Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vidzemes derbijs un cīņa par izdzīvošanu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vidzemes derbijs un cīņa par izdzīvošanu
"Bauska" virslīgā spēlē kopš pašiem pirmssākumiem. Šovakar komanda var atvadīties no spēcīgāko sabiedrības, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks aizvadītas divas ļoti saistošas divcīņas. Jau pulksten 16:00 Kocēnos Vidzemes derbijā vietējā “Rubene” pie sevis uzņems Cēsu “Lekringu”, bet vēlāk vakarā cīņa par vietas saglabāšanu līgā starp “Bausku” un “RTU/Rockets”.

“Rubene” – “Lekrings” (pulksten 16:00 Kocēnos un Sportacentrs.com)

Pēc diviem līdzīgās spēlēs piedzīvotiem zaudējumiem “Rubene” pēdējās divās spēlēs izcīnījusi uzvaras ar identisku 5:4 rezultātu, triumfējot Lielvārdē un pēc tam mājās pret “FBK Valmiera/Betsafe”. Turklāt abās spēlēs uzvaras vārti tika gūti neilgi pirms spēles pamatlaika beigām. Tā rezultātā Kocēnu komanda ar 41 punktu 17 spēlēs atrodas turnīra tabulas pirmajā pozīcijā un uzvara pamatlaikā viņiem jau divas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma nodrošinās uzvaru čempionāta priekšsacīkstēs. Pret valmieriešiem vienīgi Jēkabs Keišs (11+19) nopelnīja vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Komandas uzbrukuma līderis gan joprojām ir Matīss Celms, kuram 36 (26+10) punkti. Trešais rezultatīvākais ar 28 (13+15) punktiem ir Dāvis Zēmelis.

Uzvaras pēdējās divās spēlēs pratuši izcīnīt cēsnieki, taču tās bijušas pār turnīra divām vājākajām komandām. Šodienas pārbaudījums būs krietni nopietnāks. Pagājušajā nedēļā pēc diviem periodiem cēsniekiem bija minimāls 4:3 pārsvars pār “RTU/Rockets”, bet mačs tika uzvarēts ar 11:6. Ar hat-trick tajā cīņā atzīmējās Jēkabs Berkolts (7+5), bet sezonas rezultatīvākais florbolists joprojām ir komandas pieredzējušākais dalībnieks Toms Rīsmanis, kurš savācis 29 (13+16) punktus. Emīla Dzalba rēķinā ir 25 (15+10) punkti, bet Bruno Beķerim izdevies ievākt 23 (11+12) punktu lielu ražu.

Spraiga izvērtās abu komandu pirmā apļa cīņa Cēsīs, kad laukuma saimnieki pirmajā periodā izmantoja teju visas vārtu gūšanas iespējas, panākot 3:0, vēlāk arī 4:1 vadību. Atlikušajā laikā gan pārspēt Robertu Trepšu vairāk neizdevās, kamēr viesi guva vēl sešus vārtus, tiekot pie gana komfortablas uzvaras ar 7:4. Ar hat-trick izcēlās Celms, kamēr mājiniekiem divas piespēles Olafam Zvīnim. Spēle ievērojama kļuva ar asumiem otrā perioda izskaņā, kad jau pēc spēles trīs spēļu sodu nopelnīja Artūrs Jurševskis, bet “Rubene” uz vienu maču palika bez kapteiņa Keiša.

Šodien spēles sākums Kocēnu sporta namā pulksten 16:00 un cīņas tiešraide pieejama arī Sportacentrs.com. Cīņu apkalpos tiesnešu pāris no Liepājas – Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns.

“Bauska” – “RTU/Rockets” (pulksten 19:00 Mēmeles Sporta centrā)

Pēdējos gados neraksturīgi lielu interesi radījusi spēle regulārās sezonas pašā izskaņā starp divām izteikti vājākajām čempionāta komandām. Tas tādēļ, ka pēc daudzu gadu pārtraukuma līgas vājākā komanda atstās spēcīgāko komandu pulku. Pirms abu komandu savstarpējās spēles “Bauska” pašu spēkiem nopelnījusi sešus punktus, kamēr rīdziniekiem ir deviņi punkti, no kuriem gan trīs izcīnīti par tehnisko uzvaru mačā ar “Ķekava/RB&B”. Tas nozīmē to, ka “Bauskai” obligāti ir nepieciešama uzvara pamatlaikā, lai noķertu konkurentus. Ņemot vērā, ka pirmā apļa spēlē baušķenieki viesos uzvarēja ar 7:5, tad uzvara pamatlaikā, neatkarīgi no rezultāta starpības, vienāda punktu skaita gadījumā viņus nostādīs augstāk par konkurentiem. Galvaspilsētas komandai 27. janvārī sezonas pēdējā spēlē viesos būs jātiekas ar talsiniekiem, kamēr “Bauska” čempionāta noslēdzošo spēli aizvadīs 10. februārī Kocēnos. Uzvara papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā baušķeniekiem saglabātu teorētiskas izredzes uz 10.vietu tabulā vismaz līdz “RTU/Rockets” spēlei Talsos, bet jebkura “raķešu” uzvara neizbēgami nosūtītu Bauskas florbolistus uz 1.līgu.

Baušķenieku dzīvi neatvieglo fakts, ka komandu pametis izteikts pirmais numurs vārtos Jānis Goža, līdz ar to jāpaļaujas uz Ričardu Butānu, kurš vien šosezon debitējis pieaugušo florbolā. Uzbrukumā rezultatīvākais līdz šim ar 20 (10+10) punktiem bijis Everts Jaunušauskis, kamēr Pēterim Zeltiņam (9+9) un Ralfam Akmentiņam (7+11) ir pa 18 punktiem.

Rīdzinieki tam var pretnostatīt Rainera Miķelsona 18 (9+9) punktus, kā arī Renāra Preijera 16 (10+6) un Rainera Grīslīša 12 (10+2) punktus. Spēles sākums Mēmeles sporta centrā Bauskā šovakar pulksten 19:00 un maču vadīs tiesnešu pāris Aivars Māliņš un Mārtiņš Larinovs.