Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ādažniekiem jācenšas atkārtot panākums pār čempioniem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ādažniekiem jācenšas atkārtot panākums pār čempioniem
Spēle no abu komandu pirmā apļa spēles, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ieplānota viena spēle, kurā “Lielvārde/FatPipe” savās mājās pulksten 20:30 uzņems “FBK SĀC/ENFRIHO”, abām komandām turpinot spēkoties par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

“Lielvārde/FatPipe” – “FBK SĀC/ENFRIHO” (pulksten 20:30 Lielvārdē un Sportacentrs.com)

Pirms četrām dienām Lielvārdes komanda prata atspēlēt divu vārtu deficītu, taču neilgi pirms pamatlaika izskaņas ielaida izšķirošos vārtus un savās mājās ar rezultātu 4:5 piekāpās pašreizējiem tabulas līderiem “Rubenei”, tādējādi pārtraucot divu uzvarēto spēļu mini-sēriju. Spēlē pret Kocēnu komandu pie pirmā vārtu guvuma pēc atgriešanās florbola laukumos guva Sandris Virsnītis (1+0), izpelnoties arī mača labākā spēlētāja balvu. Vienus vārtus iemeta arī Juris Sandis Jēgers (5+3), kuram tagad virslīgas karjerā ir 99 precīzi metieni un ir liela varbūtība, ka viņš šovakar kļūs par ceturto no aktīvajiem komandas spēlētājiem ar simts precīziem raidījumiem. Tikmēr Niks Blumfelds, kurš ar 23 (13+10) punktiem ir kluba šīs sezonas rezultatīvākais florbolists, kārtīgi pacenšoties, šovakar var nopelnīt savu simto piespēli virslīgā, jo pirms spēles ar Ādažu komandu viņa rēķinā ir 97 “pasi”. Starp komandas rezultatīvākajiem florbolistiem joprojām ir arī Sandis Mihailovskis ar 21 (16+5) punktu un Armands Savins, kura kontā ir 19 (9+10) punkti. Tikmēr komanda ar 25 punktiem 16 spēlēs atrodas piektajā vietā. No vadošā kvarteta čempioni atpaliek par deviņiem punktiem un sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā iegūt ir teju neiespējami. Tajā pašā laikā paviršības nevar atļauties, jo piecu punktu attālumā ir devītā vieta, kas paliks bez play-off spēlēm.

Un devītajā vietā ir tieši “FBK SĀC/ENFRIHO”, kas gan pēdējā laikā cīnījušies neveiksmīgi, zaudējot jau četros mačos pēc kārtas, šajā laikā iegūstot tikai vienu punktu par zaudējumu pēcspēles metienu sērijā pret Talsu komandu. Pirms piecām dienām komanda ar 2:6 zaudēja ļoti svarīgu spēli Irlavā un tagad ir nepieciešami punkti pret nomināli spēcīgākām komandām, jo no astotajā vietā esošās “FBK Valmiera/Betsafe” Ādažu klubu šķir trīs punkti jeb vienas uzvaras tiesa. Teorētiski var pietikt ar uzvaru pār valmieriešiem savstarpējā spēlē, kas vēl priekšā, taču uz to paļauties nebūtu droši. Komandas rezultatīvākais florbolists joprojām ir Alvis Dāle, kuram 34 (23+11) punkti, tiesa, uz sezonas izskaņu viņa rezultativitāte ir kritusies. Kristeram Orlovam pašlaik ir 27 (17+10) punkti, bet Dēvids Osītis iekrājis 18 (8+10) punktus.

Savā laukumā FBK SĀC/ENFRIHO ceļu negriež nevienam, tostarp čempioniem un pirmā apļa spēlē oktobra izskaņā tika pie 5:4 uzvaras papildlaikā. Mača gaitā pārmaiņus minimālā vadībā bija te viena, te otra komanda, bet mājinieki izlīdzinājuma vārtus panāca piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Papildlaikā vispirms Ralfs Celmiņš nerealizēja soda metienu, taču Alvis Dāle pretuzbrukumā atnesa komandai emocionālu uzvaru.

Šovakar spēle Lielvārdes sporta centrā sāksies pulksten 20:30 un to video tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com. Spēli vadīs tiesnešu pāris Artis Ancāns un Krists Štelmahers.