Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Irlava" čempionāta pirmajā spēlē uzvar titulēto "Lekringu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Irlava" čempionāta pirmajā spēlē uzvar titulēto "Lekringu"
"Irlava". Foto: floorball.lv

Jau ELVI florbola līgas vīriešiem pirmajā kārtā fiksēta diezgan liela sensācija – šovakar "Irlava" savā laukumā ar 5:4 pārspēja titulēto un pieredzējušo Cēsu komandu "Lekrings". Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Ulvis Ansbergs, kurš atvairīja 22 no 26 pretinieku metieniem, tostarp divus "bullīšus". Citās spēlēs Rīgā Kocēnu "Rubene" ar 7:4 pārspēja "RTU/Rockets", bet Ulbrokā "FS Masters/Ulbroka" ar 6:2 uzvarēja komandu "Ķekava/RB&B".

Irlavas sporta centrā notikušo maču ļoti vareni sāka tieši mājinieki, kuri pirmo astoņu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 3:0. Pa bumbiņai Cēsu komandas vārtos ieraidīja Edgars Taube, Kristers Tiltiņš un Emīls Krūmiņš. Līdz pirmajam pārtraukumam viesi Emīla Dzalba personā vienus vārtus atguva (1:3), bet Bruno Beķeris neprata pārspēt Ansbergu, izpildot soda metienu. Otrās trešdaļas sākumā Beķeris reabilitējās, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam (2:3), bet 32. minūtē pēc Paula Erenbota metiena rezultāts atkal kļuva neizšķirts – 3:3. Irlavniekiem veiksmīga izrādījās 39. minūte, jo tās laikā viņi guva pat divus vārtus, panākot 5:3. Ar goliem izcēlās Konrāds Mednis un Kaspars Klamers. 55. minūtē Beķeris realizēja savas komandas skaitlisko pārsvaru, panākot 4:5. 56. minūtē "Lekringam" bija lieliska izdevība atjaunot neizšķirtu rezultātu, bet arī Artūrs Jurševskis neprata ar soda metienu pārspēt Irlavas komandas vārtsargu. "Irlava" nosargāja uzvaru ar 5:4 un sezonu sākusi ar trim punktiem turnīra tabulā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Ulvis Ansbergs, kurš atvairīja 22 no 26 pretinieku metieniem, tostarp divus "bullīšus". Viņa komandas biedriem Kristeram Tiltiņam un Kasparam Klameram pa 2 (1+1) rezultativitātes punktiem. Labākā spēlētāja balvu Cēsu komandā saņēma Pauls Erenbots, kura kontā viens gols. Cēsniekiem Bruno Beķerim un Emīlam Dzalbam pa trim rezultativitātes punktiem.

Kocēnu "Rubene" galvaspilsētā pieveic "RTU/Rockets"

Mačā starp "RTU/Rockets" un "Rubeni" pagāja tikai 39 sekundes, kad rezultāts jau bija atklāts – 1:0. Šīs sezonas ātrākos vārtus guva kocēnietis Roberts Ploriņš. 4. minūtē viņa komandas biedrs Jēkabs Keišs panāca jau 2:0. 27. minūtē mājiniekiem neizdevās realizēt soda metienu, bet jau pēc pāris minūtēm rīdzinieks Rainers Miķelsons rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 1:2. Pēc otrās trešdaļas Kocēnu komandai jau atkal bija divu vārtu handikaps – 3:1. Pēdējā periodā rīdziniekiem lauzt spēles gaitu neizdevās, tāpēc "Rubene" varēja svinēt uzvaru ar 7:4, turnīra tabulā ierakstot sev pirmos trīs punktus.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Jēkabs Keišs, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija pārliecinoši rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti viņa komandas biedram Matīsam Celmam. Labākā spēlētāja balvu Rīgas kluba rindās saņēma Rainers Miķelsons, kurš izcēlās ar "hat-trick".

Bronzas spēles atkārtojumā ulbrokieši vēlreiz pārspēj ķekaviešus

Ulbrokas sporta kompleksā notika Pierīgas derbijs, kurā "FS Masters/Ulbroka" krustoja nūjas ar komandu "Ķekava/RB&B". Pirmais periods pagāja līdzvērtīgu sāncenšu cīņā un noslēdzās ar rezultātu 1:1. Uz ulbrokieša Kevina Šmita vārtu guvumu ar to pašu atbildēja ķekavietis Mārtiņš Hertmanis. Ķekavas komandai liktenīga izrādījās otrā trešdaļa, kuras laikā Ulbrokas florbolisti guva četrus bezatbildes vārtus, iegūstot izšķirošu pārsvaru – 5:1. Pēdējā perioda abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, līdz ar to "FS Masters/Ulbroka" varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 6:2.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Kristaps Bukbārdis, kurš atvairīja 16 no 18 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar trim goliem bija Kevins Šmits, bet divi vārtu guvumi Rolanda Kovaļevska kontā. Par labāko Ķekavas komandā atzina pirmo vārtu autoru Mārtiņu Hertmani.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...