Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kocēnos cīņa par līderpozīciju, Ķekavā - par pirmajiem punktiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kocēnos cīņa par līderpozīciju, Ķekavā - par pirmajiem punktiem
Stalbes "Pārgauja"
Foto: Floorball.lv

Šovakar tiks aizvadītas pirmās divas spēles Elvi vīriešu florbola līgas otrās kārtas mačā. Kocēnos savu mājas spēli pret "Talsu NSS/Krauzers" aizvadīs Stalbes "Pārgauja", cenšoties nosargāt līderpozīcijas turnīra tabulā. Tikmēr Ķekavā par pirmajiem punktiem sezonā mājinieki sacentīsies ar "Bausku".

"Ķekava" – "Bauska" (pulksten 20:00 Ķekavā un LFS Youtube kanālā)

Sezonas ievadā abas komandas piedzīvoja zaudējumus, taču tie bija stipri atšķirīgi. Ja Ķekavas vienība viesojās Cēsīs, kur aizvadīja līdzvērtīgu maču ar pērnās sezonas bronzas medaļniekiem, tad baušķenieki savā laukumā piedzīvoja bezcerīgu neveiksmi pret Stalbes "Pārgauju". "Ķekava" izdarīja pat vairāk metienu nekā "Lekrings", taču Markuss Plūdums tika pārspēts tikai vienu reizi un ar tādu rezultativitāti uzvarēt ir stipri sarežģīti. Tikmēr baušķenieki sāka vareni, Lotāram Melderim ātri tiekot pie vārtu guvuma. Turpinājums gan bija ļoti vājš, jo bumbiņas viena pēc otras bira sākotnēji Gata Ivanāna, bet pēc tam arī Jāņa Gožas sargātajos vārtos. Pie debijas vārtiem virslīgā tika Reinis Jānis Krīgalis, bet tas arī bija pēdējais priecīgais mirklis mačā Zemgales florbolistiem, kuri kopumā viesu vārtsargu traucēja vien 14 reizes, kamēr pa saviem vārtiem ļāva izdarīt tieši trīs reizes vairāk raidījumu.

Pērn abas komandas palika ārpus izslēgšanas spēļu dalībnieku pulka, taču atstarpe starp komandām bija 16 punktu jeb vairāk nekā dubults bija "Ķekavas" pārsvars pār baušķeniekiem. Arī šajā sezonā daudz lielākas cerības uz izslēgšanas spēļu turnīru ir "Ķekavas" vienībai, taču tas vēl būs jāpierāda arī laukumā.

Savstarpējo spēļu bilance virslīgā ir kaujinieciska – katrai komandai pa astoņām uzvarām. Spēlējot Ķekavā, mājinieki uzvarējuši piecas spēles pēc kārtas, zaudējot pirmos trīs mačus, kad Ķekavas vienība atradās pašā turnīra tabulas pagrabā. Jāpiezīmē, ka baušķenieki pie uzvarām savstarpējās spēlēs nav tikuši jau septiņās spēlēs pēc kārtas.

"Pārgauja" – "Talsu NSS/Krauzers" (pulksten 20:30 Kocēnos un Sportacentrs.com)

Pretēji otram dienas mačam, šajā savā starpā sacentīsies komandas, kuru pūrā jau ir pa trim punktiem, līdz ar to kāda no komandām pēc šīs spēles vismaz uz brīdi atradīsies turnīra tabulas galvgalī. "Pārgaujas" komandai dota atļauja startēt virslīgā un lielāko daļu mājas maču aizvadīt standartiem neatbilstošajā Stalbes sporta zālē, bet noteikts spēļu skaits ir jāaizvada uz standarta izmēra laukumiem, vienlaikus šajās spēlēs klubam jānodrošina spēļu translācija televīzijā. Tā, "Pārgauja" par vienu no šādām spēlēm izvēlējusies tieši šo maču pret talsiniekiem, kā rezultātā komandas sacentīsies Kocēnu sporta namā.

"Pārgauja" turnīru sāka vareni, ar 12:2 sagraujot "Bausku". Pēc vienas sezonas izlaišanas spilgti Latvijas čempionātā atgriezies Lauris Ābols, kurš baušķenieku vārtos sabēra piecas bumbiņas, pašlaik dalot pirmo vietu čempionātā gūto vārtu skaita ziņā un otro – savākto punktu ziņā. Tāpat lieliska spēle pieredzējušajam Mārtiņam Rajeckim, kuram trīs piespēles.

Pie trim punktiem tika arī "Talsu NSS/Krauzers", kuri sacentās ar pērnās sezonas pastarīšiem "Ogres vilkiem". Sākotnēji šķita, ka trīs punkti nāks gana viegli, jo līdz spēles vidum kurzemnieki bija iekrājuši 5:1 pārsvaru, taču mača izskaņā viesi sāka pakaļdzīšanos, pietuvojoties viena precīza metiena attālumā. Šoreiz viss beidzās laimīgi laukuma saimniekiem. Divus punktus nopelnīja spēlējošais treneris Artis Raitums, kura kontā virslīgā pēc šīs spēles ir 611 punkti, kas viņam ļāvis noķert 15. visu laiku rezultatīvāko spēlētāju virslīgas vēsturē Gintu Siliņu. Iespējams, šovakar Raitums šajā tabulā pacelsies vismaz par vienu pozīciju augstāk.

27 aizvadītajās savstarpējās spēlēs 14 reizes uzvaras izcīnījuši Talsu florbolisti, 12 uzvaras tikušas šīvakara nominālajiem laukuma saimniekiem, bet viena spēle noslēgusies neizšķirti. Kas interesanti, mačos, kuros mājinieču lomā bijuši Stalbes florbolisti, bilance ir 8:5 par labu kurzemniekiem, turklāt "Pārgauja" zaudējusi jau četras spēles pēc kārtas, spēlējot savā laukumā. Iespējams, tieši tādēļ šoreiz mājas spēle pret "Talsu NSS/Krauzers" pārcelta uz Kocēniem…