Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cīņu uzsāk pārējās astotdaļfinālistes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien turpināsies Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēles. Pirmo reizi astotdaļfinālā nūjas krustos "Ulbroka" ar "Kuršiem" un "Talsi/Triobet" ar FK "Bauska", bet lielvārdieši ar līgatniešiem un stalbieši ar kocēniešiem aizvadīs jau otrās sērijas spēles.

Pulksten 15:00 Ulbrokas sporta kompleksā laukumā izies vietējā "Ulbroka" un Liepājas "Kurši".

Ulbrokieši, aizvadot savu tikai otro sezonu Virslīgā, nodemonstrējuši vislielāko progresu – ja vēl pērn komanda knapi izglābās no izkrišanas uz 1. līgu, tad šajā čempionātā līdz pat pēdējai spēlei pretendēja uz 4. vietu, kas izslēgšanas spēlēs ļautu iesaistīties tikai no ceturtdaļfināla. "Ulbroka" uzsvaru liek uz spēli aizsardzībā – regulārā turnīra laikā ielaisti tikai 105 vārti (par 5 vairāk, nekā labākajai šajā rādītājā - "RTU/Inspecta".

Liepājniekiem šīs sezonas pirmā puse nerosināja tās labākās emocijas – ilgu laiku neizdevās tikt pie pirmās uzvaras, komandu bija atstājuši vairāki spēlētāji, tāpēc rezervistu soliņš bija pārlieku īss. Tomēr "Kurši" spēja saņemties, nenobijās savās rindās iesaistīt virkni jauno florbolistu, kuri katrā Virslīgas spēlē gūst tik nepieciešamo pieredzi. Neizpalika arī panākumi – izcīnītās sešas uzvaras ļāva pārliecinoši ieņemt 12. vietu, ne tik daudz pietrūka, lai būtu pakāpušies vismaz vienu pozīciju augstāk.

Labāko bombardieru neklātienes sacensībās abu komandu līderi guvuši gandrīz identisku rezultativitātes punktu skaitu – liepājniekam Gintam Siliņam 44 (22+22), bet ulbrokietim Kārlim Bulānam 43 (29+14) punkti. Jāpiebilst, ka Siliņš atšķirībā no Bulāna ir aizsardzības spēlētājs. Vēl pieci "Ulbrokas" spēlētāji guvuši vairāk par 10 punktiem, "Kuršu" rindās tādu ir astoņi. Vārtsargu konkurencē šosezon lielisku sniegumu demonstrē ulbrokietis Indriķis Siliņš, kurš ar 87,29 % atvairītu metienu ir labākais čempionātā. "Kuršiem", kā jau turnīra lejasgala komandai, vārtsargu statistika nevar būt tik laba – Imants Vīnkalns atvairījis 80,76 % metienu.

Pulksten 16:00 Talsu 2. vidusskolas sporta hallē spēkiem mērosies "Talsi/Triobet" un FK "Bauska".

Talsenieki, lai arī tikai šosezon atgriezās Virslīgā pēc vienas 1. līgā pavadītas sezonas, ar saviem uzbrukuma līderiem Arti Raitumu un Pēteri Freimani priekšgalā sāka lieliski un ilgāku laiku bija starp trim vadošajām komandām. Diemžēl regulārā turnīra otrajā pusē komanda ievērojami "nometa apgriezienus" (tas sakrita ar Raituma traumu) un atkāpās uz 7. vietu, lai gan nepatīkamus pārsteigumus no "Talsi/Triobet" var sagaidīt jebkurš sāncensis.

"Bauska" šosezon noteikti pieskaitāma to komandu grupai, no kurām varēja sagaidīt vislielākos pārsteigumus – spožas spēles mijās ar negaidītiem zaudējumiem. Sezonas lielākā daļa aizvadīta ar pārāk īsu rezervistu soliņu, kā arī bez izteikta uzbrukuma līdera, jo Māris Akmentiņš uzturas ārzemēs un baušķeniekiem palīdzējis tikai divās spēlēs. Sezonas otrajā pusē komandas sastāvs saspēlējies un vārtu gūšanas garšu ieguvuši jauni līderi. Tieši Bauskas komanda bija tā, kura divas spēles pēc kārtas lika nervozēt čempionei "RTU/Inspecta", apdraudot tās 1. vietu.

Abām komandām ir pa diviem izteiktiem uzbrukuma līderiem – talseniekiem jau pieminētie Pēteris Freimanis ar 61 (39+22) un Artis Raitums ar 51 (28+23) punktu, bet baušķeniekiem Ģirts Laugalis ar 49 (21+28) un Pēteris Zeltiņš ar 46 (33+13) punktiem. "Talsi/Triobet" rindās vēl seši spēlētāji guvuši vairāk par desmit punktiem, "Bauskas" sastāvā tādu ir pieci. Abām komandām ir labi pirmie vārtsargi, kas spējīgi izšķirt spēles likteni – talsenieks Māris Ronis atvairījis 83,36 % metienu, bet baušķenieks Elvis Holsts, kurš ir stabils Latvijas junioru izlases kandidāts – 82, 34 %.

Pulksten 18:00 Stalbes SK "Pārgauja" Cēsu Valsts ģimnāzijas sporta kompleksā otro reizi spēkosies ar Kocēnu "Rubeni".

Vakar abas komandas tikās pirmo reizi un, lai arī Kocēnu komanda mača sākumā izvirzījās vadībā ar 3:0, uzvaru ar 10:7 izcīnīja stalbieši.

Pulksten 19:00 Lielvārdes novada sporta centrā vēlreiz tiksies "Lielvārde" un "Latgranula/Līgatne".

Vakardienas spēlē lielvārdieši bija izvirzījušies vadībā pat ar četru vārtu handikapu, tomēr spēles beigas bija ārkārtīgi saspringtas - "Lielvārde" uzvarēja ar 10:8, tomēr reizē ieguva daudz vielas paškritiskām pārdomām...

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  -1 [+] [-]

, 2011-02-19 13:42, pirms 13 gadiem
Bauskai jauzvar

  -1 [+] [-]

, 2011-02-19 15:07, pirms 13 gadiem
badijs4 rakstīja: Bauskai jauzvar
Talsiem jāuzvar!!

     [+] [-]

, 2011-02-19 15:39, pirms 13 gadiem
Tu vienkarsi dzivo talsos tape tu ta saki
Basis09 rakstīja: Talsiem jāuzvar!!