienībai. Pret cēsniekiem “Rubene” sāka vareni, pirmajā periodā dominējot un panākot 4:0 vadību, taču beigās sanāca 5:7 neveiksme. Ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās sezonas rezultatīvākais debitants Markuss Dumpis, bet par labāko tika nosaukts Gatis Akūlovs, kurš pie punktiem netika, taču spēja atgriezties laukumā pēc šķietami nepatīkama savainojuma. Jāpiezīmē, ka tajā spēlē nepiedalījās Reinis Mirkšs, kurš joprojām ir ar garāko spēļu sēriju ar vismaz vienu punktu - viņš pie punktiem ticis visās 20 spēlēs, kurās devies laukumā.

“Lekrings” - “Irlava/Avant” pulksten 16:00 Cēsīs

Pēc tam, kad cēsnieki nodrošināja uzvaru regulārajā sezonā, vienība viesos piedzīvoja diezgan smagu 3:9 zaudējumu Ulbrokā, bet pēdējā spēlē savās mājās tika pie komfortablas 8:3 uzvaras pār baušķeniekiem. Ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Kevins Šmits, kurš tādējādi regulārās sezonas izskaņā pieteicies uz cīņu par čempionāta labākā vārtu guvēja godu. Teorētiski Cēsu komanda ir vienīgā vienība, kura var nodarboties ar skaitļošanu, domājot par iespējamajiem pretiniekiem turnīra tabulā. Ja cēsnieki šodien izcīna uzvaru, tad jau pēc nedēļas Irlavas komandai atkal būs jādodas uz Cēsīm, jo abām komandām tādējādi savā starpā gaidāma spēkošanās ceturtdaļfinālā. Vai “Lekringam” Irlavas vienība ir parocīgākais pretinieks? Grūti spriest, ņemot vērā, ka pēdējā laikā viegli pie panākumiem viņiem pret šo sāncensi nav izdevies tikt.

Irlavas vienība pēdējā laikā spēlē neveiksmīgi, biežāk piedzīvojot zaudējumus nekā izcīnot uzvaras. Vienība var būt ļoti pateicīga pašreizējiem čempioniem no Lielvārdes, jo šī komanda vakar viesos tika galā ar Liepājas “Kuršiem”, tādējādi ļaujot irlavniekiem vienu dienu pirms regulārās sezonas beigām nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā. Pretējā gadījumā Normunda Jansona komandai priekšā būtu nervozs svētdienas vakars. Paši irlavnieki arī pēdējo spēli aizvadīja pret Lielvārdes vienību, savās mājās piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 6:12. Renārs Austrums atzīmējās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, esot vienības rezultatīvākajam spēlētājam komandā. Par labāko spēlētāju atzina Edgars Taube, kurš tika pie diviem vārtu guvumiem. Irlavas vienība turnīra tabulā var pakāpties līdz sestajai pozīcijai, ja paši tiek pie panākuma, bet neveiksmes piedzīvo “Ķekava” un “Rubene”.

“FBK Valmiera” - “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” pulksten 16:00 Valmierā

Pirms abu komandu savstarpējās spēles abām komandām ir pa 45 punktiem, līdz ar to savā starpā tiks sadalīta otrā un trešā pozīcija turnīra tabulā. Līdz ar to šī cīņa ir vairāk prestiža jautājums, jo pretinieks ceturtdaļfinālā tāpat nav nosakāms, bet pusfinālā abām komandām varētu nākties spēkoties savā starpā. Pie ierastā play-off režīma, šajā cīņā tiktu noskaidrota sava laukuma priekšrocība iespējamajā pusfināla sērijā, bet, ņemot vērā, ka pusfināli un fināli tiks aizvadīti pēc Final Four principa, otrā vai trešā vieta turnīra tabulā šoreiz nav tik būtiska nozīme.

Valmierieši uzvarējuši pēdējās četrās spēlēs, ieskaitot 7:0 pašā pēdējā spēlē, kad mājās apspēlēti “RTU/Rockets” florbolisti. Sauso maču aizvadīja Sandis Venēvics, saņemot labākā spēlētāja balvu. Tikmēr rezultatīvākais bija kapteinis Mārtiņš Broks, kuram divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Divas piespēles pēdējā spēlē izdarīja Ričards Eglītis, kurš tādējādi pie punktiem ticis deviņās pēdējās spēlēs, atkārtojot komandas šīs sezonas rekordu.

Pēc neveiksmīgā nogriežņa, kad Ulbrokas komanda piedzīvoja trīs zaudējumus četrās spēlēs, vienībai izdevies tikt pie pārliecinošām uzvarām pār turnīra līderiem un pastarīšiem. Pēdējā spēlē ar 14:4 pieveikti “RTU/Rockets”, komandas līderim Rolandam Kovaļevskim izceļoties ar četriem vārtu guvumiem un divām piespēlēm. Tādējādi viņš ar 28 vārtu guvumiem izvirzījies gana komfortablās līderpozīcijās cīņā par labākā vārtu guvēja godu, vienlaikus saglabājot teorētiskas izredzes kļūt par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. No pašreizējā līdera Klāva Jansona Kovaļevskis atpaliek par četriem precīziem metieniem. Noteikti jāizceļ arī Daniels Anis, kurš jau 11 cīņās pēc kārtas ticis pie punktiem, ielaužoties rezultatīvāko spēlētāju labāko sešniekā, lai gan sezonas pirmo pusi nemaz nedevās laukumā, spēlējot Čehijas Superlīgā.