Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Talsiniekiem iespēja beidzot ielauzties astotniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Talsiniekiem iespēja beidzot ielauzties astotniekā
Klāvs Jansons
Foto: kekavasbulldogs.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar paredzēts izspēlēt divas spēles. Stalbē vietējā komanda mačā pret “Rubeni” centīsies atgriezties uz panākumu tikas. Tikmēr ļoti saistoša spēle gaidāma Ķekavā, kur pie vietējās komandas ciemosies “Talsu NSS/Krauzers”.

“Ķekava” - “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 20:00 Ķekavā

Ja citām komandām ir diezgan saspringts spēļu kalendārs, tad “Ķekavai” līdz šim bijusi ne vairāk kā viena spēle nedēļā. Pēdējo maču komanda aizvadīja precīzi pirms septiņām dienām, kad komanda savās mājās pārliecinoši ar 11:3 apspēlēja “RTU/Rockets”, tādējādi tiekot pie uzvaras pēc zaudējumiem Kocēnos un Cēsīs. Lai gan Jāņa Bramaņa trenētā komanda kontrolēja notikumu gaitu laukumā, pēc diviem periodiem viņi bija vadībā vien ar 6:3. Lielisku spēli aizvadīja Artūrs Narogs (9+5), kuram četri vārtu guvumi. Tikmēr interesanti, ka tieši spēlē pret čempionāta pastarīšiem pārtrūka čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Klāva Jansona (11+26) punktu sērija - iepriekšējās 12 cīņās viņam bija vismaz viens punkts, bet pret “studentiem” nekā. Bez punktiem palika arī Gints Klēģers (17+4), kurš ar 17 vārtu guvumiem dala pirmo vietu labāko “bombardieru” sarakstā. Izcīnītie trīs punkti ļāvuši “Ķekavai” ar 24 punktiem 13 spēlēs atrasties ceturtajā pozīcijā, kuru šovakar iespējams nostiprināt.

Ja “Ķekava” pēc sezonas atsākšanās aizvadījusi četras cīņas, "Talsu NSS/Krauzers” rēķinā ir jau seši mači, turklāt četros no tiem izcīnītas uzvaras. Neveiksmes piedzīvotas vien pret pirmspēdējo vietu “Bausku” un pašreizējiem līderiem no Cēsīm. Pēdējā spēlē svinēta pārliecinoša 9:2 uzvara pār “Pārgauju”. Sesto maču pēc kārtas pie punktiem ticis Artis Raitums (2+8), kuram arī vārti otro cīņu pēc kārtas. Rezultatīvākais gan bija Valters Kalnietis (6+8) ar vārtiem un divām piespēlēm, bet par labāko atzina Emīlu Krūmiņu (5+1), kuram divi precīzi metieni. Pie diviem punktiem mačā tika arī Toms Bitmanis (11+4), kurš joprojām ir vienības rezultatīvākais spēlētājs sezonā.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēlē, jo uz Talsiem Ķekavas vienība dosies vien pašā regulārās sezonas izskaņā - 19. maijā.

SK “Pārgauja” - “Rubene” pulksten 20:30 Stalbē

Grūts posms pašlaik ir Stalbes komandai, kas zaudējusi piecus mačus pēc kārtas, nespējot papildināt punktu krājumu. Tabulā vienībai ir 13 punkti tikpat nospēlētos mačos, kas dod vien desmito vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no kārotā astotnieka. Šovakar komanda aizvadīs pirmo spēli savā nelielā izmēra Stalbes sporta hallē, kur nav spēlējuši kopš 6. novembra, lai gan pa šo laiku vienībai bijušas jau trīs mājās spēles, kas visas aizvadītas Cēsīs. Pagājušajā nedēļā komandai bija “tukšais” izbrauciens uz Kurzemi, kur zaudēts vispirms Liepājā, bet pēc tam arī Talsos. Šie zaudējumi ir sevišķi sāpīgi, jo tieši ar abām Kurzemes vienībām “Pārgauja” pašlaik cīnās par kāroto astotnieku. 2:9 sagrāvē Talsos vārtus guva Kristaps Ķikāns (1+0) un Mārtiņš Šķesteris (3+5), bet ierastie līderi joprojām klusē. Komandas rezultatīvākais spēlētājs šosezon bijis Gvido Lauga, kurš iespējis 21 (12+9) punktu.

“Rubenes” komandai sekmes ir labākas un tabulā viņi ar 15 mačos iekrātajiem 22 punktiem pašlaik ieņem sesto vietu. Tomēr vienība ir šīs sezonas nestabilākā vienība, par ko kārtējo reizi spilgti varēja pārliecināties pagājušajā nedēļā Irlavā, kad no 0:1 pāris minūšu laikā panāca 4:1, bet tad trešajā periodā visu atkal sapurgāja. Pēdējā mačā ne sevišķi pārliecinoši ar 9:5 tika uzvarēti baušķenieki, atspēlējoties no 0:2 deficīta. Ja pret pirmspēdējā vietā esošu komandu par labāko spēlētāju vienībā atzīst vārtsargu, tad secinājumus var izdarīt katrs pats. Ar trim punktiem tajā spēlē rezultatīvākais bija Ivo Balodis (4+14), bet kārtējos divus vārtus guva Reinis Mirkšs (17+9), kurš joprojām gūst punktus pilnīgi visās spēlēs, pašlaik dalot arī čempionāta labākā vārtu guvēja godu.

Ļoti spraiga izvērtās abu komandu savstarpējā spēle sezonas ievadā Kocēnos, kad “Rubene” pēc pirmā perioda bija 3:0 vadībā, bet atlikušajā laikā viesi soli pa solim deldēja deficītu, pēdējās minūtēs panākot izlīdzinājumu, vēlāk gan zaudējot pēcspēles metienu sērijā ar 5:6. Uzvarētāju rindās trīs punktus nopelnīja Balodis, bet par labāko atzina Jēkabu Keišu, kurš palika bez punktiem. Stalbes komandā MVP balva tika Jēkaba Berkoltam, kuram vārtu guvums un rezultatīva piespēle.