Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" uzvar derbijā un kāpj pa tabulas kāpnēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekrings" uzvar derbijā un kāpj pa tabulas kāpnēm
Cēsu "Lekrings" pakāpies uz septīto vietu čempionāta kopvērtējumā, foto: Floorball.lv

Otro uzvaru pēc kārtas Elvi florbola virslīgā izdevies izcīnīt Cēsu "Lekringam", kas pamatlaika izskaņā atspēlējās un vēlāk pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 6:5 pieveica principiālos konkurentus Kocēnu "Rubeni". Pēc izcīnītā panākuma cēsnieki beidzot iekļuvuši starp turnīra astoņām labākajām komandām.

“Rubenes” komanda pirms Vidzemes derbija ar astoņiem punktiem atradās piektajā vietā turnīra tabulā, kamēr laukuma saimnieki atpalika par vienas uzvaras tiesu, kas tabulā deva vien devīto ailīti. Neskatoties uz to, mača sākums labāks padevās laukuma saimniekiem, kurus vadībā izvirzīja pēc ilgāka laika laukumā atgriezušais Emīls Dzalbs, esot rezultatīvs pēc tam, kad komanda ieguva bumbiņu laukuma centrā un noslēdzot ātru pāreju. Viesiem perioda vidū izlīdzinājuma vārtus guva viņu līderis Matīss Celms, sagaidot Ingara Matisona piespēli no laukuma stūra. Savukārt trešdaļas 16. minūtē ļoti skaists metiens zem vārtu pārliktņa padevās Kārlim Dūmiņam, kas vadību deva jau “Rubenei”. Perioda izskaņā mājinieki ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā un no labās malas viena vīra pārsvaru izmantoja Rūdolfs Dāvis Maklers, esot precīzam perioda pēdējā minūtē, kas pārtraukumā ļāva komandām doties pie neizšķirta 2:2 rezultāta.

Trešā perioda sestajā minūtē Maklers guva vēl vienus vārtus, tādējādi vadībā izvirzot mājiniekus, bet neilgi pirms pārtraukuma pretuzbrukumā no kreisās malas rezultatīvs metiens padevās Ivo Balodim, komandas atkal nostādot vienādās pozīcijās – 3:3. Trešdaļas beigu daļā “Lekrings” neizmantoja vēl vienu vairākumu, bet pēc tam vairākumu ieguva arī “Rubene”. To vārtu guvumā izdevās pārvērst jau pēc pārtraukuma, kad beidzot pie saviem pirmajiem vārtiem sezonā tika viņu kapteinis Ingars Matisons. “Lekringam” izlīdzinājuma vārtus guva šosezon rezultatīvais Emīls Eglītis brīdī, kad trešā trešdaļa bija tieši vidū.

Kad jāspēlē bija mazāk par septiņām minūtēm, izcils metiens vārtu tālajā augšējā devītniekā padevās Ivo Balodim, kas atkal vadībā ļāva izvirzīties Kocēnu komandai. Mača izskaņā divreiz īsā laika posmā savu komandu mazākumā atstāja Matisons. Ja pirmo iespēju laukuma saimnieki neizmantoja, tad otrajā mēģinājumā bija vajadzības vien pāris sekundes, lai Bruno Beķeris izdarītu precīzu metienu pēc pagrieziena, panākot 5:5.

Gan atlikušajā pamatlaika minūtē, gan arī papildlaikā komandām bija iespējas atrisināt mača likteni sev par labu, taču spēcīgāko komandu noskaidrot neizdevās, tādējādi cīņai ievirzoties pēcspēles metienu sērijā. Pirmajā sērijā tuvu vārtu guvumiem bija Balodis un Miķelis Koknesis Roops, taču pirmajā gadījumā glāba Markuss Plūdums, bet otrajā bumbiņa trāpīja pa vārtu stabiņu.

Juris Zilberts savā mēģinājumā aizmeta garām, bet Emīls Dzalbs ar velkošo metienu iemeta bumbiņu vārtsargam vēderā. Trešā sērija savukārt bija rezultatīva, kad gan Matīss Celms, gan Jēkabs Berkots gana pārliecinoši apspēlēja vārtsargus.

Ceturtajā mēģinājumā Plūdums pārsteidza Dāvi Zēmeli, izlecot no vārtiem un iztraucējot “Rubenes” uzbrucējam tikt pie metiena. “Rubene” tikmēr veica vārtsarga nomaiņu, bet Olafs Zvīnis ātri pārspēja Robertu Trepšu. Tādējādi Kārlim Bitmanim obligāti bija jādabū bumbiņa vārtos, bet viņš par daudz saminstinājās un Cēsu vārtsargs ar kāju spēja metienu atvairīt, tādējādi nodrošinot cēsniekiem otro uzvaru pēc kārtas, šoreiz ar rezultātu 6:5 pēcspēles metienu sērijā.

Elvi florbola virslīga vīriešiem, 11. oktobris

”Lekrings” – “Rubene” 6:5 (2:2; 1:1; 2:2; 0:0; 1:0)
Rezultatīvākie “Lekrings” komandā: Rūdolfs Dāvis Maklers 2 (2+0), Emīls Eglītis 2 (1+1), Olafs Zvīnis 2 (0+2)
Rezultatīvākie “Rubene” komandā: Ingars Matisons 3 (1+2), Ivo Balodis 2 (2+0), Matīss Celms 2 (1+1)

Elvi florbola virslīga. Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Talsu NSS/Krauzers863:2024
2.Ķekava/RB&B738:2618
3.FBK Valmiera629:2510
4.Lielvārde/FatPipe733:3410
5.Rubene730:279
6.Irlava/SK Slampe/Zevid629:387
7.Lekrings733:497
8.FS Masters/Ulbroka623:325
9.FK Kurši622:405
10.FBK SĀC/ENFRIHO629:384

Čempionāta rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKlubsSpēlesPunkti
1.Kevins ŠmitsFBK Valmiera614 (9+5)
2.Mariss BergmanisTalsu NSS/Krauzers813 (9+4)
3.Artis RaitumsTalsu NSS/Krauzers813 (4+9)
4.Reinis MelgailisĶekava/RB&B712 (9+3)
4.Rūdolfs NiedrājsTalsu NSS/Krauzers812 (9+3)
6.Dilans KronentālsTalsu NSS/Krauzers812 (8+4)
7.Dēvids OsītisFBK SĀC/ENFRIHO612 (2+10)
8.Adrians SpundeTalsu NSS/Krauzers811 (7+4)
9.Jānis RagovskisTalsu NSS/Krauzers811 (5+6)
10.Olafs ZvīnisLekrings711 (4+7)