Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ulbroka", "Pārgauja" un "Lekrings" uzvar, "RTU/Inspecta" dramatisks zaudējums Jogevā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ulbroka", "Pārgauja" un "Lekrings" uzvar, "RTU/Inspecta" dramatisks zaudējums Jogevā
"RTU/Inspecta" vārtsargs Andis Blinds
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgā notika četras spēles. "Ulbroka" savā laukumā tikai pagarinājumā ar 6:5 pārspēja "Rubeni", "RTU/Inspecta" Igaunijā ar 8:9 atzina Jogevas SK "Selver/Tahe" pārākumu, SK "Pārgauja" Stalbē tomēr salauza slimības izretinātās FK "Bauska" spēlētāju rindas - 7:6, bet "Lekrings" Cēsīs negaidīti viegli ar 11:4 izrēķinājās ar "Latgranula/Līgatne".

Ulbrokas sporta kompleksā notikusī spēle bija īpaši sīva – mača gaitā kopumā četras reizes tika panākts neizšķirts rezultāts. Līdzsvars uz rezultātu tablo bija gan pēc pirmā perioda (3:3), gan pēc otrā – 5:5. Pēdējā trešdaļā abu komandu vārtsargi nekļūdījās ne reizes, tāpēc arī rezultāts nemainījās – 5:5, uzvarētāja noteikšanu nācās atlikt uz papildlaiku. Lai arī otrajā un trešajā periodā teritoriālais pārsvars piederēja "Rubenei", pagarinājumā tieši "Ulbrokas" spēlētājiem pirmajiem izdevās izdarīt metienu pa pretinieku vārtiem, pie tam – tas bija sekmīgs. Jau papildlaika 30. sekundē Jāņa Jaunzema piespēli vārtu guvumā pārvērta Dmitrijs Dmitrijevs – 6:5.

"Ulbrokas" treneris Ainārs Juškēvičs portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka šodienas spēle nebija no tiem labākajiem ulbrokiešu mačiem - pārāk daudz kļūdu, spēlētāji darbojušies diezgan haotiski, nepārliecinoši nospēlējis vārtsargs. Tomēr ir prieks par diviem izcīnītajiem punktiem - ja par pašu spēli nav daudz ko teikt, tad treneris noteikti gribētu pateikt paldies saviem spēlētājiem par viņu cīņassparu un vēlmi uzvarēt. Jautāts, vai nenāksies upurēt "Ulbrokas" intereses, jo bez viņa kā uzbrucēja slikti klājas "RTU/Inspecta", Juškēvičs atklāja, ka bija tikai divas spēles, kuras sakrita (viena no tām šodien). Kalendārs tomēr esot pakārtots tam, lai viņš tiktu uz abu komandu spēlēm, tāpēc līdz regulārā turnīra beigām kavējumu vairs nebūšot.

"RTU/Inspecta" pēc tālā ceļa līdz Jogevai spēli uzsāka ļoti atzīstami, 19. minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 4:0. Mājinieki pirmā perioda pašā izskaņā vienus vārtus gan atguva, tomēr trauksmei it kā nebija nekāda pamata – 4:1. Spēles vidū rīdziniekiem nācās izdarīt vārtsargu piespiedu maiņu – traumētā Anda Blinda vietā spēlē iesaistījās Lauris Leitis. Drīz pēc tam viesi mazāk kā četru minūšu laikā panāca izlīdzinājumu (4:4), pie tam visus trīs vārtus guva viens spēlētājs – Vladimirs Nurmi. Dodoties pārtraukumā, latvieši gan vadību bija atguvuši – 5:4. Pēdējā trešdaļa bija visrezultatīvākā - "Selver/Tahe" vēlreiz izlīdzināja rezultātu (5:5), tomēr drīz vien "RTU/Inspecta" ieguva pat divu vārtu pārsvaru – 7:5. 51. minūtes sākumā rezultāts gan atkal bija kļuvis neizšķirts – 7:7. Tajā pašā minūtē Atis Blinds spēja vēlreiz izvirzīt vadībā savu komandu – 8:7. Drīz vien viņam radās iespēja izpildīt soda metienu, tiesa, nesekmīgi... Acīmredzot tas iedvesmoja igauņus, kuri ne tikai kārtējo reizi izlīdzināja rezultātu (8:8), bet mača pēdējā minūtē pirmo reizi izvirzījās vadībā – 9:8. Kā izrādījās, Tanels Soidla bija guvis savas komandas uzvaras vārtus. Rezultatīvs Jogevas komandas rindās bija Vladimirs Nurmi, kura kontā seši punkti. "RTU/Inspecta" sastāvā četrus punktus guva Atis Blinds, kurš ar 82 punktiem atkal kļuvis par Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju, tikai diez vai šis fakts viņu īpaši iepriecina...

Telefonsarunā ar portālu Sportacentrs.com Atis Blinds pastāstīja, ka šodienas spēle viņa komandai iznākusi reti neveiksmīga. Pirmkārt jau tas moments, ka brīdī, kad rezultāts vēl bija 4:1, pretinieku uzbrucējs Rauls Kivi saskrējies ar mūsu komandas vārtsargu Andi Blindu, pie tam tik neveiksmīgi, ka Andis uz mirkli zaudēja samaņu un viņu bijis jānogādā slimnīcā. Lai arī Andim pēc šīs epizodes asiņoja auss, pretinieks ticis sodīts tikai ar divu minūšu noraidījumu. Trešajā periodā tas pats Kivi uzskrējis virsū arī otram "RTU/Inspecta" vārtsargam Laurim Leitim, tieši tāpat trāpot viņam pa galvu. Par to epizodi pat noraidījuma nebija, bet Leitim ar galvas reiboni nācās atgriezties vārtos. Toties pretiniekiem ļoti paveicies, jo vismaz divi, ja ne visi trīs vārti bijuši tādi, maigi izsakoties, jocīgi, parasti tādas bumbiņas netrāpa vārtos.

Baušķenieki, tieši tāpat kā vakardienas mačā, uz spēli pret "Pārgauju" atkal bija devušies deviņu laukuma spēlētāju sastāvā. Jau ziņojām, ka vakar Bauskas lazarete spēja uzvarēt "Ulbroku". Jāsaka, ka arī šodienas mačā pret stalbiešiem FK "Bauska" nebija tālu no panākuma. Līdz pirmā perioda vidum viesi paspēja izvirzīties vadībā ar 2:0, trešdaļa gan noslēdzās neizšķirti – 2:2. Pēc otrā perioda minimālu pārsvaru bija ieguvuši laukuma saimnieki (4:3). Toties pēdējās trešdaļas sākumā labu izrāvienu izdarīja baušķenieki, piecu minūšu laikā gūstot trīs vārtus (visus Pēteris Zeltiņš) – 6:4. Iespējams, ka baušķeniekiem pietrūka spēka, jo atlikušajā laikā pie vārtu guvumiem tika vien "Pārgaujas" spēlētāji, kas panāca izlīdzinājumu (6:6), bet 55. minūtē uzvaras vārtus iemeta Artūrs Jurševskis – 7:6.

SK "Pārgauja" treneris Ilvars Balodis sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka, spēlējot ar īsāku rezervistu soliņu, komanda vairāk koncentrējas cīņai. Protams, stalbiešiem šodien vajadzēja uzvarēt Bauskas komandu, bet tik viegli nemaz negāja. Izglāba tas, ka "Pārgauja" ielaida tikai sešus vārtus, jo diez vai kādā citā spēlē būtu pieticis ar septiņiem goliem, lai uzvarētu Stalbes sporta zālē. Šoreiz netika zaudēts pēdējā periodā, kas, protams, priecē. Arī uz priekšu pretinieki netikšot škiroti, jo punkti vajadzīgi vairāk kā nekad.

Ja visas trīs iepriekšējās spēles bija ārkārtīgi sīvas un uzvaras tika svinētas tikai ar vienu vārtu pārsvaru, tad Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" uzņēma "Latgranula/Līgatne", gaidītā cīņa izpalika. Jau pirmo periodu mājinieki uzvarēja ar 5:1, pēc otrā viņi savu pārākumu bija vēl palielinājuši (8:2), bet visā mačā "Lekrings" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 11:4. Lai arī cēsnieki iemeta 11 vārtus, interesanti, ka nevienam no viņiem nebija vairāk par trim rezultativitātes punktiem (Andrim Malkavam un Mārtiņam Zicmanim), bet lielākajai daļai pa diviem.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 23. janvāris

"Ulbroka" – "Rubene" 6:5 (3:3, 2:2, 0:0, 1:0)

Metienu attiecība:
27:43 (10:12, 7:16, 9:15, 1:0)
Rezultatīvākie:
"Ulbroka" – Jānis Jaunzems 4 (2+2), Kaspars Šķēls 4 (1+3), Kārlis Bulāns 3 (2+1).
"Rubene" – Ivars Jēkabsons 3 (1+1), Kaspars Ločmels 2 (0+2).

SK "Selver/Tahe" – "RTU/Inspecta" 9:8 (1:4, 3:1, 5:3)

Metienu attiecība:
34:33 (12:8, 9:12, 13:13)
Rezultatīvākie:
SK "Selver/Tahe" – Vladimirs Nurmi 6 (4+2), Ilmars Nītovs 3 (1+2), Tanels Soidla 2 (2+0).
"RTU/Inspecta" – Atis Blinds 4 (1+3), Kristians Lisovskis 3 (1+2), Ivo Preiss 2 (2+0), Toms Rutkis 2 (1+1).

SK "Pārgauja" – FK "Bauska" 7:6 (2:2, 2:1, 3:3)

Metienu attiecība:
38:36 (17:17, 10:11, 11:8)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Gvido Lauga 3 (2+1), Rolands Jānelsiņš 2 (2+0), Sandis Pokkers 2 (1+1), Artūrs Jurševskis 2 (1+1).
FK "Bauska" – Pēteris Zeltiņš 4 (4+0), Toms Niedre 2 (1+1), Rihards Krūmiņš 2 (0+2).

"Lekrings" – "Latgranula/Līgatne" 11:4 (5:1, 3:1, 3:2)

Metienu attiecība:
40:17 (15:3, 12:7, 13:7)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Mārtiņš Zicmanis 3 (2+1), Andris Malkavs 3 (1+2), Andris Rajeckis 2 (2+0), Dāvis Vilders 2 (1+1), Mārtiņš Rajeckis 2 (1+1), Aleksandrs Abramovs 2 (1+1), Matīss Kligins 2 (1+1), Morics Krūmiņš 2 (1+1).
"Latgranula/Līgatne" – Jānis Levanovičs 2 (0+2).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  +1 [+] [-]

, 2011-01-23 18:57, pirms 14 gadiem
žēl bauskas!

  +3 [+] [-]

, 2011-01-23 19:07, pirms 14 gadiem
piejoda rakstīja: žēl bauskas!
Vo vo tik novājinātā sastāvā vakar novinēja, bet šodien laikam biki spēka pietrūka.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-23 20:50, pirms 14 gadiem
tieši tā , es domāju Bauskai nav viegli spēlēt ar var teikt vienu aizsarga pāri , un diviem uzbrucēju trijniekiem ! Bet nu ganjau drīz būs visi ierindā !

  +2 [+] [-]

, 2011-01-23 22:30, pirms 14 gadiem
a kas ar blindu notika? Viņš toč slimnīcā?