Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Cēsu alus/Lekrings" vai "Ķekava" – šodien izšķirošā kauja

"Cēsu alus/Lekrings" vai "Ķekava" – šodien izšķirošā kauja
Foto: floorball.lv

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā ārkārtīgi sīvas cīņas vērojamas jau ceturtdaļfinālā, kur diviem komandu pāriem ar sērijas četrām spēlēm izrādījās par maz, lai noskaidrotu pusfinālistes. Šovakar pulksten 20:00 Cēsu sporta kompleksā piekto un izšķirošo reizi nūjas krustos "Cēsu alus/Lekrings" un "Ķekava", spēli interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

Pulksten 20:00 "Cēsu alus/Lekrings" - "Ķekava" (Cēsu sporta kompleksā), sērijā 2:2

Pirmajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē, kas notika Cēsīs, uzvaru ar 7:4 svinēja ķekavieši, atņemot pašreizējiem čempioniem sava laukuma priekšrocības. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Gints Klēģers, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. "Cēsu alus/Lekrings" sastāvā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Mārtiņš Rajeckis, bet par labāko spēlētāju atzina vārtsargu Anriju Ventu, kurš atvairīja 14 no 21 pretinieku metiena. Cēsnieki vēl savā laukumā spēja arī revanšēties – otrajā sērijas mačā uzvaru svinēja viņi – 8:6. Ar 3 (3+1) punktiem Cēsu komandā izcēlās Jānis Rajeckis, bet par labāko spēlētāju atzina Ingu Laiviņu. "Ķekavas" labā divus vārtus guva Aivis Hammers, bet labākā godā tika Toms Briedis.

Pagājušās nedēļas nogalē abas komandas spēkojās Ulbrokas sporta kompleksā. Pirmajā mačā "Ķekava" ātri vien izvirzījās vadībā ar 5:1, bet atlikušajā laikā laimīgi nosargāja uzvaru ar 5:4. Labākā spēlētāja godā Gints Klēģers, kurš guva divus vārtus, 2 (1+1) punkti viņa komandas biedram Edijam Hammeram. Par labāko starp cēsniekiem vēlreiz atzina vārtsargu Anriju Ventu, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja visus 11 pretinieku metienus. Rezultatīvākais "Cēsu alus/Lekrings" sastāvā ar 2 (1+1) punktiem bija Jānis Rajeckis. Otrajā spēlē ātri vien vadībā ar 3:0 un 4:1 izvirzījās cēsnieki. Arī viņiem izdevās nosargāt savu pārsvaru, lai gan pašaizliedzīga cīņa turpinājās līdz pat pēdējām sekundēm, kad cēsnieki raidīja bumbiņu jau tukšajos "Ķekavas" vārtos – 7:5. Par labāko spēlētāju uzvarētāji rindās jau trešo reizi sērijā atzina vārtsargu Anriju Ventu, kurš atvairīja 25 no 30 pretinieku metieniem. Divus vārtus viņa komandā guva Toms Rīsmanis. Labākā spēlētāja gods "Ķekavas" rindās tika vienu vārtu autoram Matīsam Jansonam, bet rezultatīvākais jau atkal bija Gints Klēģers – 4 (2+2) punkti.

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir neizšķirts – 2:2. Jāpiebilst, ka abas titulētākās Latvijas čempionāta komandas pusfinālā spēlējušas trijās iepriekšējās sezonās. Pagājušajā pavasarī "Cēsu alus/Lekrings" izcīnīja čempionu kausu, bet "Ķekava" piedzīvoja zaudējumu spēlē par bronzas medaļām. Iepriekš izslēgšanas spēlēs cēsnieku un ķekaviešu ceļi bija krustojušies tikai 2009.gada pavasarī. Toreiz trīs uzvaras ceturtdaļfinālā svinēja Cēsu komanda, kas pēc tam kļuva par čempioni.

Spēles tiešraide: ŠEIT

Izmantotie resursi:
floorball.lv


, 2014-03-11 13:41, pirms 10 gadiem
Abas komandas pelnijušas tikt nākamajā kārtā, bet kaut kā vairāk sliecos uz Lekringu un mājas laukuma priekšrocību. Par skaistu florbolu!
Rolands Kovaļevskis (FS Masters/Ulbroka). Foto: FS Masters

Ulbrocieši sērijas otrajā spēlē uzvar "Valmieru/Betsafe"

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijas otrajā spēlē, kas notika šovakar Ulbrokas sporta kompleksā, komanda "FS Masters/Ulbroka" ar 12:7 uzvarēja "FBK Valmiera/Betsafe". Uzvarētāju labā četrus vārtus guva Rolands Kovaļevskis. Rezultāts sērijā – 2:0.
Talsu florbolisti: Valters Kalnietis (#62), Andrejs Šķerbergs (#58) un Mariss Šķuburs (#34). Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

"Talsu NSS/Krauzers" vēlreiz izmanto sava laukuma priekšrocību

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijā starp komandām "Talsu NSS/Krauzers" un "Lekrings" (Cēsis) vadībā ar 2:0 izvirzījušies talsinieku. Šodien Talsos notika sērijas otrā spēle, kurā mājinieki uzvarēja ļoti pārliecinoši – 9:2. Lielisku maču aizvadīja Andrejs Šķerbergs, kura kontā 4 (2+2) rezultativitātes punkti.
"FS Masters/Ulbroka" turpina uzvarēt, foto: Māris Greidāns (FS Masters)
3

Valmieriešiem spēks pietika divām trešdaļām

Elvi vīriešu florbola virslīgas pirmajā pusfināla spēlē “FS Masters/Ulbroka” vairāk nekā 38 minūtes nespēja gūt vārtus mājas spēlē pret “FBK Valmiera/Betsafe”, taču trešajā periodā konkurenti tika sagrauti un uzvara izcīnīta ar pārliecinošu 7:1.