Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Florbolistiem dažādi uzdevumi risināmi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistiem dažādi uzdevumi risināmi
Cēsu "Lekrings" šovakar vēlreiz centīsies nodrošināt uzvaru regulārajā sezonā. Pēdējo reizi viņiem tas izdevies 2009./10. gada sezonā
Foto: Lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks aizvadītas četras spēles un pēc tam komandām atliks tikai pa vienam mačam, lai noskaidrotu galējo vietu secību regulārajā sezonā. Tādēļ šovakar ir viena no pēdējām iespējām uzlabot savas pozīcijas. Divas spēles arī Sportacentrs.com TV kanālā.

"Kurši/Ekovalis" – 'Talsu NSS/Krauzers" pulksten 17:00 Liepājā

Liepājnieki pēdējās sezonās pieradinājuši pie snieguma, ka pēc veiksmīgi uzsākta čempionāta sezonas izskaņā viņu sniegums diezgan krasi pasliktinās un arī šī sezona nav bijusi izņēmums, jo pēdējo mēnešu laikā uzvaras nekrājas ar tādu regularitāti, kā gribētu komandas atbalstītāji. Tabulā Vēju pilsētas vienība ar 35 punktiem pašlaik atrodas septītajā vietā. Vienas uzvaras attālumā ir labākais kvartets, kas nodrošinātu sava laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, taču teorētiski komanda var palikt arī ārpus labāko astotnieka. Vakar kurzemnieki nesastapās ar nopietnu pretestību no čempionāta pastarīšu "Bauskas" puses, izbraukumā uzvarot ar rezultātu 12:4. Par labāko spēlētāju tika atzīts pieredzējušais aizsargs Kristaps Ošs-Ervics, kurš bija viens no četriem florbolistiem ar trim rezultativitātes punktiem mačā (1+2). Atlikušais spēļu kalendārs liecina, ka liepājniekiem jātiekas ar pārējām divām Kurzemes puses komandām, kuras atrodas blakus arī turnīra tabulā, līdz ar to var teikt, ka priekšā divas sešu punktu spēles.

Līdzīgi kā liepājnieki, arī Talsu florbolisti pēdējā laikā demonstrējuši mainīgu sniegumu, tiesa, pēc trim zaudējumiem pēc kārtas, komanda uzvarējusi pēdējos divos mačos, kas tabulā ļāvis pakāpties uz piekto vietu ar 36 punktiem. Atšķirībā no saviem šodienas pretiniekiem, Talsus vairs nekāda apstākļu sakritība nevar atstāt ārpus labāko astotnieka. Lielā mērā tas paveikts pateicoties vakar izcīnītajai svarīgajai 6:4 uzvarai izbraukumā pret "Irlava/Avant". Komandas kapteinis Artis Raitums šajā mačā atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, tiekot pie labākā spēlētāja balvas. Pēc šīs spēles "vilkiem" paredzēta vēl viena svarīga spēle savā laukumā pret "Rubeni".

Ļoti spraiga izvērtās abu komandu pirmā spēkošanās šajā sezonā. Tiesa, vēl septiņas minūtes pirms mača beigām nekas neliecināja par briestošo intrigu, jo "Kurši/Ekovalis" izbraukuma cīņā bija vadībā ar rezultātu 8:3. Tad ievērojami aktivizējas laukuma saimnieki, kas, spēlējot bez vārtsarga, spēja atspēlēt četrus vārtus, taču pietrūka viens rezultatīvs metiens, lai panāktu neticamu atspēlēšanos. Uzvarētājiem par labāko atzina divu vārtu autoru Edgaru Freimani, kamēr mājiniekiem labākā spēlētāja balva nonāca Andreja Šķerbera rokās, kuram divi vārti un viena piespēle.

"Rubene" – "Bauska" pulksten 18:00 Kocēnos

Lai izvairītos no teorētiskas situācijas, kad četras komandas regulāro sezonu noslēdz ar 35 izcīnītajiem punktiem un viena paliek ārpus izslēgšanas spēļu zonas, "Rubenei" atlikušajās divās spēlēs nepieciešams nopelnīt vienu punktu. Pateicīgāku pretinieku kā čempionāta vājāko komandu šādā situācijā būtu grūti atrast. Pašlaik Kocēnu komanda ar iekrātajiem 35 punktiem atrodas sestajā vietā, taču saglabā pietiekami labas cerības ielauzties arī vadošo komandu kvartetā. Vitāli svarīga bija komandas 7:2 uzvara piektdien izbraukumā pret Cēsu "Lekrings", regulārās sezonas līderiem neatstājot teju nekādas cerības uz pozitīvu rezultātu. Vārtos ar saviem pienākumiem lieliski galā tika Roberts Trepšs, atvairot 24 no 26 pretinieku metieniem, bet uzbrukumā lielisks bija Ingars Matisons, gūstot trīs vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli.

Raugoties no rezultāta starpības, "Bauska" vakar aizvadīja savu labāko spēli kopš 10. janvāra, taču tas tāpat neļāva izvairīties no kārtējās sagrāves, kad savās mājās ar 4:12 nācās kapitulēt Liepājas florbolistu priekšā. Spēles liktenis bija izšķirts jau pirmajā trešdaļā, kad mājinieki pamanījās kapitulēt septiņas reizes. Uzbrukumā rezultatīvi darbojās brāļi Dulbes, Artūram gūstot divus vārtus un izdarot vienu piespēli, bet Matīsam izceļoties ar diviem precīziem metieniem.

Dažas dienas pēc Latvijas Republikas dzimšanas dienas "Rubene" viesojās Bauskā, kur aptuveni pusspēli sastapās ar gana nopietnu pretestību no sāncenšiem, taču, skanot spēles beigu sirēnai, vidzemnieki varēja svinēt 11:5 panākumu. Jāpiezīmē, ka piecus vārtus "Rubene" tajā spēlē guva, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Spilgtu maču aizvadīja Atis Stepāns, kuram 6 (5+1) rezultativitātes punkti un labākā spēlētāja balva. Tikmēr mājiniekiem labākais un rezultatīvākais bija Toms Rozentāls, kuram divi vārti un viena piespēle.

"Ogres vilki" – "Lekrings" pulksten 18:00 Ogrē

Ogrēnieši vakar vāji nospēlēja pirmā perioda ievadu, pret valsts čempioniem, taču tad spēja atgūties un spēles pirmā puse aizritēja salīdzinoši līdzīgā spēlē, vismaz raugoties no rezultāta viedokļa. Spēles otrajā pusē "vilkiem" spēki bija beigušies un nācās piedzīvot kapitulāciju ar rezultātu 4:14. Šovakar komandu negaida vieglākas dienas, jo savās mājās jāuzņem Cēsu "Lekrings", kas atrodas tabulas galvgalī. Ja nenotiks lieli pārsteigumi, tad, pat piedzīvojot zaudējumu, ogrēnieši šovakar nodrošinās 11.vietu regulārajā sezonā, līdz ar to varēs gatavoties pārspēlēm par vietas saglabāšanu līgā, sacenšoties ar "Ķekavu". Spēlē pret Lielvārdes komandu ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Aldis Haralds Ābrams, bet par labāko tika nosaukts aktīvais aizsargs Stefans Roberts Dimza, kurš arī tika pie vārtu guvuma skaitliskajā vairākumā.

Cēsu "Lekrings" savu pirmo šīs nedēļas spēli aizvadīja piektdien, kad savās mājās bezcerīgi ar 2:7 zaudēja "Rubenei". Spēle, kurā cēsnieki varēja nodrošināt uzvaru regulārajā sezonā un iegūt pozitīvas emocijas, izrādījās komandas vājākais mačs visā sezonā, kas nav labs priekšnoteikums, gatavojoties play-off cīņām. Jāpiezīmē, ka "Rubene" spēles gaitā izpildīja tikai 13 metienus pa vārtiem, taču vairāk kā puse no tiem bija rezultatīvi. No tabulas viedokļa gan lieli satricinājumi nav notikuši un cēsniekiem vēl rezervē ir divas "dzīvības", lai pirmo reizi kopš 2009./10.gada sezonas uzvarētu regulārajā sezonā. Skaidrs, ka nepieciešamos divus punktus vieglāk būtu izcīnīt šovakar Ogrē, nevis paļauties uz panākumu nākamajā nedēļas nogalē mājās pret "Pārgauju".

Pirmajā savstarpējā spēlē "Lekrings" pirmo periodu noslēdza ar 3:0 vadību, taču otrā perioda ievadā ātri vienus vārtus iemeta Kārlis Krastiņš, kurš gan vairs nav ogrēniešu sastāvā. Līdz pārtraukumam cēsnieki pārsvaru palielināja līdz 8:1, bet pēdējais periods bija formalitāšu kārtošana, "lēcējpelēm" svinot panākumu ar rezultātu 12:2. Lielisku spēli tovakar aizvadīja Jānis Rajeckis, kuram vārti un trīs piespēles, bet Emīls Dzalbs atzīmējās ar trim precīziem metieniem. Viesiem neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu punktu, bet labākā balvu nopelnīja Edgars Birkenfelds, kuram viens precīzs raidījums.

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – "Irlava/Avant" pulksten 19:00 Ulbrokā

Ulbrokas komanda pēc zaudējuma izbraukuma mačā pret "Pārgauju" divos nākamajos mačos spējuši tikt galā ar Ogres un Ķekavas florbolistiem – komandām, kas izslēgšanas turnīrā nespēlēs. Šovakar gaidāma spēle ar Irlavas vienību, bet nākamajā nedēļā jāviesojas Valmierā. Ļoti iespējams, ka viena no šīm komandām arī paliks ārpus labāko astotnieka, bet viena ieņems tieši astoto vietu. No šāda viedokļa raugoties, ulbrokiešiem kalendārs nav tas pateicīgākais, lai priekšlaikus ieietu play-off ritmā. Vakar komanda pēc līdzīga pirmā perioda pret "Ķekavu", otrajā iekrāja trīs vārtu pārsvaru, ko pēdējā periodā prata nosargāt. Interesanti, ka mājinieki varēja izpildīt trīs soda metienus, no kuriem gan realizēja tikai pirmo. Pie trim vārtu guvumiem tika Edžus Ceriņš. Ulbrokieši pašlaik ar 42 punktiem tabulā ir trešajā vietā, taču viņi ir vienīgie, kas vēl saglabā teorētiskas izredzes nobīdīt no pirmās pozīcijas Cēsu "Lekringu".

Līgas jaunpienācēji no Irlavas bija izcīnījuši uzvaras piecās spēlēs pēc kārtas, taču vakar nespēja šo sēriju turpināt, savā laukumā piekāpjoties principiālajiem pretiniekiem no Talsiem. Tā rezultātā komanda joprojām nevar būt droša par vietu izslēgšanas turnīrā, jo ar 31 punktu viņi ieņem astoto vietu, bet valmierieši atpaliek tikai par diviem punktiem. Viss gan ir pašu irlavnieku rokās, jo, uzvarot abas atlikušās spēles, 2018. gada Latvijas čempionāta finālisti viņus noķert nevar. Pret Talsu komandu lielisks bija Mareks Stančiks, kura rēķinā trīs precīzi metieni, bet ar to izrādījās par maz.

Šīvakara spēle nozīmīga varētu būt Mārim Ronim, kurš jau sezonas laikā atvadījās no Ulbrokas, lai pievienotos Irlavas komandai, aizvadot vairākas lieliskas spēles. Tostarp abu komandu pirmā apļa cīņu, kad Irlava savās mājās pēdējā periodā prata no 1:4 atspēlēties un svinēt uzvaru ar rezultātu 5:4. Toreiz Ronis atvairīja 34 pretinieku metienus, bet Mareks Stančiks arī tajā spēlē atzīmējās ar trim precīziem metieniem. Interesanti, ka Ulbrokas komandā neviens neguva vairāk par vienu punktus, bet par labāko atzina vārtsargu Kristapu Bukbārdi, kurš tika galā ar 31 sāncenšu metienu.

Spēles no Liepājas un Ulbrokas šovakar būs iespējams vērot Sportacentrs.com TV kanālā.