Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

FK "Rīga" cerības vēl ir, tikai jāgrib...

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Rīga" cerības vēl ir, tikai jāgrib...
Foto: Ritvars Raits

Lai arī jau pagājušajā piektdienā (8. oktobrī) florbola kluba "Rīga" mājaslapā parādījās paziņojums par Virslīgas komandas "Rīga" izstāšanos no Latvijas Florbola savienības (LFS) rīkotajiem turnīriem, bet LFS klubam dotais termiņš nokārtot savas finansiālās saistības beidzās vakar (12. oktobrī), cerības, ka rīdzinieki varēs turpināt čempionātu, vēl ir.

"Šodien tiek oficiāli paziņots par Virslīgas komandas FK "RĪGA" izstāšanos no LFS rīkotajiem turnīriem. Paldies visiem spēlētājiem, treneriem, cilvēkiem, kas šo kluba vārdu ir padarījuši Latvijas florbola aprindās par vienu no skaļākajiem! Paldies visiem faniem, kuri regulāri un ne tik regulāri apmeklēja mūsu spēles un atbalstīja mūs jebkurā situācijā! Paldies jums visiem! Jūsu florbola klubs "Rīga"!," šāds paziņojums jau pagājušās piektdienas atrodas kluba mājaslapas fkriga.com jaunumu augšpusē.

LFS Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas, kuru portāls Sportacentrs.com pagājušās nedēļas nogalē sastapa Valmierā notiekošajā Eiropas Čempionvienību kausa izcīņas finālturnīrā, paziņojumu mājaslapā bija lasījis, bet izturējās pret to ļoti rezervēti, teikdams, ka Florbola savienība šādas formas paziņojumu par oficiālu nevar uzskatīt, jo ko tādu tur varēja ierakstīt jebkurš hakeris. Poudžiunas kungs arī atklāja, ka FK "Rīga" par pagājušo sezonu savienībai neko nav parādā, tā izstāšanās no turnīra lielas problēmas nesagādātu – nāktos tikai anulēt to četru spēļu rezultātus, kurās piedalījušies rīdzinieki.

Portāls Sportacentrs.com telefoniski sazinājās ar vienu no trim biedrības "Sporta Klubs Uzvara", kura paspārnē atrodas FK "Rīga", valdes locekļiem Gintu Fricbergu. Fricbergs apstiprināja, ka mājaslapā ievietotais paziņojums nav hakeru ievietots un atbilst patiesībai. Jautāts, kāpēc par to rakstiski nav informēta LFS, valdes loceklis bija zināmā mērā izbrīnīts un paskaidroja, ka uzskata par joprojām spēkā paliekošu biedrības pirmo iesniegumu, pēc kura Florbola savienība deva termiņu līdz 12. oktobrim. Tomēr, ja tas esot nepieciešams, viņš varot uzrakstīt vēl vienu dokumentu.

Runājot par kluba finansiālajām problēmām, G.Fricbergs atklāja, ka krīzes apstākļos kluba sezonas budžetam būtu jābūt vismaz 20 000 latu. Ja komandām, kuras atrodas reģionos, lielākie izdevumi saistīti ar maksājumiem Latvijas Florbola savienībai, jo ar sporta bāzēm tās parasti nodrošina pašvaldības, tad rīdzinieki divas trešdaļas naudas samaksā Rīgas Olimpiskajam centram par laukuma īri. Un nevar teikt, ka Olimpiskais centrs uz florbolistu rēķina mēģina iedzīvoties – tarifi ir ļoti pieņemami, neko īpaši lētāku Rīgā atrast nemaz nav iespējams.

Tā kā pašlaik klubam ir problēmas ar sponsoriem, kuru dēļ nav iespējams nokārtot savas finansiālās saistības ar LFS, kā arī iekrājies parāds Olimpiskajam centram, par kura atmaksu gan sastādīts grafiks, pieņemts sāpīgais lēmums florbola komandu ar ilggadējām tradīcijām vienkārši likvidēt, pie tam – uz visiem laikiem.

Sarunas turpinājumā Gints Fricbergs gan vairs nebija tik kategorisks, jo pastāstīja, ka ik pa laikam ar viņu sazinās kāds potenciālais sponsors, lai piedāvātu savu palīdzību. Esot viens nopietns variants, par kuru skaidrībai būtu jābūt jau šonedēļ (14. oktobrī). Ja pie pāris iepriekšējiem komandas atbalstītājiem pievienotos vismaz divi jauni, kā arī rītdien pieņemtais lēmums būtu klubam labvēlīgs, FK "Rīga" nedēļas laikā būtu gatavi atkal doties laukumā.

Kā izrādījās, LFS prezidents Ilvis Pētersons par šiem FK "Rīga" variantiem bija informēts. Viņš portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka savienībā jau pieņemts lēmums atlikt arī šonedēļ paredzētās FK "Rīga" spēles. Viņš personīgi darīšot visu, lai Rīgas klubs saglabātos, jo tam ir arī bērnu komandas. LFS ir gatava pagaidīt, kamēr situācija risinās.

Cerības, protams, ir. Nedaudz uztrauc tas, ka, pēc tam, kad sociālajā tīklā "Twitter" parādījās LETAsports informācija par to, ka Latvijas Florbola savienība joprojām cer, ka finansiālās problēmās nonākušais klubs "Rīga" turpinās pastāvēt, tādēļ no Latvijas čempionāta komanda joprojām nav izslēgta, pagaidām tikai atceltas šonedēļ plānotās spēles, no FK "Rīga" puses šajā pašā sociālajā tīklā parādījās komentārs: "Viss ir izlemts. Tā ir vienpusēja LFS komunikācija. Ar mums nav neviens no medijiem sazinājies."

  -1 [+] [-]

, 2010-10-13 11:56, pirms 14 gadiem
gandriiz miljonu pilseta un nevar atrast 22 stukas
driiz riiga neviena komanda nebuus