Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ekspertu vairākums rītdienas spēlē prognozē "Lekringa" uzvaru

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Rītvakar pulksten 19 Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, notiks Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas finālsērijas piektā spēle starp komandām "Lekrings" (Cēsis) un "RTU/Inspecta" (Rīga). Pašlaik sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām ar 3:1 vadībā izvirzījušies rīdzinieki. Portāls Sportacentrs.com aptaujāja vairākus ar florbolu saistītus cilvēkus, lai uzzinātu viņu prognozes par finālsērijas garumu un uzvarētāju.

Ilvars Balodis (Pārgauja): Prognozēju, ka rīt vēl varētu uzvarēt "Lekrings", tomēr čempionu uzzināsim jau šonedēļ, tātad – sērijā būs 4:2, "RTU/Inspecta" labā. Iespējams, ka Cēsu komandai būs lielāka motivācija gūt panākumu, jo viņiem vairs nav kur atkāpties, tomēr domāju, ka vairāk par vienu spēli "Lekrings" neuzvarēs. Cēsniekiem ir ļoti labi nokomplektēta komanda ar vienmērīgu sastāvu, tomēr pagaidām viņi kopumā ir nedaudz par jaunu. Uzskatu, ka rīdzinieku galvenais trumpis šajā finālsērijā ir viņu pieredze.

Gints Siliņš (Kurši): Esmu diezgan pārliecināts, ka čempionus varēsim sumināt jau šonedēļ, tikai ļoti grūti pateikt, kad "RTU/Inspecta" tiks pie savas ceturtās uzvaras – jau rīt, vai tikai parīt. Protams, ja rīt uzvarēs "Lekrings", tad sērijas turpinājums var būt ļoti interesants. Man pat liekas, ka Cēsu florbolisti labāk spēlē uz sintētiskā seguma, kāds tas ir Valmierā. To viņi jau pierādīja, vienreiz uzvarot Rīgas Olimpiskajā centrā. Kopumā jāsaka, ka abas komandas ir spēkos ārkārtīgi līdzīgas, jo visās līdzšinējās spēlēs uzvarētāji tika noteikti tikai pašā galotnē. "RTU/Inspecta" komandā uz pārējo fona izceļas pirmā maiņa, kurā spēlējošie Atis Blinds, Artis Raitums un Ainārs Juškēvičs ir spējīgi izšķirt mača likteni.

Jānis Dainis (Rubene): Domāju, ka sērijā tomēr būs visas septiņas spēles. Es kā treneris gan baidos prognozēt, kura komanda uzvarēs, bet kā Cēsu kluba līdzjutējs varu teikt, ka "Lekrings". Par rītdienas spēli esmu ļoti pārliecināts, ka uzvarēs "Lekrings", sevišķi, ja viņi beigs tik daudz un skaisti kombinēt, bet vairāk metīs pa pretinieku vārtiem. Vispār jāsaka, ka cēsnieku taktikas un tehnikas arsenāls ir daudz plašāks, nekā "RTU/Inspecta" florbolistiem, tomēr, vismaz otrajā mačā, kuru es redzēju, viņi spēlēja bez dzirkstelītes, tā it kā nedaudz pietaupot sevi. Lai uzvarētu, "Lekringam" ir jāspēj apturēt rīdzinieku pirmo maiņu, kā arī apspēlēt otro un trešo, kuras nav nemaz tik stipras. Es pat uzskatu, ka brīžiem, sevišķi, ja tiesneši bieži svilps, cēsniekiem vajadzētu pamēģināt pāriet uz spēli divās maiņās, lai viņu līderi vairāk tiek laukumā.

Jānis Inģists (Rubene): Esmu diezgan pārliecināts, ka sērija noslēgsies ar rezultātu 4:2 – rīt uzvarēs "Lekrings", bet jau svētdien – "RTU/Inspecta". Rīgas komandas panākumu atslēga varētu būt pareizā laikā uzsāktie fiziskās sagatavotības treniņi ar domu tieši par finālu. Kad "Rubene" spēlēja pēdējo regulārā turnīra maču ar "RTU/Inspecta", mūsu pretinieki bija diezgan lēni, jo tieši tajā laikā viņi pastiprināti trenējās fiziski. Izskatās, ka tas varētu būt atmaksājies. Jā, "Lekrings" ir tehniskāks, labāk kombinē, tomēr rīdzinieki viņus vienkārši noskrien, kā arī apspēlē, pateicoties savu līderu individuālai meistarībai. "RTU/Inspecta" uzvaru svētdienas spēlē prognozēju tieši tāpēc, ka tā būs jau otrā divu dienu laikā – daudz ko izšķirs fiziskā sagatavotība.

Alvis Dāle (FK Rīga): Es domāju, ka finālā būs vēl tikai viena spēle. "RTU/Inspecta" florbolisti ir ieskrējušies, tāpēc uzskatu, ka "Lekrings" nespēs atgūties pēc trīs zaudējumiem četrās spēlēs, ja pirms tam viņi izcīnīja 21 uzvaru pēc kārtas. Rīdzinieku panākumu atslēga, manuprāt, slēpjas tajā apstāklī, ka starp regulāro sezonu un izslēgšanas spēlēm viņiem tika ielikta ļoti laba fiziskā bāze, jo laukumā redzams, ka tieši "RTU/Inspecta" spēlē daudz fiziskāku florbolu. Turpretī "Lekringa” saspēlēšanās taktika nespēj dot nekādus augļus, jo viņu pretinieki precīzi nosedz visas metienu pozīcijas. Tāpēc es domāju, ka jau rīt tiks kronēts jaunais Latvijas čempions florbolā!

Cik spēļu vēl būs šajā finālsērijā?

  • 57

  • 18

  • 49


     [+] [-]

, 2010-04-16 23:54, pirms 14 gadiem
Lekrings spēlē florbolu, bet RTU Latviešu florbolu.. Tur ir tā atšķirība, Lekrings nav tik fiziski spēcīgi un ātri kā RTU.
Ceru, ka šonedēļ jau uzzināsim Latvijas čempionus.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-17 01:10, pirms 14 gadiem
LABS KOMENTĀRS, ALVI!!!

  -2 [+] [-]

, 2010-04-17 14:12, pirms 14 gadiem
ej diiii kadus ekspertus atradis autors... dale

  +3 [+] [-]

, 2010-04-17 20:58, pirms 14 gadiem
fake/ironija rakstīja: ej diiii kadus ekspertus atradis autors... dale
Vismaz vienīgais, kas precīzi noteica uzvarētāju!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-18 12:40, pirms 14 gadiem
florbolists rakstīja: Vismaz vienīgais, kas precīzi noteica uzvarētāju!
Es to pašu gribēju rakstīt.