Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Virslīgas atgriešanās Irlavā un ogrēniešu cīņa par pirmo panākumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Virslīgas atgriešanās Irlavā un ogrēniešu cīņa par pirmo panākumu
Pirmās kārtas rezultatīvākais spēlētājs Pāvels Semjonovs
Foto: FBK Valmiera

Elvi vīriešu florbola līgā, šovakar tiks aizvadītas trīs cīņas. Pēc deviņu sezonu pārtraukuma virslīgas cīņu savā laukumā aizvadīs "Irlava/Avant", uzņemot "Rubeni". Tikmēr "Ogres vilki" nobrieduši pirmajai uzvarai trīs sezonu laikā, uzņemot "Kurši/Ekovalis". Vēl Vienā spēlē "FBK Valmiera" uzņems "Lielvārde/FatPipe".

"FBK Valmiera" – "Lielvārde/FatPipe" (pulksten 17:00 Valmierā)

Abas komandas sezonu sāka ar uzvarām, taču turnīra tabulā augstāk atrodas valmierieši, kuri tika pie maksimālā punktu skaita, ar rezultātu 9:6 pieveicot "Irlava/Avant". Spilgtu maču aizvadīja Mārtiņš Broks, kuram pieci vārtu guvumi, savukārt visu laiku rezultatīvākais Latvijas čempionāta leģionārs Pāvels Semjonovs guva vienus vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, pēc pirmās spēļu kārtas kļūstot par turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Uzvara pār līgas jaunpienācējiem gan nenāca viegli, jo vadībā izdevās izvirzīties vien 46.cīņas minūtē.

Tikmēr "Lielvārde/FatPipe" aizvadīja ļoti spraigu cīņu ar "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", praktiski visu spēli atrodoties vadībā, taču neilgi pirms spēles izskaņas nenosargāja iekrāto divu vārtu pārsvaru, kas lika spēlēt papildlaiku. Tajā bija atlikušas vien trīs sekundes, kad Juris Sandis Jēgers tika pie sava otrā vārtu guvuma, kas nodrošināja 6:5 uzvaru. Ar trim piespēlēm atzīmējās Niks Blumfelds.

Pērn abas komandas dalīja uzvaras uz pusēm, vispirms Lielvārdē mājiniekiem tiekot pie vieglas uzvaras ar rezultātu 10:3, bet regulārās sezonas izskaņā, kad valmieriešiem katrs punkts bija zelta vērtē, viņiem izdevās 6:3 revanšs. Interesanti, ka valmieriešiem tā bija vien otrā uzvara desmit savstarpējās spēlēs, kas aizvadītas Valmierā. Arī kopējā bilance ir graujoši labvēlīga Lielvārdes komandai, kas uzvarējusi 16 mačos, zaudējumus piedzīvojot tikai četros dueļos.

"Irlava/Avant" – "Rubene" (pulksten 18:00 Irlavā)

Vēsturiska cīņa gaidāma Irlavas florbolistiem, jo pēc deviņu gadu pārtraukuma viņi ar savu komandu atgriezīsies spēcīgāko komandu pulkā. Savā pirmspēdējā sezonā virslīgā irlavnieki spēja iekļūt pat Latvijas čempionāta pusfinālā, līdz medaļu spīdumam gan neaizsniedzoties. Pērn uzvarējuši 1.līgas turnīrā, irlavnieki gana sekmīgi atgriezušies spēcīgāko pulkā, vien trešā perioda otrajā pusē atzīstot valmieriešu pārākumu. Pret valmieriešiem Renārs Austrums atzīmējās ar četriem rezultatīviem metieniem, bet Emīls Krūmiņš, kurš pērn pārsteidza ar savu rezultativitāti Talsu rindās, tika pie divām rezultatīvām piespēlēm.

"Rubenes" komandai pirmajā kārtā bija jāsamierinās ar vienu izcīnītu punktu par zaudējumu pēcspēles metienu sērijā Liepājā. Cīņā vadība mainījās vairākkārt, Kocēnu komandai lieliski spēlējot skaitliskajā vairākumā, kurā tika gūti trīs no pieciem vārtiem. Vēl vieni vārti tika gūti vien pāris sekundes pēc vairākuma beigām. Vienreiz gan "Rubene" pamanījās arī ielaist vārtus skaitliskajā vairākumā, līdz ar to vēl ir kur pielikt šajā spēles komponentā. Ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Ingars Matisons un Ivo Balodis.

Tieši "Rubene" bija tā komanda, kas 2010. gada pavasarī neļāva Irlavas komandai tikt pie bronzas godalgām un arī kopējā bilance ir ievērojami labvēlīgāka Vidzemes komandai, kas uzvarējusi astoņās no deviņām savstarpējām spēlēm, ieskaitot trīs uzvaras četros savstarpējos mačos uz bēdīgi slavenā gumijas grīdas seguma, kāds iepriekš bija ieklāts Irlavas sporta arēnā.

"Ogres vilki" – "Kurši/Ekovalis" (pulksten 18:00 Ogrē)

Ogres komanda sezonas ievadā nostartēja sev ierasti – atsevišķus spēles posmus aizvadot ļoti pieklājīgi, taču nespēja šādu sniegumu demonstrēt visu 60 minūšu laikā. Līdz ar to 3:0 uzvara trešajā periodā pār Talsu komandu nedeva taustāmu rezultātu turnīra tabulā jo pirmajos divos periodos bija zaudēts pārāk daudz. Labu sniegumu nodemonstrēja ierastie līderi Elvijs Jankovskis un Markuss Januševskis. Uz šo maču komandai ir vērā ņemams papildinājums, jo kluba rindās pieteikts rezultatīvais uzbrucējs Edijs Hammers, kas varētu mačā ar liepājniekiem parūpēties par pirmo uzvaru pamatlaikā kluba pastāvēšanas vēsturē.

Liepājniekiem pēcspēles metienu sērijā izcīnītajā uzvarā pār "Rubeni" punkti sadalījās līdzvērtīgi, Edgaram Freimanim, Tomam Akmeņlaukam un Kasparam Klameram tiekot pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles. Arī kurzemniekiem, salīdzinot ar iepriekšējo spēli ir vērā ņemams pastiprinājums, jo vārtsargu līniju cementēt gatavs vairākkārtējs Latvijas čempions Normunds Krūmiņš. Iespējams, jau šovakar viņš debitēs oficiālā cīņā liepājnieku komandu sastāvā.

Pērn nevienā no savstarpējām spēlēm intrigu sagaidīt neizdevās, jo Ogrē liepājnieki triumfēja ar 17:6, bet savā laukumā saplosīja konkurentus pat ar 19:2. Arī ogrēniešu pirmajā sezonā viņiem neizdevās izcīnīt punktus pret "Kurši/Ekovalis" komandu, mājās zaudējot ar 7:11 un viesos ar 3:7. Skaidrs, ka šovakar cīņai noteikti jābūt krietni līdzvērtīgākai nekā pirms gada, bet vai ogrēniešiem izdosies iepriecināt ar izcīnītajiem punktiem, noskaidrosim vēlāk vakarā.