Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" fantastiskā veidā uzvar "Rubeni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" fantastiskā veidā uzvar "Rubeni"
"Lielvārde" nospēlēja kā īsta komanda
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta Vīriešu virslīgā notika divas spēles. Vienā no tām "Lielvārdes" florbolisti, mača pēdējās minūtes aizvadīdami skaitliskajā mazākumā, spēja gūt divus vārtus un uzvarēt "Rubeni" ar 9:8.

Lielvārdē jau mača otrajā minūtē mājinieku vārtsargs Igors Ivanovs, kuram tā bija šīs sezonas debijas spēle, pēc patāla, bet precīza rubenieša Gata Akūlova metiena bija spiests meklēt bumbiņu savā cietoksnī – 0:1, viesi realizēja skaitlisko pārākumu. Kā izskatījās, "Lielvārdes" florbolisti vēl ilgāku laiku nespēja atgūties pēc tāda spēles pavērsiena, jo iniciatīva pilnībā piederēja Kocēnu komandai.

Tikai pirmā perioda vidū laukuma saimnieki attapās un arvien biežāk sāka traucēt Mareku Belousovu viņa cietoksnī. Brieda vārti, bet tas notika tikai 16.minūtē, kad arī "Lielvārdei" izdevās realizēt vairākumu – strauju izrāvienu pa kreiso malu veica rezultatīvākais no lielārdiešiem – Toms Akmeņlauks, metiens vārtu kreisajā stūrī un – 1:1. Laukuma saimnieki neapstājās – trešdaļas pēdējā minūtē Juris Gribusts laukuma centrā pārtvēra bumbiņu, viņa reids līdz "Rubenes" vārtiem noslēdzās ar labu piespēli Raitim Strausam – 2:1.

Otrā perioda sākumā lielvārdiešiem otrais noraidījums un "Rubene" to atkal realizēja – 2:2, izcēlās Ivars Jēkabsons. Drīz pēc tam noraidījums arī kocēniešiem, bet "Lielvārdei" ar vairākuma izmantošanu vairs nevedās. Trešdaļas vidū Jēkabsons ar metienu no vidējas distances vadībā ar 3:2 jau izvirzīja "Rubeni". Pēc minūtes sekoja "Lielvārdes" uzbrucēja Aivja Kusiņa izrāviens līdz pat viesu vārtiem – 3:3. Kocēnieši, laikam jau juzdami lielvārdiešu vārtsarga nedrošību, nekautrējās mest no tālākas distances. Tāda taktika attaisnojās – 33.minūtē Kaspars Grundšteins, bet 35.minūtē Atis Stepāns panāca „Rubenei” divu vārtu pārsvaru – 5:3.

Kā izrādījās, "Rubenes" spēlētāji pārāk ātri nomierinājās. Pēdējās trešdaļas sākumā tiesneši bija labvēlīgi mājiniekiem, divreiz pēc kārtas atstājot Kocēnu komandu mazākumā. Otro no šīm iespējām "Lielvārde" realizēja – 45.minūtē Arta Savina piespēli izmantoja Aivis Kusiņš, vārtus gūdams no šaura leņķa – 4:5. Pēc dažām minūtēm Aivis pierādīja līdzjutējiem, ka šī bija viņa lielā diena – nodemonstrējot atzīstamu individuālo meistarību, septiņu minūšu laikā viņš vēl divas reizes sarūgtināja viesu vārtsargu – 6:5.

Lielvārdiešu prieki gan nebija ilgi, jo "Rubenes" spēlētāji ātri vien guva trīs vārtus pēc kārtas – Ivars Jēkabsons pēc standartsituācijas izspēles, kā arī Jānis Grundšteins un vēlreiz Jēkabsons – no pašas vārtu priekšas – 6:8. Lielvārdieši metās atspēlēties – 58.minūtes sākumā aizsargs Ervīns Torsters ar patālu metienu pēc grieziena raidīja bumbiņu viesu vārtos 7:8.

59.minūtes vidū lielvārdiešu izredzes kaut uz rezultāta izlīdzināšanu sāka līdzināties nullei, jo piecu minūšu noraidījumu par rupju uzbrukumu Jānim Peičam saņēma Artis Savins. Tomēr notika neticamais – mājinieki, paklausīdami sava trenera Ata Blinda norādījumam spēlēt tā, it kā būtu piecatā, droši devās uz priekšu un 24 sekunžu laikā pat divkārt piespieda kļūdīties "Rubenes" aizsardzību. Izlīdzinājumu panāca Sandris Virsnītis (8:8), bet uzvaras vārtus 40 sekundes pirms finālsvilpes guva Toms Akmeņlauks – 9:8. Viesi bija tik apjukuši, ka atlikušajā laikā uzbrukumā nespēja neko sakarīgu izveidot, "Lielvārdei" trešā uzvara pēc kārtas – 9:8.

Spēlē, kuru noraudzījās teju 100 skatītāju, viņu vidū arī Latvijas Florbola savienības valdes priekšsēdētājs Ilvis Pētersons, par labāko spēlētāju komandā "Lielvārde" tika atzīts četrus vārtus guvušais Aivis Kusiņš. "Rubenes" rindās labākā spēlētāja gods tika vārtsargam Marekam Belousovam.

Arī otra spēle starp "Ķekavu" un "Valmieru" bija ārkārtīgi saspringta – nebija vēl pagājušas pilnas piecas minūtes, kad laukuma saimnieki jau bija ielaiduši trīs vārtus - 0:3. Atspēlēties ķekaviešiem, kuri bija neapšaubāmi šī mača favorīti, nenācās nemaz tik viegli - pēc pirmā perioda - 1:3, pēc otrā - 2:4. Tikai 47.minūtē laukuma saimniekiem izdevās panākt izlīdzinājumu (5:5), bet 58.minūtes sākumā viņiem jau bija divu vārtu handikaps - 8:6. Mača pēdējās 15 sekundes "Valmiera" spēlēja sešatā pret četriem ķekaviešiem un pat paspēja atgūt vienus vārtus - 8:7. Pēc tam gan vairs atlika tikai divas sekundes laika - brīnumi nenotika...

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu virslīga:

"Lielvārde" – "Rubene" 9:8 (2:1, 1:4, 6:3)

Metienu attiecība:
21:33 (8:11, 4:9, 9:13)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Aivis Kusiņš 4 (4+0), Toms Akmeņlauks 2 (2+0), Iļja Nazarovs 2 (0+2), Jevgeņijs Kondrašovs 2 (0+2).
"Rubene" – Atis Stepāns 6 (1+5), Ivars Jēkabsons 5 (4+1), Gatis Akūlovs 2 (1+1).

"Ķekava" – "Valmiera" 8:7 (1:3, 1:1, 6:3)

Metienu attiecība:
35:32 (12:8, 10:7, 13:17)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Gunārs Klēģers 3 (0+3), Artūrs Špīss 2 (2+0), Toms Mežotnis 2 (2+0), Oskars Repke 2 (1+1).
"Valmiera" – Jānis Belasovs 3 (1+2), Gatis Liepiņš 2 (2+0), Anrijs Vazdiķis 2 (2+0), Ivars Laktiņš 2 (1+1), Dailis Skudrītis 2 (0+2).

Izmatotie resursi: floorball.lv

  +5 [+] [-]

, 2009-11-12 20:24, pirms 15 gadiem
Atis atnākot kārtīgi ir pastrādājis ar Lielvārdi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-12 22:06, pirms 15 gadiem
Ata Blinda trenera talants kā uz delnas!Prot savus čaļus sapurināt un pateikt īstos vārdus īstajā brīdī!

     [+] [-]

, 2009-11-13 06:15, pirms 15 gadiem
Lielvārdieši Ata vadībā paveica brīnumu! Paldies par labo spēli!! Malači!

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 06:52, pirms 15 gadiem
malači

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 07:09, pirms 15 gadiem
1) Apsveicu ar uzvaru Lielvārdes komandu. Dīvaini - uzvarēt ielaižot astoņus vartus!
2) Ielaižot astoņus vārtus atzīt par spēles labāko spēlētāju nemazāk dīvaini