Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" pārspēj "Lekringu" un uzvar regulārajā turnīrā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" pārspēj "Lekringu" un uzvar regulārajā turnīrā
Kocēnu "Rubene". Foto: floorball.lv

ELVI florbola līgā vīriešiem jau trešo uzvaru pēc kārtas ar tikai vienu vārtu pārsvaru guvusi turnīra līdere "Rubene", kas šovakar Kocēnu sporta namā ar 4:3 pieveica Cēsu komandu "Lekrings". Divus vārtus uzvarētāju labā iemeta Ingars Matisons. Ar šo uzvaru Kocēnu "Rubene" nodrošināja sev regulārā turnīra uzvarētājas godu. Ļoti svarīga norisinājās Bauskā, jo tur praktiski izšķīrās, kura no turnīra vājākajām komandām - "Bauska" vai "RTU/Rockets" (Rīga) – var palēnām "krāmēt čemodānu", lai nākamajā sezonā cīnītos 1. līgā. Laukumā ievērojami pārāki izrādījās baušķenieki, kuri svinēja uzvaru ar 4:1. Bauskas komandas vārtsargs Ričards Butans atvairīja 31 no 32 pretinieku metieniem.

Kocēnu "Rubene" pirmā apļa mačā Cēsīs uzvarēja "Lekringu" ar 7:4. Šovakar Kocēnu sporta namā spēles rezultāts tika atklāts 12. minūtē, kad precīzi meta mājinieks Ingars Matisons (1:0). Jau pēc 20 sekundēm cēsnieks Miķelis Koknesis Roops uz rezultātu tablo atjaunoja līdzsvaru – 1:1. Spēles vidū laukuma saimnieki izmantoja savu skaitlisko pārsvaru – 2:1, arī šis gols Matisona kontā. Pēdējā trešdaļā Kocēnu komandas labā vārtus guva Mārtiņš Jēkabsons un Kārlis Bitmanis, bet Cēsu komandas labā pa golam iemeta Emīls Dzalbs un Artūrs Jurševskis. Pamatlaika izskaņā cēsnieki mainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr smagi nākušu un ļoti svarīgu uzvaru ar 4:3 nosargāja "Rubene".

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās nopelnīja Kārlis Bitmanis, kurš šajā mačā guva ceturtos vārtus. Rezultatīvākie bija Ingars Matisons un Matīss Celms. Pirmais no viņiem guva divus vārtus, bet otrais izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Par labāko Cēsu komandā atzina Miķeli Koknesi Roopu, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pēc šīs uzvaras Kocēnu "Rubene" ar 44 punktiem nodrošināja sev 1. vietu regulārajā turnīrā. Cēsu komandai "Lekrings" joprojām 34 punkti un 4. vieta.

Pastarīšu duelī "Bauska" pārspēj Rīgas "RTU/Rockets"

"Bauska" tik svarīgo cīņu aizvadīja maksimāli disciplinēti. 10. minūtē Everts Janušauskis guva vārtus brīdī, kad viņa komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā, izvirzot mājiniekus vadībā ar 1:0. 34. minūtē Kristiāns Čakāns realizēja baušķenieku skaitlisko vairākumu (2:0), bet 40. minūtē Pēteris Zeltiņš izmantoja soda metienu, panākot jau 3:0. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām rīdzinieki sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet 57. minūtē to izmantoja Santos Marats Lācis, raidot bumbiņu tobrīd tukšajos viesu vārtos – 4:0. Viss, ko Rīgas florbolisti iespēja, bija goda vārtu guvums pamatlaika pēdējā sekundē – 1:4, golu iemeta Rainers Grīslītis. "Bauska" varēja svinēt uzvaru ar 4:1.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsargs Ričards Butans, kurš aizvadīja lielisku maču, atvairot 31 no 32 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar divām noslēdzošajām piespēlēm bija Niks Daniels Bosakovs. Par labāko starp rīdziniekiem atzina Mārtiņus Zvidru, kurš asistēja goda vārtu guvumā. Pēc šīs spēles gan "Bauskai", gan "RTU/Rockets" turnīra tabulā ir pa deviņiem punktiem, bet augstāk atrodas baušķenieki, jo viņi rīdziniekus pieveica abos savstarpējos mačos. Abām komandām regulārajā turnīrā vēl jāaizvada pa divām spēlēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2024-01-22 06:27, pirms 3 mēnešiem
Dienu iepriekš Bauska Talsos aizvadīja labu treniņmaču. Ja var ticēt rakstam, tad Bauskas vārtsargam pēdējā sekundē laupa sauso spēli. Kur tā var nolažoties. Varēja ielikt info ar abu komamdu gaidāmajiem pretiniekiem. Tajās spēlēs jāņem punkti, bet nez cik tas ir reāli?

     [+] [-]

, 2024-01-22 06:31, pirms 3 mēnešiem
Papildinot savu spriedelējumu, raķetes līdz šim ir spējušas paņemt punktus no citām komandām. Bauska ne. Interesanti. Katrā ziņā, ja nākamgad nenotiek komandu būtiski pastiprinājumi, tad pēdējā vieta atkal būs zināma. Labi, tā ir tāla nākotne.

     [+] [-]

, 2024-01-22 07:32, pirms 3 mēnešiem
Abam komandam, RTU un Bauskai ir katrai pa 1 spēlei.
Rtu pret Talsiem un Bauskai pret Rubeni

     [+] [-]

, 2024-01-22 10:09, pirms 3 mēnešiem
Paldies, Sniegs01! Tad abām punkti nespīd.

     [+] [-]

, 2024-01-22 12:10, pirms 3 mēnešiem
Tā kā Rubene jau nodrošinajusi 1.vietu tabulā, tad tā spēle var arī izvērsties savadaka, nekā ja Rubenei kaut ko vajadzētu

     [+] [-]

, 2024-01-22 14:25, pirms 3 mēnešiem
Jā, bet zini, ko nozīmē atslābt pirms play off? Domāju, ka treneris nepieļaus vaļības. Līderi varbūt spēlēs mazāk, bet uzvarētāju tam nevajadzētu mainīt.

     [+] [-]

, 2024-01-22 14:27, pirms 3 mēnešiem
Talsiem vēl jācīnās par "izdevīgāku pretinieku", tāpēc arī šajā spēlē vaļības nebūs.