Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai "Ķekava" turpinās pakļdzīšanos vadošajam astotniekam?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai "Ķekava" turpinās pakļdzīšanos vadošajam astotniekam?
Savās mājās "Ķekava" tā arī nespēja tikt pie vārtu guvuma mačā ar "Kurši/Ekovalis"
Foto: kekavasbulldogs.lv

Trīs spēles šovakar tiks izspēlētas Elvi vīriešu florbola līgā. Izteikti favorīti būs tabulas līderi "Lekrings", kas viesosies Bauskā. Krietni spraigākas varētu būt cīņas Liepājā un Kocēnos, kur pie vietējām komandām ciemosies "Ķekava" un "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka".

"Rubene" – "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" pulksten 18:00 Kocēnos

Kocēnu vienība uzvarējusi trīs no pēdējām četrām spēlēm, taču par savām pozīcijām joprojām nevar būt pārāk droša. Ar 25 punktiem 15 spēlēs komanda atrodas septītā vietā, taču turpat netālu ir gan vienības no Irlavas un Valmieras. Vērtīga uzvara tika izcīnīta iespējami tuvākajā izbraukumā pagājušajā nedēļas nogalē, kad sev ierastajā Kocēnu sporta namā ar 5:3 tika pieveikta "Pārgauja". Divus vārtus guva Ritvars Bērziņš, bet komandas rezultatīvākais florbolists Atis Stepāns (18+9) atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Pie pirmā punkta ticis arī Valters Cīrulis, kurš pāreju perioda izskaņā pievienojies no Lielvārdes.

Pēc diviem piedzīvotajiem zaudējumiem ar nelielām bažām mājas maču pret "Kurši/Ekovalis" gaidīja otrajā vietā esošie "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", jo bija palikuši bez trim rezultatīviem uzbrucējiem (Kaspara Šķēla, Laura Zaiceva, Kristera Eglīša). Neskatoties uz to, liepājnieki tika iznīcināti jau pirmajās 14 minūtēs, panākot 5:0 vadību. Atlikušajā laikā pie vārtu guvumiem tikt neizdevās, taču trīs punkti tabulā tika ierakstīti, kas pērnās sezonas finālistiem ar 34 punktiem ļauj atrasties otrajā vietā. Izmantojot Zaiceva (10+19) slimību, par vienīgo līderi punktu ziņā komandā kļuvis Daniels Anis, kuram 30 (23+7) punkti. Tāpat arvien rezultatīvāks ir pērnās sezonas labākais punktu guvējs Rolands Kovaļevskis (18+11).

Aizraujoša izvērtās "Rubenes" viesošajās Ulbrokā, kad pēc diviem periodiem viņi mājiniekus uzvarēja ar rezultātu 5:4. Tāds rezultāts saglabājās līdz 48.minūtei, bet mača izskaņā ulbrokieši kārtējo reizi nodemonstrēja savas prasmes lieliski nospēlēt mača izskaņu, atzīmējoties ar četriem vārtu guvumiem, tādējādi svinot 8:6 panākumu. Anis tajā spēlē tika pie trim punktiem, bet par labāko atzina Tristanu Priedolu, kurš tajā spēlē iemeta vienus no saviem diviem vārtiem šosezon. Kocēnu vienībā trīs piespēles Ingaram Matisonam, bet par labāko atzina Juri Zilbertu, kuram viena rezultatīva piespēle.

"Bauska" – "Lekrings pulksten 18:00 Bauskā

Bauskā savā starpā sacentīsies divas vecākās Latvijas florbola komandas, kuras gan piedzīvo diametrāli pretējas sezonas. Ja "Bauskas" komanda pēc 16. zaudējuma tikpat aizvadītajās spēlēs pagājušajā nedēļas nogalē zaudēja arī matemātiskas izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, tad Cēsu "Lekrings" ar 37 punktiem 16 mačos ir turnīra tabulas galvgalī un "lēcējpelēm" jāizcīna vēl viena uzvara, lai oficiāli nodrošinātu spēlēšanu izslēgšanas turnīrā vēl labu laiku pirms sezonas beigām.

Pagājušajā nedēļas nogalē "Bauska" aizvadīja divas spēles, vispirms pēc 0:5 pirmajā trešdaļā pret "Lielvārde/FatPipe" atlikušās 40 minūtes nospēlējot neizšķirti, kas gan neļāva paspēkoties par pirmajiem punktiem tabulā. Pēc divām dienām mājas mačā ar "FBK Valmiera" scenārijs bija savādāks, jo pirmā perioda lielāko daļu izdevās spēlēt līdzvērtīgi, taču iegrieza noraidījumi otrā perioda ievadā, kad ātri tika zaudēti trīs vārti, novedot pie kārtējā zaudējuma – šoreiz ar 4:14. Ar vienu vārtu guvumu pēdējā mačā atzīmējās arī Jānis Akmentiņš, kurš ar 13 (8+5) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, par vienu punktu apsteidzot Artūru Dulbi un Nikitu Maksurovu.

Arī "Lekrings" pagājušajā nedēļas nogalē aizvadīja divas spēles, vispirms atkārtoti uzkāpjot uz "Irlava/Avant" grābekļa (4:5 papildlaikā), bet tad mājās pārliecinoši apspēlējot čempionus no Lielvārdes (9:4). Spilgta nedēļas nogale padevās Kevinam Šmitam, kurš guva vairāk nekā pusi no komandas vārtiem (septiņus). Rezultatīvākais komandas florbolists pēc šīm cīņām ar 28 (15+13) punktiem ir Andris Rajeckis, par vienu apsteidzot brāli Jāni Rajecki (10+17), kamēr Kevins Šmits ar 23 punktiem pakāpies uz trešo pozīciju.

Abu komandu pirmā spēle Cēsīs tika izspēlēta nedēļas vidū un mačs kļuva par labu vietu, kur cēsniekiem uzlabot savu individuālo statistiku, viesos saplosot ar rezultātu 17:2. Arī tā spēle lieliska padevās Kevinam Šmitam (4+1), bet Jorens Malkavs guva četrus vārtus un atdeva tikpat rezultatīvas piespēles. Baušķeniekiem par labāko atzina Tomu Rozentālu, kuram viena piespēle.

"Kurši/Ekovalis" – "Ķekava" pulksten 18:00 Liepājas Olimpiskā centra Manēžā

Liepājnieki bija izcīnījuši uzvaras sešās spēlēs pēc kārtas, taču pēdējos divos mačos nācies samierināties ar zaudējumiem. Ja Lielvārdē tika izgāzts trešā perioda sākums, tad Ulbrokā gaužām vāji tika nospēlēts pirmais periods. Līdz ar to liepājnieki ar 29 punktiem 16 spēlēs atkāpušies jau uz sesto vietu. Komandas pārliecinoši rezultatīvākais florbolists ar 31 (11+20) punktu ir Toms Akmeņlauks, bet Ričards Dēvits iekrājis 26 (10+16) punktus. Jāpiezīmē, ka savā laukumā liepājnieki uzvarējuši četras spēles pēc kārtas, pēdējo zaudējumu piedzīvojot 2.novembrī, kad tika zaudēts cēsniekiem.

Uzvarām un zaudējumiem sniegums mijas Ķekavas komandai, kas kopumā būtu vērtējams gana atzīstami, taču arī konkurenti par vietu astotniekā pēdējā laikā naski krāj punktus. Līdz ar to "Ķekava" ar 19 punktiem joprojām atrodas vien desmitajā vietā. Komanda aizvadījusi par vairākām spēlēm mazāk, taču arī attālums no tik kārotās astotās vietas ir divu uzvaru tiesa. Pēdējā spēlē tika izcīnīta vērtīga uzvara pār "Rubeni", pa četriem punktiem savācot abiem komandas rezultatīvākajiem florbolistiem Kristapam Laugalim (9+13) un Renātam Deginam (6+10). Interesanti, ka liepājnieki ilgstoši nav zaudējuši mājās, savukārt "Ķekava" uzvarējusi pēdējās trīs spēles pretinieku ierakumos.

Abu komandu savstarpējā spēlē "Ķekava" savās mājās izrādījās gaužām bezspēcīga. Kaut arī tika izdarīts 31 metiens pa Aksela Imbovica vārtiem, bumbiņa vārtu līniju tā arī nešķērsoja ne reizes, ļaujot kurzemniekiem braukt mājās pacilātā noskaņojumā ar 7:0 uzvaru.